Dodaj do ulubionych

serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata"

02.01.06, 14:08

Czy ktoś z Was widział w tv Rossija pierwsze odcinki serialu "Mistrz i
Małgorzata"? jesli tak, podzielcie się wrażeniami.

pozdrawiaM.
Obserwuj wątek
    • margala link 02.01.06, 14:18
      więcej:
      www.rutv.ru/tvpreg.html?id=102002&cid=42&d=
      • zayatz4 Re: link 02.01.06, 15:45
        Niestety(!!!!!)niesadsadsadsadsad Jestem nie pocieszony tym bardziej, że czytałem
        wszystkie zapowiedzi, widziałem nawet zajawkę na sajcie stacji РТР-Планета,
        zabieram się za czytanie tych tomów komentarzy i recenzji w necie i
        rosyjskich "żywych" żurnałach, oglądałem wywiad z Wolandem czyli jak zawsze
        блестящим Олегом Басилашвили....wszystko to widziałem i wiem..ale
        NAJWAŻNIEJSZEGO - czyli SAMEGO FILMU - nie widziałem, gdyż nie obieram
        телеканала РОССИЯsadsadA Ty może oglądałaś te pierwsze serie?Wiesz czy gdzieś w
        necie można sobie to ściągnąć??Zdaje się, że będę musiał poczekać póki nie
        przywiozę sobie "M&M" z MoskwysmilePzdr!Kola
        • metro.dinamo Re: link 03.01.06, 22:37
          Jeżeli komuś bardzo zależy na jak najszybkim obejrzeniu tego filmu, to być może
          juz go można kupić na Stadionie w budce na górze, gdzie sprzedają ros.książki.
          Ja osobiście zaczekam na DVD z M-wy.
          • eezee Re: link 05.01.06, 11:31
            na ozonie dvd bedzie w styczniu, juz mozna wrzucic do koszyka smile
      • beago Re: link 08.01.06, 21:46
        Oglądałam, mam Rossiję, podobało mi sięwink Teraz jeszcze sobie pójdę do teatru na "Anna.Karenin. Woronskij." - właśnie z odtwórczynią roli Małgorzatysmile Pozdrawiam!Bea
    • piszebzdury Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 03.01.06, 14:34
      Dlaczego wszyscy się uparli na Wolanda w stylu Holoubkowskim?!

Za to za obsadę Małgorzaty należą się brawa (przynajmniej z tego, co widać na
      zdjęciach).
      • zayatz4 Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 03.01.06, 22:13
        A co, Pan Gucio Ci się nie podobał?smile)Ja chyba właśnie tak widzę Wolanda - moim
        zdaniem Holoubek był świetny - a rzeczywiście, trafna uwaga, że w jakimś sensie
        Basiłaszwili (równie genialny aktor!!) wpisuje się w ten "Holoubkowski styl",
        wedle Twego określeniasmilesmileCo o tym myślicie?smileKola
        • piszebzdury Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 05.01.06, 13:55
          Mojemu Wolandowi bliżej do Maleńczuka, choć ideałem byłby kompromisowy Kamas.
          Ale ten Kamas z "Lalki", a nie z "Igraszek z diabłem".
          • zayatz4 Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 05.01.06, 17:11
            Nie, no Maleńczuk niech nam tu nie bruździ..ale taki Kamas całkiem może być..w
            Iraszkach go nie widziałem, ale jako Wokulski był dobry, więc niech będziesmile

• adolma Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 06.01.06, 16:26
              a co powiecie na Bogusława Lindę w roli Wolanda? Myślę, że ten jego cyniczny uśmiech bardzo by pasował; a Holoubek wg. mnie był poprostu za bardzo skostniały do tej roli!!! Przeciez diabeł to nie wcielenie spokoju (tak jak to predstawił H.) tylko "siła, która wiecznie zła pragnąc wiecznie czyni dobro"
              • nitka3 a Wakuliński? 06.01.06, 20:36
                On chyba był najlepszy ,rzeczywiście diaboliczny!
    • yigor Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 08.01.06, 22:59
      Niestety jeszcze nie widzialem, nie udaje mi sie nic sciagnac przez emule. Czy to jest zablokowane?
      Natomiast sporo juz widzialem recenzji glownie bez zachwytu pozytywnych, ale jedna jest bardo negatywna, ale tez i najbardziej konkretna. Wklejam link.
      www.globalrus.ru/review/780053/
      • chris81 Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 28.01.06, 16:54
        yigor napisał:

> Niestety jeszcze nie widzialem, nie udaje mi sie nic sciagnac przez emule. Czy
        > to jest zablokowane?

Raczej nie. Ale i tak polecam DC++ i jakiś hub rosyjski. Wszystkie odcinki tam
        znalazłem.
        • grzegorzziaja Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 08.02.06, 20:56
          Na emule jest obecnie dostępnych 8 odcinków. Dwa już ściągnąłem, reszta w toku.
          Wpisz po polsku: Mistrz i małgorzata i szukaj przez Kada oraz przez Serwer
          Golobalny. Jeśli nie znajdziesz raz - nie zniechęcaj się. Spróbuj w innej porze
          dnia. Kopie są w dość dobrej jakości.
    • piszebzdury Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 13.01.06, 10:07
      Piszą dzisiaj o tym w GW
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3110424.html
      • zgaga01 Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 09.02.06, 14:43
        Widzialam juz caly serial (na dvd). Wyjatkowo wierny powiesci. Stad zapewne
        taki dlugi. Podobal mi sie bardzo.
        Oprocz Wolanda niestety... Jak widze kazdy mial wyobrazenia na ten temat.. A
        ja... Kilka lat temu w warszawskim "Teatrze Wspólczesnym" Wolanda grał
        Krzysztof Wakuliński. Byl taki arystokratyczny i ironicznie usmiechajacy sie.
        Juz nie pamietam kto gral jeszcze, a Woland Wakulinskiego caly czas pozostaje
        mi w pamieci... Przy nim aktor rosyjski to nijaki staruszek bez charyzmy bez
        uroku itd.
        Ale film zdecydowanie obejrzec warto.
        I bardzo na korzysc dziala to, ze w wiekszosci nakrecono go na czarno-bialym
        filmie.
        • stynka Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 11.02.06, 01:39
          Mariusz Dmochowski był Poncjuszem Piłatem. A Wakuliński był rewelacyjny, też
          pozostał w pamięci jako Woland. Tylko ja we Współczesnym byłam kilkanaście lat
          temu...

st.
          • zgaga01 Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 11.02.06, 12:30
            Hm... to tak szybko czas leci???
            • stynka Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 11.02.06, 12:53
              Ehm... Mariusz Dmochowski zmarł w 92 roku...
    • metro.dinamo Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 09.02.06, 20:46
      akurat dziś dzwonił do mnie z Kaliningradu mój przyjaciel, powiedział, że kupił
      4 licensyjne płyty "Mistrz i Małgorzata" za 1080 rubli/9=120zł (4 płyty)
      • czeget Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 09.02.06, 21:22
        aga, teraz znaczy tak sie liczy: 1080 rubli / 9 = 120 zl
    • stynka Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 11.02.06, 01:44
      Aha, koło mnie w Pieriekriostku kupiłam serial na 2 płytach DVD (1-5 i 6-10
      odcinki) za szalone 155,20 rubli (ok. 19 zł). Pełno tego było. Ktoś sobie
      życzy??? W maju będę w PL lub mogę podać przez kogoś wcześniej.

st.
      • metro.dinamo Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 11.02.06, 08:41
        bardzo tanio, to fakt, ale proszę pamiętać, że takie podruby często nie
        dziłają, bo mam sporo tych śmieci, też jak kupowałem, myślałem, że super
        • stynka Re: serial telewizyjny "Mistrz i Małgorzata" 11.02.06, 13:04
          Ja dotąd w większości kupowałam dziecku bajki. Te same, co w ozonie kosztują 5
          razy tyle. Moje płyty z serialem działają bez zarzutu smile

st.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka