Dodaj do ulubionych

mam upragnonego synka,teraz marzę o córeczce...

24.02.06, 09:43
wiem, że było masę na ten temat ale nie wiem na jakim wątku szukać...
stosuje, naturalne planowanie rodziny... czy "sposób" na dziewczynkę to
współżycie przed OWU a później przerwa...? i co jeszcze ?

prosze poradzcie...dziekuje
Obserwuj wątek
    • niemamloginu2 Re: mam upragnonego synka,teraz marzę o córeczce. 24.02.06, 10:52
      dokładnie tak jak mówisz. Mniej więcej 3-4 dni przed owulacją :) wczoraj się
      jeszcze dowiedziałam, ze mozna dzień po owulacji - ale ja bym nie ryzykowała :)
      No i oczywiście ta przerwa o której wspomniałaś :) A co poza tym, dobre
      odżywianie itp. Daj znać jak Ci się uda zafasolkować :) trzymamy kciuki za córeczkę
      • horpyna4 Re: mam upragnonego synka,teraz marzę o córeczce. 24.02.06, 12:38
        Jak tylko zacznie się śluz płodny, potem przerwa.
        • kotekpan Re: mam upragnonego synka,teraz marzę o córeczce. 24.02.06, 21:35
          Też tak słyszałam,no i mam Jakuba ;)
      • a.zaborowska1 Re: mam upragnonego synka,teraz marzę o córeczce. 05.03.06, 20:18
        Po @ do owulacji to ... jakby się sprawdza. Dwie ciąże - dwie dziewczynki.
        pozdrawiam Agnieszka

ps. To od ciebie poproszę wskazówki na chłopca
        • wind33 Re: mam upragnonego synka,teraz marzę o córeczce. 07.03.06, 18:09
          Po @ do owulacji na dziewczynke??? Hmmmm.....to z nami od 10lat jest synek :-)
          Poczęty w 8 dniu cyklu....
          • a.zaborowska1 Re: mam upragnonego synka,teraz marzę o córeczce. 08.03.06, 09:09
            No to wiesz nie ma reguły! Przecież tak naprawdę płeć zależy od różnych
            współczynników. Sąmężczyźni którzy mogą mieć tylko jedną płeć: dziewczynki albo
            chłopców. Ja urodziłam 2 dziewczynki
            pozdrawiam
            Agnieszka
    • polla.k Re: mam upragnonego synka,teraz marzę o córeczce. 25.02.06, 11:24
      Hej...to widzę, że mamy podobne marzenie :-) Mam 3,5 letniego synka, od
      października starmy się o drugą dzidzię, na razie bez rezultatu...przez chwilę
      myślałam że może tym razem się udało...i niestety dostałam dzisiaj okres, buuu.
      I zaczęłam od poprzedniego cyklu mierzyć temp., nie wiem co z tego wyjdzie, bo
      nie mam doświadczenia, poza tym wydaje mi się, że im więcej czytam, tym mniej
      wiem :-))
      Nie umiem więc odpowiedziec na Twoje pytanie, a napisałam, żeby życzyć Ci
      powodzenia :-)) Trzymam kciuki!
      Pola
      • matuska Re: mam upragnonego synka,teraz marzę o córeczce. 25.02.06, 11:29
        Ja rowniez mam 9 letniego syna, a teraz jestem w ciazy i mam nadzieje ze bedzie
        upragniona przezemnie dziewczynka , pozdrawiam
    • robin2510 Re: mam upragnonego synka,teraz marzę o córeczce. 12.03.06, 19:49
      my robiliśmy "to' codziennie + testy owul., i wyszła dziewuszka, ciekawi mnie
      natomiast, jak wam udało się ze wyszedł synek ??? pozdrawiam
    • zabeczka73 Re: mam upragnonego synka,teraz marzę o córeczce. 13.03.06, 16:33
      Mozna sie wspomóc też dietą. Na dziewczynke - nabiał, na chłopca - mięsiwo.
      Dotyczy mamy i taty.
      żabeczka
    • annagabriela Pobierz darmowego ebooka 15.03.06, 15:22
      Ebook pt. "Chłopiec czy dziewczynka" do pobrania na stronie
      www.naturalnie.republika.pl/pobierz_ebook.html
    • kika1975 Re: mam upragnonego synka,teraz marzę o córeczce. 15.03.06, 18:54
      Je jeszcze nic nie mam ale niedlugo tez chcialabym dziewczynke i wlasnie zaczynam sie przymierzac i
      tez mam duzo watpliwosci. Na pewno trzeba sie kochac przed owulacja poniewaz plemniki niosace plec
      chlopcow sa silniejsze/szybsze ale krocej zyja. Czyli chodzi o to, zeby niedotrwaly do pojawienia sie
      jajeczka. Jak sie kochasz po owulacji to jest szansa ze bedzie chlopiec dlatego, ze plemniki chlopakowe
      sa szybsze i szybciej do jajeczka dotra niz dziewczynki. Niestety moj glowny problem polega na tym,
      ze nie umiem wyczuc kiedy zbliza sie owulacja. Cykle na maksa nierugularne (28-38 dni), temperatury
      nie dam rady. Jedynie obserwacja sluzu ale tu tez nie jestem pewna. Czy sluz przenikalny (jak bialko
      jaja) pojawia sie w dzien owulacji czy kilka dni przed? Czy wystarczy zadzialac w dzien pojawienia sie
      tego sluzu czy moze w drugi dzien? Czy wogole jak jest sluz to juz za pozno na dziewczynke i trzeba
      raczej przed sluzem zdarzyc??!!! rany, wie ktos dokladnie?
      • a.zaborowska1 Re: mam upragnonego synka,teraz marzę o córeczce. 16.03.06, 19:15
        Z tym śluzem to niewiem nieznam się aż na tyle ale może spróbuj skożystać z
        testów owulacyjnych. Są na alegro z całym przepisem na płeć

pozdrawiam
        Agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka