aniouek1 01.06.04, 17:50 Witaj w rodzinie Listopisów Nowiusieńka, pachnąca życzliwością i życzeniami jak najlepszych słów i samych dobrych wiadomości, Twoja, „osobista” SZUFLADOWA SKRYTKA LISTOWA Z CYFROWYM ZAMKIEM BLYSKAWICZNYM jest! .... i niech Ci służy jak najlepiej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniouek1 list 2 01.06.04, 17:53 Jeszcze raz serdecznie Cie witam W szufladzie otrzymujesz - oprócz Skrytki - z prawem własności PRZEGRÓDKĘ LISTOWĄ Z CYFROWYM ZAMKIEM BŁYSKAWICZNYM NR 55 na TWOJE listy do świata, wszystkich, bezadresowe, a nawet - takie wyjątkowe - do samej siebie Wszystkie listy podlegają w SZUFLADZIE szczególnie troskliwej ochronie. Dlatego te "cyfrowe zamki błyskawiczne" pozakładane są własnie tam gdzie listów miejsce W SZUFLADZIE bez żadnych ograniczeń możesz odtąd korzystać ze wszystkich wspólnoużytkowych pokoików, saloników, werandy, kuchni, basenu i wszystkiego co w szufladzie jeszcze się pojawić może we wszystkie siedem dni każdego tygodnia Na wnioski i uwagi czeka ADMINISTRACJA Jest też specjalne miejsce na SPISKOWANIE i... SEJF skarbów W salonikach, pokoikach i wszystkich innych nieponumerowanych szufladowych zakamarkach toczą się różne rozmowy i dyskusje różne, którym i Ty z pewnością swojej barwy dodać możesz, jeśli tylko zechcesz Z wszystkiego korzystaj bez żadnych ograniczeń, bo U SIEBIE JESTEŚ Jesteś SZUFLUDKIEM - listopisem Niech Ci w naszej rodzinie Szufludków DOBRZE BĘDZIE Pozdrawiam serduszkowo P.S. SZUFLADA to takie dziwne miejsce, że aby wszystko zmieścić się mogło musi być ładnie poukładane.Dlatego nie mnożymy wątków ponad „niezbędną konieczność” Takie luźne wątki za jakis czas, znikna wśród LISTOWYCH i niezbędnych DNI TYGODNIA, saloników itd... Stąd w Szuflandii WSZYSTKO MA SWOJE MIEJSCE,w trosce o słowa, aby się gdzieś nie zaplątały, pogubiły, ale by poukładane były tak, by łatwo je można odnaleźć w każdy czas Odpowiedz Link
megxx list 3 "na powitanie wszyscy razem:hip hip hura.." 01.06.04, 18:12 Jak miło zobaczyć nową skryteczkę, dawno nikt nowy do nas nie zawitał. Rozejrzyj sie po Szuflandii, pisz listy, pisz. Wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link
aniouek1 list 4 01.06.04, 18:18 Witaj Iskierko Przyznaję, że szukam i nie znajduję w sobie słów z których sama byłabym rada. Ja prawdziwie rozumiem Twój smutek i podejrzewam, że tak jak do mnie wówczas tak do Ciebie teraz nie wszystkie słowa, gesty drogę właściwą sobie odszukać mogą, choćby bardzo chciały trafić by ukoić Twój smutek i żal. Jeśli możesz jednak wpuścić do swojego serduszka promyk słońca to otwórz mu swoje serduszko. Smutek zabija nadzieję, a nadzieja dodaje sił by żyć, mimo wszystko i niemal na przekór wszystkiemu żyć i umieć się zachwycać bliskością człowieka i zapachem kwiatów i ciepłem słońca, życzliwością prosto z serca i wieloma innymi cudami tego świata. Pomyśl co lubi Twoj tato i czy widząc Twoje smutne oczy znajdzie w sobie dość siły by Ciebie pocieszać. Ja wiem jak to trudne, ale...wiem, że jest możliwe, bo w miłości jest niewyczerpalne źródło radości - sprawiaj Mu sobą radość, mów Mu słowem i gestem jak bardzo Go kochasz, bo choć pewno doskonale o tym wie, to i tak nigdy z miłości daru nie jest dość, a wciąż jest mało, mało, mało... Pozdrawiam Cie serduszkowo i proszę - w Szuflandii odkładaj swoje troski, tu możesz schować swoje łzy, a TAM zabieraj promień słońca, dobre, życzliwe słowo i serduszkową życzliwość, której w Szuflandii zapewne NIKT Tobie nie poskąpi. Odpowiedz Link
megxx list 6 01.06.04, 21:34 Po prostu przytulam Cię w Twoim smutku, ale nadzieja jest cudownym darem, musimy z niego korzystać. Tak jak z każdej maleńkiej chwili życia, jaką dostajemy. Odpowiedz Link
aniouek1 list 7 02.06.04, 13:53 Witaj Iskierko Z pewnościa zauważyłas zmiane w TWOJEJ skrytce listowej. Nie martw się jednak. Twoje lisciki wcale nie zginęły tylko miejsce zmieniły. Liścik, który napisałaś dla mnie jest teraz w mojej skrytce listowej z nr "0" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11087&w=8579871&a=13127476 Liścik, który napisałaś dla Megxx przeniosłam do skrytki Megxx z nr "44" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11087&w=8318586&a=13127550 Takie przenoszenie jest tylko po to by żaden adresat listu do siebie napisanego nie mógł przegapić i by wszystkie liściki w SZUFLADZIE właściwe sobie miejsce miały. Odpowiedz Link
kendo Re: list 8 02.06.04, 15:50 Witaj Iskiereczko przybywasz ze smutna wiadomoscia.... och zycie...niegdy nie wiemy co nam pisane.... przytulam Cie najdelikatniej dodajac otuchy wytrwania... zagladaj do nas pozdrawiam cieplutko . Odpowiedz Link
kendo Re: 55 - Skrytka listów do ISKIERKA_2004 25.06.04, 19:23 Iskierunio przytulam Cie mocno dodajac otuchy wytrwania w ciezkich chwilach.... Odpowiedz Link
megxx list 11 25.06.04, 19:31 Po pierwsze przepraszam, wpisałam się w Twojej osobistej skrzynce(bielmo na oczy mi padło). Może aniouek poprzekłada kiedyś. Nie bedę się powtarzać, zajrzyj tam. Wiem, że nie da się w takiej chwili pocieszyć, można tylko trwać obok. Trzymaj się. Odpowiedz Link
aniouek1 przyniesiony liścik Megxx z 25.06.2004 19:28 27.06.04, 16:46 list 3 Autor: megxx Data: 25.06.2004 19:28 + dodaj do ulubionych wątków -------------------------------------------------------------------------------- Nadzieja odchodzi ostatnia, a gdy wydaje nam się, że już nic nie ma, okazuje się, że źle określaliśmy to, na co mieliśmy nadzieję i pozostaje nadal jakaś inna nadzieja, na to coś (choć może w innym wymiarze i kształcie). Odpowiedz Link
aniouek1 list.. 13 01.07.04, 09:21 Witaj Iskierko Nie wiem czy to czujesz, czy nie, ale wciąż moje myśli są blisko Ciebie, wciąż też szukam w sobie właściwych słów by jak najwłaściwsze móc Ci podarować, a że najwłaściwsze to takie w których znajdziesz Ty sama to, czego najbardziej potrzebujesz, to i nie jest prostą sprawą takie słowa odnaleźć. Wiesz...wciąż we mnie tkwi przekonanie, że ...gdyby nie wiezienie z ciała w którym tkwić musi moja dusza, to mogłabym teraz być tak bliziunio Ciebie, bez żadnych ograniczeń i barier, bliziunio i bezustannie...całusieńka moją duszą... Pozdrawiam Iskierko serduszkowo i... proszę pomyśl,że życie to nie jest kryształ... wielobarwnie się mieniący, przejrzysty ale jednak tylko "stąd- dotąd" i ...nic poza tym. Odpowiedz Link
aniouek1 list 14 24.07.04, 21:17 Witaj Iskierko Widzisz? Sama napisałaś, że takie piekne dni za...a czy w tamtych dniach nie było żadnych zmartwien i trosk? Pewno były, bo ludzki los to taki swoisty przekładaniec smutków i radości. W miarę jak "rośniemy" coś co wydarza się w naszym życiu postrzegamy nieco wyraźniej, coś innego otula jakby mgła, przy czym to wcale nie znaczy, że nie istnieje...istnieje...tyle, że w nieco innym wymiarze ...w odmiennym wymiarze i wymaga od nas odmiennej perspektywy postrzegania ...także nas samych w czasie i przestrzeni nam właściwej we właściwym nam czasie... Pozdrawiam serduszkowo i uszki w górę Iskierko...przeciez masz cudne skrzydełka i potrafisz "fruwać"...wystarczy bys sobie tylko to przypomniała, że potrafisz Odpowiedz Link
megxx list 15 26.07.04, 07:56 Nie zawsze lekarze dobrze określają ten czas, w sumie po co to mówią i tak widzisz, że nie jest dobrze. Teraz albo będziesz trwać przy tacie by wykorzystać jego obecność, nasycić się jego słowami, albo będziesz przy nim(jeżeli stan jego utrudnia komunikację) z racji obowiązku jaki masz wobec niego. Nadzieją jest to, że nawet gdy nie będziesz go mogła widzieć, ani dotknąć, jego słowa będą Ci towarzyszyć przez całe życie, będziesz widzieć , że jest tuż obok za zasłoną niewidzenia i niesłyszenia. I tak aż kiedyś go ponownie spotkasz. Płaczę razem z Tobą. Trzymaj się dzielnie, jesteśmy tu na posterunku i zawsze będziemy Cię pociaszać. Odpowiedz Link
iskierka_2004 Re: 55 - Skrytka listów do ISKIERKA_2004 26.07.04, 17:45 Naprawdę dziękuję Wam wszystkim za słowa pociechy,chociaż płaczę przy nich jak bóbr.Serdecznie Was pozdrawiam ...... Odpowiedz Link
kendo Re: 56 - Skrytka listów do ISKIERKA_2004 26.07.04, 18:20 **Iskiereczko.... ja tez stracilam Tate.... wierz mi to straszne uczucie,jak juz sama przewidujesz, utrata bliskiej osoby zawsze jest emocjonalnie silna, ale wiesz powod ,wiec Twe cierpienie bedzie mniejsze, bo zdasz sobie sprawe ,ze juz sie nie bedzie meczyl bedzie szczesliwy po drugiej stronie "teczy". trzymaj sie dzielnie i nie pokazuj "perelek "(czyt.lzy)przy tacie bo bedzie mu smutniej... Odpowiedz Link
megxx Dasz radę! 28.07.04, 20:48 W uciążliwych(kłopotliwych) chwilach przypominaj sobie to co było miłe i wesołe. W najsmutniejszych myśl o wieczności, o krainie wiecznej szczęśliwości. Dasz radę. Odpowiedz Link
aniouek1 list 20 21.09.04, 19:45 Iskiereczko poleciala do Ciebie malpka...odbierz ja prosze. Pozdrawiam Cie serduszkowo i trzymaj sie dzielnie dziewczyno. Ty jestes dzielna. Same dobre mysli posylam do Ciebie... Odpowiedz Link
megxx list21 22.09.04, 10:48 Pozostaje tylko wierzyć, że nic nie idzie marne. Wszystko będzie wynagrodzone. Bądź nadal dzielna, myślę o Tobie. Odpowiedz Link
kendo Re: list22 07.10.04, 19:36 megxx napisała: > Iskierko-myślę o Tobie! oj! Kochana Megxx przypomniala o Tobie.... dawno Cie nie czytalysmy.... pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
iskierka_2004 Re: 55 - Skrytka listów do ISKIERKA_2004 23.10.04, 18:35 Skończył się jeden etap mojego życia...jestem już "półsierotą".Tata po strasznych cierpieniach odszedł...To bardzo przykre....Jednak, tak jak mówiłam mężowi (kiedy zmarł jego ojciec)życie toczy się dalej czy tego chcemy czy nie... Odpowiedz Link
megxx Iskierko! 25.10.04, 12:15 Powiem tylko: Twojemu Tacie już jest lepiej. A Ty trzymaj się. On nie odszedł całkiem, zostały jego słowa, czyny, myśli. Będą zawsze przy Tobie, a Tata, będzie czuwał nad Tobą z "góry". Pozdrawiam. Odpowiedz Link
aniouek1 list 27 03.12.04, 10:34 "Dusza tak obmywa się we łzach jak ciało w wodzie" Świętochowski Dobrego dnia Iskierko Odpowiedz Link
aniouek1 list 28 07.12.04, 19:07 Bądź z nami w Szuflandii... Szuflandia to takie miejsce gdzie mieszcza sie troski, a bywa, że tutaj nawet łzy zamieniają się w kropelki radości Pozdrawiam serduszkowo Iskiereczko Odpowiedz Link
aniouek1 list 29 20.04.05, 22:46 Iskiereczko...dawno Cie nie było w Szuflandii a może...byłaś tylko ani słoweczkiem nam o tym nie szepnęłaś? Zajrzyj prosze i powiedz...co u Ciebie i...podziel się z nami radościami, które dzielone nie stają się mniejsze a jeśli...jesli masz smuteczki to też wspólnie łatwiej je nieść niż w pojedynkę. Tu wciąż jest Twoje miejsce i życzliwość Szufludków dla Ciebie Pozdrawiam serduszkowo w nadziei, że przychylne wiatry zaniosa Ci moje serduszkowe myśli do Ciebie gdziekolwiek jesteś i, że...przyjmiesz je... Odpowiedz Link
fi_glik 30 08.03.06, 14:15 Bądź zawsze kochana przez świat, taka jak bukiet, piękna jak róża bez wad. Bądz iskierką w kochanym przez Ciebie sercu, blaskiem słoneczka w duszy Tobie oddanej i znanej od lat Odpowiedz Link
aniouek1 list 31 15.03.06, 13:45 Witaj Iskierko Dziękuję, że wróciłaś i że choć w kilku słowach zostawiłaś ślad obecności. Masz rację. Nie zapomina się i nikt od Ciebie zapominania nie wymaga. Masz też rację, że każda darowana chwila jest bezcenna, a tym bardziej, że kochani blisko Ciebie a i...znajomi bliscy czy dalsi...są i nie jesteś sama. Zaglądaj do Szuflandii jak najczęściej albo po prostu bywaj tu z nami kiedy tylko możesz być. Tu też jest Twoje miejsce i przyjazne duszki, Które życzliwością napełnione myśli ślą do Ciebie. Pozdrawiam serduszkowo P.S mimo tego co w sygnaturce ja jednak czekam, czekam, czekam Odpowiedz Link
aniouek1 [...] 14.03.07, 18:56 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
megxx Liścik 15.05.07, 22:56 Pozdrawiam Cię i przesyłam w dzisiejszym dniu-Niezpominajkę! Przytulam w smutkach, na pewno jakoś się ułoży. Wiem, że to "jakoś" nie zawsze jest szybko, czy bezkonfliktowo, ale w końcu nadejdzie. Odpowiedz Link
kendo Re: Liścik 16.05.07, 07:48 iskiereczko, jak to w rodzinie....pogodzicie sie niebawem,nieraz trzeba temu wszystkiemu pomoc... przytulam w pocieszeniu i niepoddawaj sie Skarbie,mysl pozytywnie a zobaczysz,e bedzie dobrze. Odpowiedz Link