Dodaj do ulubionych

moja wycieraczka (?) płaci mandat :)))

27.05.04, 22:55
www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?id=69259
jednym słowem
co mi zrobisz jak mnie (na chodniku) złapiesz :PP
Obserwuj wątek
    • sherlock_holmes Re: moja wycieraczka (?) płaci mandat :))) 28.05.04, 08:54
      A i tak w praktyce wyglada to nastepujaco: 10 gosci dostaje mandat za
      wycieraczka, 5 placi, jeden sie uzera, 4 wyrzuca do kosza-liczac na szczescie.
      Na 10 uzerajacych sie 5 odpuszcza i placi przy pierwszych "schodach", reszta
      wytrwa do konca.
      Jak latwo policzyc, na 100 mandatow 55 jest zaplaconych - nie liczac tych,
      ktorzy "zapominaja"
      • tipper Re: moja wycieraczka (?) płaci mandat :))) 28.05.04, 09:41
        sherlock_holmes napisał:

> A i tak w praktyce wyglada to nastepujaco: 10 gosci dostaje mandat za
        > wycieraczka, 5 placi, jeden sie uzera, 4 wyrzuca do kosza-liczac na szczescie.

Ja zawsze jestem wsrod tych 4 pierwszych - wyrzucam do kosza liczac na balagan
        biurokracji:) Na razie sie udaje, tym bardziej ze samochod jest zarejestrowany w
        innym wojewodztwie.
        Kiedys tak robilem z mandatami kredytowymi ale od paru lat jeszcze sie nie
        zdarzylo, by skarbowy do mnie nie dotarl nawet po 2 latach.
        Dobrze ze koszty dodatkowe nie sa duze.

Jeszcze chyba dlugo mozna bedzie kluczyc i lawirowac zanim Temida dopadnie
        sprawcow wszystkich wykroczen.

pzdr
        tipper

PS
        Dzieki za mozliwosc pisania na tym forum - trafilem tu troche przypadkiem ale
        dobrze sie zapowiada bo nie ma belkotu i trolli wszechobecnych na Auto-Moto.
        • sherlock_holmes Re: moja wycieraczka (?) płaci mandat :))) 28.05.04, 11:43
          Witam zatem na form i zycze milego pisania :)

Co do wyrzucania - do tej pory raz dostalem od strazy miejskiej taki mandat za
          wycieraczka, od tamtej pory dwa razy zmienilem samochod, minelo 8 lat i jest
          cisza :)
          Ale jak to w powiedzeniu "nosil wilk razy kilka"... staram sie parkowac zgodnie
          z przepisami :)
    • wo_bi Re: moja wycieraczka (?) płaci mandat :))) 28.05.04, 15:32
      aankaa napisała:

> www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?id=69259
      > jednym słowem
      > co mi zrobisz jak mnie (na chodniku) złapiesz :PP
      >

W takim razie nie place swojego dzisiejszego. Dostalem za wycieraczke. :)) Ooo
      wlasnie mi przepadl gdzies, zginal. ;))

pozdrawiam
      Wobi
      • lexus400 Re: moja wycieraczka (?) płaci mandat :))) 31.05.04, 10:05
        ...to podobnie jak w moim przypadku - podchodze do samochodu i za wycieraczką
        nigdy "nie widziałem" mandatu.:))))
        Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka