Dodaj do ulubionych

Ruszta - płyta gazowa

IP: 83.238.144.* 06.01.08, 23:51
Żeliwny, metalowy ew.stalowy, emaliowany gdzie tkwi różnica, która
opcja jest najlepsza?
Obserwuj wątek
    • chipcia13 Re: Ruszta - płyta gazowa 07.01.08, 13:01
      Ja mam stalowy - srebrny i więcej takiego nie kupię bo po pierwszym
      gotowaniu zmienił kolor. Zwróć uwagę, żeby ruszt był 2 częściowy -
      wtedy można włożyć do zmywarki albo łatwiej umyć w zlewie
      • Gość: issima Re: Ruszta - płyta gazowa IP: *.centertel.pl 07.01.08, 13:53
        a ruszt wybrać tzw "pająki", czy lepiej krata na cala płytę??
        mam na oku konkretny model Whirlpool AKR 302 NB i tak sie zastanawiam czy ten
        ruszt będzie stabilny???
        • Gość: malfina Re: Ruszta - płyta gazowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.08, 19:26
          ja mam zeliwy, taki na cala plyte (mam pieciopalnikowa z whirlpoola)
          i bardzo jestem zadowolona. na poczatku podobaly mi sie strasznie te
          pajaki z whirlpoola, ale jak poszlam do sklepu i podotykalam to
          stwierdzilam, ze to strasznie niestabilne jest. choc ladne. balam
          sie ze ten moj wielki zeliwny ruszt bedzie jakos strasznie razil,
          ale nie. a jaka wygoda. polecam.
          emaliowane jakos mnie nie przekonywaly, balam sie ze sie poobijaja,
          poodpryskuja
    • Gość: issima Re: Ruszta - płyta gazowa IP: *.centertel.pl 09.01.08, 00:26
      a co sadzicie o ruszcie na plycie BOSCH PHG 206 HEU www.ceneo.pl/258383 ???
    • aasiolek Re: Ruszta - płyta gazowa 18.03.08, 15:46
      Moim zdaniem żeliwny będzie najtrwalszy, bo chyba nie jest pokrywany żadną emalią która po zbytnik nagrzaniu ma tendencję do odpryskiwania. Żeliwo najdłużej utrzymuje ciepło, dlatego robi się z niego ruszty do grila. Po 3 większość drogich płyt gazowych ma żeliwne ruszty więc statystycznie musi być to najlepsze rozwiązanie.
      • Gość: Anna Re: Ruszta - płyta gazowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 15:43

A jakie polecacie 6-palnikowe płyty gazowe? Zaciekawiła mnie płyta z Aristona,
        ale ruszty są emaliowane. Może ktoś coś podpowie?
        • Gość: malfina Re: Ruszta - płyta gazowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.08, 16:20
          ja mam pięciopalnikową, w życiu nie widziałam nawet
          sześciopalnikowej. whirlpool, z żeliwnym rusztem. mam ją prawie rok
          i nie zamieniłabym na inną!
          • Gość: Anna Re: Ruszta - płyta gazowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 16:24
            A jaki to dokładnie model? Możesz podać nazwę? Będę ogromnie wdzięczna :)
            Są płyty 6 palnikowe, np. tak jak pisałam firmy Ariston, ale nie mam pojęcia czy
            to dobra firma, ma może ktoś rozeznanie w tej materii??
            • Gość: malfina Re: Ruszta - płyta gazowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.08, 22:22
              AKT 797 IX
              • Gość: Anna Re: Ruszta - płyta gazowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 19:46
                Dziękuję bardzo :)
                Z racji tego, ze nie spotkałam się z opinią płyty gazowej Ariston, pójdziemy w ślad za Tobą i wybierzemy płytę Whirpool. Skoro piszesz, ze jsteś zadowolona?! :> Ruszta w porządku, tak? Wszystko stabilne? :)
                • Gość: Anna Re: Ruszta - płyta gazowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 23:47
                  Mam płyte z whirpoola, tą polecaną wyżej... czeka spokojnie na wniesie do domu ;) zobaczymy jak się współpraca bedzie układała... ;)
          • Gość: jolka Re: Ruszta - płyta gazowa IP: 212.244.49.* 04.07.08, 10:22
            a jak wygladaja ruszta zeliwne pod katem przypalania? czy z blyszczacych emaliowanych nia schodzi latwiej przypalony tluszcz niz z matowych zeliwnych? i czy nie przeszkadza ich ciezar?
            • Gość: Ancymon Re: Ruszta - płyta gazowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 23:44
              Ponoć ruszta żeliwne są trwalsze, znoszą lepiej wysoką temperaturę. Natomiast ruszta emaliowane na dłuższą mete sie nie spprawdzają, emalia często odchodzi, odpada co nieestetycznie wygląda i nie spelnia swojej funkcji. A ciężar myślę, jest odpowiedni skoro stosują takie ruszta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka