Dodaj do ulubionych

aaaa psik!

29.09.03, 19:48
choruję :-) okropniaście
ale jedno mnie bawi szalenie. Maja mam wynalazła sposób na zadbanie o moje
zatoki (bo to z ich winy tak paskudnie kicham itp) Trzeba ugotować ziemniaka
w mundurku, położyć na ręczniku papierowym, przykryć go ręcznikiem paierowym
i rozgnieść. Następnie położyć to wszystko na czole (tam gdzie zatoki)
przykryć ściereczką i czekać aż ostygnie na chorym czółku ;-) Jak to pierwszy
raz usłyszałm, myśłałam, ze padnę. a teraz dwa razy dziennie ogrzewam czoło
gorącym ziemniakiem :) Wyglądam uroczo z rozwaloną bulwą na głowie, w szaliku
i czapce przytrzymując tę bulwę :) do tego siąkam bez ustanku i chwieję się
jak chodzę. Jest jeszcze sposób z cytrynami na szyji i szalikiem na bolące
gardło. Chorowanie bywa zabawne :)

Znacie jakieś równie śmieszna, a skuteczne metody?

pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • olus_stad Re: aaaa psik! 30.09.03, 17:57
      Znam jedna! Wsadzanie do goracego pieca w celu wypedzenia choroby. Twoje metody tez sa prawie rodem z 'Antka' Prusa:))) W sumie nie wazne jaka byle skuteczna:) Zdrowiej szybko, bo szkoda tych pieknych jesiennych dni w lozku spedzic. Na chorobe bedzie jeszcze czas;) Pozdrawiam!
    • goska35 Re: aaaa psik! 01.10.03, 17:32
      Wracaj szybciorem do zdrowia!!!
      A ze śmiesznych metod, którą mi odwiecznie na katar serwowała moja mama było
      moczenie nóg w gorącej wodzie, we wrzątku prawie - z dodatkiem soli... Potem
      grube skarpety i do wyrka... też się z tego wyśmiewałam, ale jakoś przeważnie
      pomagało - i teraz to ja takie zalecenie daję moim dzieciom (i pewnie w duchu
      też się z tego śmieją) :P

Pozdrawiam
      Małgośka
      • ivek1 Re: aaaa psik! 02.10.03, 11:16
        goska35 napisała:

> A ze śmiesznych metod, którą mi odwiecznie na katar serwowała moja mama było
        > moczenie nóg w gorącej wodzie, we wrzątku prawie - z dodatkiem soli... Potem
        > grube skarpety i do wyrka... też się z tego wyśmiewałam, ale jakoś przeważnie
        > pomagało - i teraz to ja takie zalecenie daję moim dzieciom (i pewnie w duchu
        > też się z tego śmieją) :P

Swoim postem Malgorzato przypomnialas mi, ze ja sam w wypadku przeziebienia
        mocze stopy w b. goracej wodzie. To bardzo skuteczne. W koncu najlatwiej sie
        przeziebic marznac w nogi wiec nic dziwnego, ze w druga strone to tez dziala.
        Ivek

>
        > Pozdrawiam
        > Małgośka
        • olus_stad Re: aaaa psik! 02.10.03, 15:38
          Ja robie tak w celach relaksacyjnych:) Kubek kawy, pilot, gazetka i nogi w goracej wodzie...wypas!!! Szczegolnie w mrozne dni to jeszcze dodatkowo rozgrzewa. Polecam i pozdrawiam, Olek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka