Dodaj do ulubionych

3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerze/rce

05.07.05, 13:26
Skoro już ponarzekaliśmy nieco na wadki i WADY naszy partnerów chwilowych i
życiowych, to może teraz nieco ich POCHWALMY.
3 cudne cechy w moim chłopaku:
1) nie sępi się i często mówi o czymś, że jest "nasze" nawet jeśli za to nic
nie zapłaciłam.
2) włączył mnie do rodziny swojej, chce abym była jej częścią, ale nie na
zasadzie "wszyscy Cię mają polubić/Ty masz wszystkich polubić" ale daje mi
prawo do lubienia tych osób, które są fajne i gdy nie mam ochoty na spotkanie
rodzinne to nie zmusza mnie.
3) chwali mnie nawet za drobiazgi i uważa, że jestem jedyną dziewczyną jaką
zna, która wie tylko o Internecie i komputerach:)
Obserwuj wątek
    • ewolwenta Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 05.07.05, 14:12
      1) Forsa jak jest to dobrze, jak nie ma to też sobie poradzimy
      2) Akceptacja dla moich zawodowych ambicji, które traktuje z absolutną powagą i
      wiarą w moje możliwości
      3) Zaufanie jakim mnie darzy (bez zastrzeżeń daje mi swój samochód i inne
      zabawki :)

a poza tym cudowne są takie cechy i zachowania:
      -poranne tulenie na przebudzenie,
      -szalone pomysły wycieczkowo-wakacyjne,
      -redukowanie objętości zlewu (od czasu do czasu, ale z własnej inicjatywy), nie
      brzydzi się żelazka ani odkurzacza.

• paszczak54 Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 05.07.05, 14:49
      Wzruszyła mnie głęboko. Kiedyś gdy byłem chory czuwała całą noc przy mnie.Nie
      zapomnę tego.
      Mamy wspólne tematy do rozmowy,śmiechu (czasami),narzekania,podobają nam się
      podobne rzeczy .Wzajemnie się przystosowaliśmy do siebie.Mimo tego potrafi mnie
      czasem zaskoczyć czymś odkrywczym, nowym.
      Dba o mnie, abym ładnie , zadbanie wygłądał.
      Nie dała mi do tej pory nigdy odczuć , że nie jestem wysoki.(niższy o pół cala
      od ciebie Alien)Nosi niskie obcasy.
      Chwali mnie przed rodziną (czasem niezasłużenie)
      Je wszystko i nie mówi że zupa jest za słona.
      Przed chwilą zapytała , czy dobrym pomysłem byłaby wycieczka do NY czwartego
      lipca za rok.Szalona.
      Często jeszcze widzę w jej oczach ogniki .
      Wie co mnie może ucieszyć i nie ma kłopotów z prezentami np. na
      urodziny.(08.07. przyjmuję życzenia)
      To na razie wszystko. Jak sobie coś przypomnę, to podeślę.
      • drobiazg Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 06.07.05, 08:57
        To dziwne ale chyba łatwiej było mi na szybko wymienić rzeczy które mnie
        wkurzają niż te dobre, może dlatego że tych dobrych jest więcej ;-) a pyza tym
        są takie które powodują, że się roztkliwiam i takie, że jestem z niego dumna i
        takie no niby normalne ale czytając posty na forum wychodzi mi, że niebywała
        szczęściara ze mnie …
        To tak w dużym skrócie i uproszczeniu;
        - dostaje od niego opiekę (choć mógłby więcej przytulać a mniej analizować
        problem ale to już pisałam ;-) i akceptację i pomoc w podejmowaniu decyzji
        - rozumie i bawi go moje specyficzne/sarkastyczne poczucie humoru
        - akceptuje mój silny emocjonalny związek z rodzicami
        - znosi mój śpiew
        - gotuje pyszności
        i dużo jeszcze
        • kampai Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 06.07.05, 09:04
          "To dziwne ale chyba łatwiej było mi na szybko wymienić rzeczy które mnie
          wkurzają niż te dobre, może dlatego że tych dobrych jest więcej"

Hmm, rzeczywiście to dziwne. Mnie z reguły trudniej jest wymienić cechy,
          których mam mało. Bo o nich nie myślę.
          • drobiazg Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 06.07.05, 09:23
            kampai napisał:

> Hmm, rzeczywiście to dziwne. Mnie z reguły trudniej jest wymienić cechy,
            > których mam mało. Bo o nich nie myślę.

kampai poproszę ...możesz to jakoś na polski przetłumaczyć ???
            • kampai Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 06.07.05, 09:31
              Właśnie, ja twojej wypowiedzi też nie zrozumiałem.
              • drobiazg Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 06.07.05, 09:39
                kampai napisał:

> Właśnie, ja twojej wypowiedzi też nie zrozumiałem.

proszę bardzo już tłumacze : miałam wymienić 3 najbardziej superowe rzeczy w
                moim partnerze i po zastanowieniu wyszło, mi że dla mnie dużo jego cech jest
                superowych i nie jest mi wcale łatwo wybrać trzy, a do tego moim zdaniem
                oczywiście czasami dobre rzeczy (np. satysfakcjonujący obie strony sex )
                uznajemy jako pewnik, coś co nam się zwyczajnie należy i nie zastanawiamy się
                nad nimi natomiast to co nasz wkurza zapamiętujemy bo nas wkurza i można to
                bez problemu wymienić ….
          • olalia Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 06.07.05, 20:10
            Nie ma tego zbyt wiele,ale:
            -pracuje i przynosi kase do domu'
            -nie szlaja sie z kolegami i tylko od czasu do czasu chodzi na piwo
            Niczego wiecej nie wymyślę,wiecej jest minusów,ale o tym w kolejnym poscie PA
      • mala_mj Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 09.07.05, 16:54

Witaj
        Troszeczke spoznione ale nie mniej serdeczne zyczenia urodzinowe! pogody na
        codzien i od swieta :) i wielu szalonych, zrealizowanych pomyslow!
        Pozdrawiam
        magda
    • sekret_admin Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 06.07.05, 11:49
      umysł, kutas i głos
      a na serio nadal mamy o czym rozmawiać, na dźwięk jego głosu przechodzą mnie
      ciarki, erotykę przmilczę, bo można pisać i pisać
      • tomek_abc Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 06.07.05, 22:59
        Umie rozmawiać z kazdym, nawet z moja mąmą , czyli teściową,....
        Przez kilkanaście lat znosi moje fochy, moje iracjonalne zachowania, ...
        Nie obraża się, gdy krzyczę "kto zgubił klucz" a potem znajduję go w kieszeni...
        Ma piekne ciało (może niezbyt wykorzystywane, ale popatrzec miło);)
        Słucha, gdy opowiadam jej o kolejnej mojej zwariowanej pasji...i nigdy nie
        mówi...daj spokój, to bez sensu itp....
        Dzieki jej i moim genom dzieci są takie jakie są
        Przeczytała 100X wiecej ksiązek niż ja...a mimo to rozmawia ze mną o ksiązkach
        jak równy z równym;)
        Zawsze rozumie co do niej mówię
    • mala_mj Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 09.07.05, 17:13

Uwielbiam kiedy spi, i wcale nie dlatego, ze mam spokoj ;)
      to jedyny moment, kiedy wyglada na czlowieka, ktory potrzebuje zaaopiekowania,
      jest taki uroczo bezbronny... w tych chwilach to on jest moim malenstwem (1,87
      cm wzrostu, ja 1,60)
      Kiedy opowiada mi o swojej pasji, zeglarstwie...jak plyneli, jaki byl wiatr i
      ile zalog odpadlo, a oni zajeli 1 miejsce :) i wtedy, gdy pozwala mi wierzyc,
      ze na łodce jestem bardzo przydatna, bo kazda załoga potrzebuje glona, ktory
      musi sie opalac na pokladzie :)
      I wtedy gdy łobuzersko spoglada na kobiety, zebym mogla go na tym przyłapac ;)
      I gdy opowiada anegdoty o tym jak sie poznalismy, jaka to mialam krotka
      sukienke na studniowce i jak zrobilam imprezke zeby go poderwac...
      I jak siedzi przy mnie bo mam goraczke, i mowi mnie ze jestem cudowna ( zwykle
      wtedy strasznie marudze albo mam napady glupiego humoru)

I wytrzymuje ze mna... 5lat przed slubem i niedlugo, 11.09, 1 rocznica...
      www.phaze.prv.pl
    • doduszek Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 15.07.05, 12:02
      hmmmm....
      Mój mąż - mój partner.... nie dam rady wymienić tylko trzech :)
      1. niesamowity umysł, pamięć, spostrzegawczość i logiczne myślenie - bez niego
      bym poległa....bankowo :)
      2. poczucie humoru - zawsze - no prawie śmieje się z moich żarów.
      3. wieczna ochota na sex....;)
      Pozdrawiam
      Dorka
    • salvadore01 Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 20.07.05, 14:05
      Czytuje to forum od kilku miesiecy. Ciesze sie, ze istnieje bo ulatwia przetrwanie trudnych chwil w domu. Przewaza tu zwykle pesymistyczne nastawienie (wiekszosc wypowiedzi owianych jest tu mgielka smutku i goryczy), a ten watek mi bardzo podpasil. Dziala terapeutycznie i zmusza do spojrzenia na swoja polowice z innego punktu widzenia. W dzien powszedni bardziej rzuca sie w oczy to co boli. No to zmienmy optyke. Co mi sie podoba?:
      - cialo - zadbane, pachnace, zgrabne, za krotym strasznie tesknie i tylko czasem udaje mi sie je poogladac w calej okazalosci,
      - samodzielnosc - nie jest szara myszka, ale potrafi wziac sprawy w swoje rece, lub chociaz zorganizowac, by ktos je wzial,
      - "porzadnickosc" - czasem jest to uciazliwe, ale w sumie to duza zaleta,
      - milosc do naszej corki - bezgraniczna

---
      Pije wino dzieki zonie
    • przygarnij_mnie Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 20.07.05, 15:31
      Jest najdowcipniejszym facetem jakiego znam, mimo piętnastoletniego pożycia
      ciągle potrafi mnie zaskoczyć. Dba o mnie, walczy o mnie i o nas.
    • ra555 Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 23.07.05, 00:29
      tak najczęściej widzę to co mi się nie podoba, jak się okazało większość tak
      ma,ale...jest mądra,jak się nie zgadzamy to z tych samych powodów,i po latach
      nastu /wcześnie zaczęliśmy mając lat nascie/ mnie pociąga,
    • ewolwenta Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 09.09.05, 23:08
      wyciągam
      • magdacan Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 10.09.05, 06:35
        1. Ciagle mi powtarza, ze jestem najpiekniejsza nawet wtedy gdy np. mialam
        ciezki dzien i wygladam jak ofiara losu
        2. Poczucie humoru
        3.Wytrzymuje bez slowa skargi moje marudzenie na kulawe zdrowie i ciche dni i
        nie obraza sie.
        I KOCHA MNIE.
    • asiak30 Re: 3 najbardziej superowe rzeczy w moim partnerz 10.09.05, 17:09
      cholewcia trudno wymienić tylko trzy ;-)
      1-sprząta,odkurza,pierze,zmywa naczynia-brrr nie przepadam za tym
      2-został z Ewą na wychowawczym
      3-za jego trzpiotowość,uśmiech,filuterność w spojrzeniu-szkoda,że ostatnio tak
      rzadko :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka