Dodaj do ulubionych

Wyd Jedność- ksiażki Bożonarodzeniowe - opinia??

15.11.04, 16:00
Cześć! na stronie wyd Jedność znalazłam ksiażki o tematyce świątecznej
np "Chodź poszukamy Gwiazdy Betlejemskiej", "Niezwykły czas adwentu"
ksiegarnia.jednosc.com.pl/store/easyshop.cgi?vid=rdehdgiuuucgubtrpgtbwkoyadbqsqxl&com=IT/2&kategoria=34&strona=1.00
może ktoś je ma lub przeglądał na żywo i napisze cos więcej? czy nadają sie
dla 3-latka?
Obserwuj wątek
    • i2h2 Re: Wyd Jedność- ksiażki Bożonarodzeniowe - opini 16.11.04, 09:27
      Też jestem ciekawa, szczególnie, że jest seria "Dzieci świętują..." i jest tam
      książka także o Wielkanocy (moim zdaniem temat dużo trudniejszy niż Boże
      Narodzenie- wiadomo, dlaczego). Czy ktoś zna tę serię?
      I jeszcze książeczka "Opowieści różowego aniołka na Boże Narodzenie": czy to
      tylko takie sobie historyjki ze świąteczną atmosfera w tle, czy odwołanie do
      konkretnych zwyczajów czy podań związanych z tymi dniami (jest tam całe Boże
      Narodzenie aż do Święta Trzech Królów)?
      Pozdrawiam
      • i2h2 Re: Wyd Jedność- ksiażki Bożonarodzeniowe - opini 25.11.04, 12:23
        Podbijam wątek: nikt tego w ręku nie miał???
        Pozdrawiam
      • ameyer Re: Wyd Jedność- ksiażki Bożonarodzeniowe - opini 15.12.04, 05:54
        Dla mnie doskonale. Szczegolnie ta o Wielkanocy. Wyjasnione sa symbole, obrzedy
        a takze sporo propozycji inscenizacji, zabaw, wiersze oraz projekty plastyczne
        do wykonania. Rzecz rozpisana na dni i mam wrazenie pomagajaca zrozumiec
        dzieciom symbolike i przeslanie Swiat. Polecam
    • agnieszka_azj Re: Wyd Jedność- ksiażki Bożonarodzeniowe - opini 27.11.04, 15:23
      Właśnie wróciłam z Targów Książki, na które udałam sie głównie po to, żeby
      obejrzeć ich książki.
      Kupiłam "Chodź poszukamy gwiazdy Betlejemskiej" - jest to rodzaj kalendarza
      adwentowego, do postawienia w pokoju dziecięcym. 24 obrazki i na odwrocie
      opowieść o narodzinach Jezusa w odcinkach ("po bożemu" zgodnie z Pismem Św).
      Dodatkowo na każdej stronie instrukcja wykonania ozdób świątecznych.
      Mimo, ze jest to przekład z niemieckiego, daje się czytać.

Przy okazji obejrzałam też inne ich ksiązki i wszystkie wydają mi się
      godne polecenia.
      Wielkanocnych niestety nie mieli :-((( Trochę ich zaskoczyłam pytaniem
      o nie ;-)
      • nulleczka Re: Wyd Jedność- ksiażki Bożonarodzeniowe - opini 30.11.04, 21:32
        A ja kupiłam "Gwiazdkowe opowieści". Pisałam już o tym w wątku "Książki o Bożym
        Narodzeniu." Gdybym dysponowała większą gotówką,biblioteczka moich dzieci
        powiększyłaby się z pewnością o większą ilość książek z tej serii.
      • mama_kasia Re: Wyd Jedność- ksiażki Bożonarodzeniowe - opini 15.12.04, 17:52
        My też mamy ten kalendarz adwentowy. Piękne ilustracje i ciekawy tekst.
        Dzieci podczas czytania siedzą z przodu i oglądają rysunek, a ja czytam tekst,
        który jest z tyłu. Dla mnie warty zakupienia.I chociaż to już końcówka
        adwentu, kalendarz przyda się na następne lata.
        • agnieszka_azj Re: Wyd Jedność- kalendarz adwentowy 16.12.04, 16:57
          Czytamy co wieczór, a potem przekładamy obrazek.
          Tekst mógłby być troche lepszy, ale nie można wymagać zbyt wiele. Daje się
          czytać :-)

Od strony merytorycznej tez w porządku - narazie trafiłam na jeden "kwiatek",
          kiedy Józef odkłada WIDELEC :-0
          Cóż - wdług mojej wiedzy, widelec pojawił się jakieś 15 wieków później, ale dla
          meritum nie ma to żadnego znaczenia.
          • agnieszka_azj Re: Wyd Jedność- kalendarz adwentowy 16.12.04, 17:01
            Aha, jeszcze jedno: moje córki, "wychowane" na "Wigilijnej opowieści"
            Wildsmitha gwałtownie oprotestowały osła płci męskiej ;-)))
            "Przecież to była Mama osiołka, Mamusiu !"
    • i2h2 Re: Wyd Jedność- ksiażki Bożonarodzeniowe - opini 27.11.04, 22:39
      Ja już o wielkanocne nie pytałam (chociaż aura się po południu bardziej marcowa
      zrobiła, he, he). Mając natomiast pod ręką dwóch ośmioipółlatków, podrzuciłam
      im do przejrzenia kilka ksiązek tego wydawnictwa, dotyczacych robienia ozdób i
      upominków bożonarodzeniowych :-)
      Najbardziej podobało się "Moje Bożonarodzeniowe Majsterkowanie", a i mój mąż,
      zaglądajacy im przez ramię, zgodził się z tą opinią, z zastrzeżeniem, że jest
      tam kilka projektów naprawdę ambitnych- potrzebni rodzice do pomocy ;-) Ale za
      to "satysfakcja gwarantowana".
      • ewap_mama_alexa Re: Wyd Jedność- ksiażki Bożonarodzeniowe - opini 17.12.04, 19:34
        Tak mnie zachecilyscie, ze wlasnie kupilam "Chodz, poszukajmy Gwiazdy
        Betlejemskiej" zafoliowane razem z "Ksiega Bozego Narodzenia" za jedyne 17 zl.
        Bedzie jak znalazl na przyszly rok, bo na ten byloby juz troche za duzo atrakcji
        no i troche pozno zaczynac czytanie kalendarza.
        • mama_kasia Re: Wyd Jedność- ksiażki Bożonarodzeniowe - opini 18.12.04, 19:19
          A moje dzieci przygotowują z "Księgi Bożego Narodzenia"
          przedstawienie kukiełkowe :-)
          Bardzo jestem ciekawa, jak im wyjdzie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka