aankaa 27.05.04, 22:55 www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?id=69259 jednym słowem co mi zrobisz jak mnie (na chodniku) złapiesz :PP Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sherlock_holmes Re: moja wycieraczka (?) płaci mandat :))) 28.05.04, 08:54 A i tak w praktyce wyglada to nastepujaco: 10 gosci dostaje mandat za wycieraczka, 5 placi, jeden sie uzera, 4 wyrzuca do kosza-liczac na szczescie. Na 10 uzerajacych sie 5 odpuszcza i placi przy pierwszych "schodach", reszta wytrwa do konca. Jak latwo policzyc, na 100 mandatow 55 jest zaplaconych - nie liczac tych, ktorzy "zapominaja" Odpowiedz Link
tipper Re: moja wycieraczka (?) płaci mandat :))) 28.05.04, 09:41 sherlock_holmes napisał: > A i tak w praktyce wyglada to nastepujaco: 10 gosci dostaje mandat za > wycieraczka, 5 placi, jeden sie uzera, 4 wyrzuca do kosza-liczac na szczescie. Ja zawsze jestem wsrod tych 4 pierwszych - wyrzucam do kosza liczac na balagan biurokracji:) Na razie sie udaje, tym bardziej ze samochod jest zarejestrowany w innym wojewodztwie. Kiedys tak robilem z mandatami kredytowymi ale od paru lat jeszcze sie nie zdarzylo, by skarbowy do mnie nie dotarl nawet po 2 latach. Dobrze ze koszty dodatkowe nie sa duze. Jeszcze chyba dlugo mozna bedzie kluczyc i lawirowac zanim Temida dopadnie sprawcow wszystkich wykroczen. pzdr tipper PS Dzieki za mozliwosc pisania na tym forum - trafilem tu troche przypadkiem ale dobrze sie zapowiada bo nie ma belkotu i trolli wszechobecnych na Auto-Moto. Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: moja wycieraczka (?) płaci mandat :))) 28.05.04, 11:43 Witam zatem na form i zycze milego pisania :) Co do wyrzucania - do tej pory raz dostalem od strazy miejskiej taki mandat za wycieraczka, od tamtej pory dwa razy zmienilem samochod, minelo 8 lat i jest cisza :) Ale jak to w powiedzeniu "nosil wilk razy kilka"... staram sie parkowac zgodnie z przepisami :) Odpowiedz Link
wo_bi Re: moja wycieraczka (?) płaci mandat :))) 28.05.04, 15:32 aankaa napisała: > www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?id=69259 > jednym słowem > co mi zrobisz jak mnie (na chodniku) złapiesz :PP > W takim razie nie place swojego dzisiejszego. Dostalem za wycieraczke. :)) Ooo wlasnie mi przepadl gdzies, zginal. ;)) pozdrawiam Wobi Odpowiedz Link
lexus400 Re: moja wycieraczka (?) płaci mandat :))) 31.05.04, 10:05 ...to podobnie jak w moim przypadku - podchodze do samochodu i za wycieraczką nigdy "nie widziałem" mandatu.:)))) Pzdr. Odpowiedz Link