Dodaj do ulubionych

Berghoff- prosze o opinię

IP: *.era.pl 23.06.06, 11:24
Zbliża się moment w którym MUSZĘ wymienić gary. I jak to czesto w życiu bywa -
osiłkowi w żłoby dano...:-)
Wiem od czego jest wyszukiwarka, etc, ale proszę o opinię ludzi, którzy
gotują sporo, dużo lub b. dużo używającyc garnków, patelni itp firmy
Berghoff - są rózne opinie na ten temat. A ja proszę podać mi swoje
doświadczenia z tymi produktami.
Jęs.,i ktoś z Was uzna, że: "ja nie mam Berghoffa, ale mam inne garnkii i są
rerwelacyjne" - to też proszę o nazw efirmy.
Na Zeptera mnie niestety nie stać :-(

Będę bardzo, bardzo wdzięczny.
Może Wy mi rozjaśnicie co nie co w głowie i pozwolicie podjąć decyzję :-)
Dzięki.

Krzych
Obserwuj wątek
    • jacek1f ja duzo, czesto i nie berghoff ale Ingenio Tefala. 23.06.06, 11:35
      • Gość: kmxc Re: ja duzo, czesto i nie berghoff ale Ingenio Te IP: *.era.pl 23.06.06, 12:19
        Dziekuję Jacku za odpowiedź
        Zapomniałem tylko dodać,że nie mam gazowej a ceramiczną płytę.

K
        • Gość: egraa Re: ja duzo, czesto i nie berghoff ale Ingenio Te IP: *.dolnaodra.com.pl 23.06.06, 12:38
          W domu - na codzień od lat używam AMC + kuchenka gazowa. Na letnisku, w
          weekendy, święta, urlop itp. - berghoffa + płyta ceramiczna. Spisują się
          świetnie, że względu na grubość dna są duże oszczędności prądu, oczywiście przy
          właściwym stosowaniu.
    • agnieszka_z-d Re: Berghoff- prosze o opinię 23.06.06, 19:28
      Mam berghoffa i jestem z nich zadowolona.
      Pozdrawiam!!!
    • Gość: anulka Re: Berghoff- prosze o opinię IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.07.06, 21:50
      Odpuść sobie kupiłam dwa garnki jeden większy do zupy a drugi taki mniejszy do
      ziemniaków cena nawet nie była wysoka to miał być początek całej serii, ale
      radość trwała krótko pierwsze gotowanie i nisamowity smród ,nie wiedziałam od
      czego ten okropny zapach(??) a to poprostu blacha wydzielała okropny
      fetor .Oddałam ten początek kolekcji do sklepu w którm je kupiłam nawet nie
      byli zdziwieni. Szukajraczej czegoś innego
    • Gość: kasia Re: Berghoff- prosze o opinię IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.06, 01:30
      Raczej poszukaj sobie czegoś dobrego. Za dużo jest skarg na te garnki. Przede
      wszystkim wydzielają jakiś dziwny zapach i ja bym nie ryzykował na twoim
      miejscu. W końcu to wszystko jest produkowane w chinach i dalekie jest od
      jakichkolwiek norm. Mam nadzieję że inni uzytkownicy powiedzą Ci jeszcze o
      innych wadach. pozdrawiam
      • dorka3333 Re: Berghoff- prosze o opinię 06.07.06, 08:05
        Do Anulki: może zapomniałaś o umyciu garnków przed pierwszym użyciem? Moje
        berghoffy ani nie pachną ani nie śmierdzą, świetnie trzymają ciepło i łatwo się
        myją (to ważne, bo pokrywek z termometrem nie można myć w zmywarce). Mam cały
        komplet, który na codzień prawie wykorzystuję w całości (poza koszykiem do
        frytek). Rewelacyjny jest garnek do gotowania na parze, teraz nawet ziemniaki
        tak gotuję ;-)
        Cóż, dla uczciwości muszę dodać, że mam jeden rondelek Zeptera i rzeczywiście
        jakość stali i wykonania dużo lepsza, ale cóż, podejrzewam, że cały komplet
        berghoffów można kupić za jeden, no może dwa Zeptery.
        • Gość: henio Re: Berghoff- prosze o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 16:44
          Pokrywek nie można myć w zymarce jeśli są lichej jakości, tak typowej dla
          chińskich garnków. Gdy kupisz garnki markowe z porządnym termostatem możesz myć
          spokojnie w zmywarce. Ale za kpomfort trzeba trochę niestety zapłacić.
        • Gość: ania m Re: Berghoff- prosze o opinię IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 10.07.06, 21:01
          dorka a jaki masz ten komplet Berghoffa?
          ja mysle o zakupie kompletu Hotel Line,
          przyznam ze to co piszą niektórzy o tym wydzielającym się smrodzie stali
          zniecheca mnie troszke.

nie wiem co robic, przyznam ze juz dzis mialam zamawiac, ale chcialam wczesniej
          opinie poczytac.
          • Gość: niunia Re: Berghoff- prosze o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:08
            Właśnie mam ten sam problem. Również myślałam o Berghoffie, bo Zepter niestety
            jest ksmicznie drogi...mimo, że wiem, że za jakość się płaci
            • plumcio Re: Berghoff- prosze o opinię 13.07.06, 17:04
              Hotel Line de LUxe firmy Berghoff. Jestem super zadowolona
            • Gość: hort33 Re: Berghoff- prosze o opinię IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.06, 09:19
              Używam Berghoffa od 4-ech miesięcy/prezent/trochę poluzowało się ucho w
              patelni ale rzadko wogóle z niej korzystam. Kolega kupił nowe gary firmy
              Inoxpran/ nowa kuchnia to stare niepasują już żonie/wybrali sobie garnki z
              całej kolekcji takie jakich najczęściej potrzebują nie musieli kupować zestawu
              zmontowanego żeby pasowało do pudła bo okazuje się że zawsze któryś garnek jest
              za mały lub nie ma takiego dużego do bigosu, i nie musieli kupować pokrywek do
              każdego garka kupili 3 o średnicy 26cm niski ,wysoki i patelnię a tylko 2
              pokrywki bo naraz nie korzystają ze wszystkich naraz nie może się
              nachwalić ,klasa Zepter ale cena bardziej ludzka.Czytałem opinie w którymś z
              portali o tych garkach bardzo pozytywne.
              • Gość: scorpionec Re: Berghoff- prosze o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 14:15
                O BOSHE !!! TYLKO NIE BERGHOFF!!! niestety ta firma to totalna tandeta!!!
                wczoraj dokładnie ppo 2 latach użytku od ich patelni odpadła mi rączka - stoi
                se patelnia na kuchence i nagle bach nie ma!!! Mialam tez zestaw przyborów
                kuchennych tej firmy niestet np dziadek do orzechow złamał sie na orzechu a
                wyciskarka do czosnku na 1 ząbku czosnku!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka