heart2 03.07.04, 21:10 Czy po pierwszych dniach po zaplodnieniu mozna w jakis sposob odcz. ze jestem w ciazy- jakies objawy czy tylko zostalo mi czekac na okres i test ciazowy czy mozna wczesniej cosik zaopserwowac Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gusiek74 Re: CZY PRZEZ PIERWSZE DNI PO ZAPLODNIENIU..... 03.07.04, 22:01 hehe, witaj w klubie Nie pocieszę Cię. Pozostaje czekać cierpliwie na termin okresu i wtedy zrobić test. Wszystkie objawy mogą świadczyć zarówno o ciąży jak i o jej braku. Najlepiej o tym nie myśleć, bo można zwariować. Tylko, jak tu o tym nie mysleć. Czasem kobiety odczuwają coś wcześniej, np. piersi mogą sie zrobić bardzo wrazliwe (zwłaszcza w pierwszej ciaży), nagłe zmeczenie, takie, że dosłownie z nóg zwala, ale takie objawy mogą mieć też sto innych przyczyn. Tak że cierpliwości. Pozdrawiam, Agata Odpowiedz Link
mejdejka Re: CZY PRZEZ PIERWSZE DNI PO ZAPLODNIENIU..... 04.07.04, 12:41 hej !! ja też czekałam i po zapłodnieniu 2 dni codziennie robiłam sobie testy) w 7dniu miałam leciutkie krwawienie po stosunku (test nie wyszedl wtedy) dopiero 10 dnia po zapłodnieniu wyszedł mi test i 2 kreseczki)1 kreseczka była bardzo słaba !! najstrasniejsze było to czekanie - dni ciągneły się i dłużyły!!! teraz dopiero powiem ,że było warto czekać !!! życzę 2 kreseczek na tesciku!!! pozdromejdejki Odpowiedz Link
mejdejka Re: CZY PRZEZ PIERWSZE DNI PO ZAPLODNIENIU..... 04.07.04, 12:48 a bzuch mnie bolał kilka dni po zapłodnieniu i w terminie @ ale tak inaczej bardziej ciągnęlo coś w dole brzucha i potem pojawiły sie problemy z siusianiem co godzine latałam do kibelka ) na początku na piersiach pojawiły się takie żyłki niebieskie ! bolała mnie głowa i chciało mi się spać, szybko się męczyłam!!! teraz zaczęły się od tygodnia nudności i wymioty , kreci mi się w głowie ,często krew leci mi z nosa !!! ale to nic najważniejsze jest DZIECKO dla niego poświęce się !!! Odpowiedz Link
nika1310 Re: CZY PRZEZ PIERWSZE DNI PO ZAPLODNIENIU..... 04.07.04, 12:57 czesc, mam pytanie, w ktorym tygodniu teraz jestes? czy opisywane objawy pojawily sie przed terminem @ czy po nim? Czy po 10 dniach od zaplodnienia zaobserwowalas cos? Odpowiedz Link
maretina Re: CZY PRZEZ PIERWSZE DNI PO ZAPLODNIENIU..... 04.07.04, 14:11 niebieskie zylki na piersiach pojawiaja sie normalnie w drugiej fazie cyklu i nie sa wcale od razu objawem ciazy. piersi powiekszaja sie w drugiej fazie i takie zylki tez sie pojawiaja. mam je co miesiac. Odpowiedz Link
mejdejka Re: CZY PRZEZ PIERWSZE DNI PO ZAPLODNIENIU..... 04.07.04, 14:34 MARETINA to prawda !ale po 10zapłodnieniu były one u mnie bardziej wyrażniejsze ) nawet mąż stwierdził ,że piersi mam jakieś inne i pełno na nich żyłek ;o) a zawsze w 2 fazie przez 7cykli kazałam mężowi opisywać moje piersi-CZY WIDZI JAKIEŚ ZMIANY ? a co do objawów to zaczęłam je obserwować tak 10 dni po owulacji!!! ale myśle sobie ,że objawy ciążowe to indywidualna sprawa każdej kobiety! to moja 3 ciąża i muszę stwierdzić ,że każda ciąża jest inna !!! TRZYMAM KCIUKI za każą z WAS!!! Odpowiedz Link
maretina Re: CZY PRZEZ PIERWSZE DNI PO ZAPLODNIENIU..... 04.07.04, 14:38 ja do dnia @ mam takie piersi jak w ciazy... dopiero 1 lub 2 dnia @ wracaja do normy. zatem ja na cycki nie patrze Odpowiedz Link
mejdejka Re: CZY PRZEZ PIERWSZE DNI PO ZAPLODNIENIU..... 04.07.04, 14:55 A JA dzisiaj mam 54dzień cyklu (7tydzień i 5 dzień) a od owulacji minęło 38dni (czyli według moich obliczeń moja dzidzia ma 5tygodni i 3 dni) ale według badania USG zarodek ma 6tyg.i 2 dni skomplikowane to troszku!!! ) Odpowiedz Link
nika1310 Re: CZY PRZEZ PIERWSZE DNI PO ZAPLODNIENIU..... 05.07.04, 16:56 ciekawe, ja nigdy nie zaobserwowalam takich zylek.Ale moze to zalezy od wielkosci biustu? Odpowiedz Link
kura17 Re: CZY PRZEZ PIERWSZE DNI PO ZAPLODNIENIU..... 05.07.04, 17:05 nika1310 napisała: > ciekawe, ja nigdy nie zaobserwowalam takich zylek.Ale moze to zalezy od > wielkosci biustu? to zalezsy do *kobiety* zylki moga sie pojawic, a moga nie... ja nie mam zadnych (a jestem w ciazy w pierwszej ciazy nie mialam zadnych objawow do ustania @ teraz - mialam mdlosci, ale wydaje mi sie, ze "psychiczne", bo ustaly zaraz po pozytywnym wyniku testu... oraz bole jak na @, czekalam i czekalam, a tu nic Odpowiedz Link
agan22 Re: CZY PRZEZ PIERWSZE DNI PO ZAPLODNIENIU..... 05.07.04, 14:52 A może wiecie, jaki jest śluz w pierwszych dniach po zapłodnieniu? Bardzo nurtuje mnie to pytanie , a nie mogę znaleźć odpowiedzi. Taki śluz różni się od takiego po owulacji , gdy nie doszło do zapłodnienia? Odpowiedz Link
maretina Re: CZY PRZEZ PIERWSZE DNI PO ZAPLODNIENIU..... 05.07.04, 15:13 nie ma niczego takiego. sluz w drugiej fazie cyklu jest bialy i gesty. taki sam bedzie po zaplodnieniu ale bez ciazy tez. Odpowiedz Link
gagat100 Re: CZY PRZEZ PIERWSZE DNI PO ZAPLODNIENIU..... 05.07.04, 17:12 Ja na okolo 10 dni po zaczelam czuc sie jak na zblizajaca @ ale sie nie doczekalam potem juz wiedzialam nawet bez testu ze mam w sobie dwa serduszka Odpowiedz Link