Dodaj do ulubionych

luteina a duphaston

04.01.06, 09:13
Dziewczyny, czy widzicie różnicę między duphastonem a luteiną? Działają
inaczej, któryś jest lepszy - jak sądzicie i jakie macie doświadczenia? Ja
przedtem brałam luteinę, a teraz mm mieć pierwszy cykl z duphastonem. Poszłam
do apteki i doznałam szoku cenowego - nie wiedziałam, że ten lek jest
pełnopłatny. W każdym razie jestem ciekawa, jak wy odbieracie te leki.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • fruziak Re: luteina a duphaston 04.01.06, 12:06
      hop do góry. Czy ktoś coś wie?
      • mycha79 Re: luteina a duphaston 04.01.06, 12:12
        Hej, po pierwsze polecam zrobić obchód po aptekach. Ja najpierw kupowałam
        duphaston za 42 zl a potem zorientowalam sie, ze apteki mają różne ceny na
        leki. Najtaniej kupowałam w aptece przy przychodni za 25 zl. Różnica ogromna.
        Jeśli chodzi o jakość. To za bardzo sie na tym nie znam. Kiedy staraliśmy sie o
        dzidzie brałam zawsze luteinę, natomiast jak zaszlam w ciążę i zaczęłam plamić,
        od tej samej ginki dostałam duphaston, który brałam przez cały pierwszy
        trymestr. Może ktoś inny sie wypowie.
    • anneczka78 Re: luteina a duphaston 04.01.06, 12:20
      niby to jest to samo... syntetyczny progesteron. Niektóre dziewczyny w ciąży
      też dostaja luteinę... Nie mam pojęcia
    • yskyerka Re: luteina a duphaston 04.01.06, 12:27
      Mój lekarz powiedział, że różnica jest jedynie w cenie. Ja na razie w drugiej
      połowie cyklu stosuję luteinę, bo tańsza. I tylko "dowcipnie", bo podjęzykowo
      nie daję rady... jakbym miała w ustach proszek do prania. sad Natomiast wolę
      duphaston, bo te tabletki po prostu się łyka i po sprawie, więc jak zobaczę
      dwie kreseczki na teście, to się na niego przerzucę. Trochę z obawy, żeby mi
      się nic nie przypałętało od luteiny dopochwowo, bo ja bardzo szybko łapię różne
      paskudztwa.
    • fruziak Re: luteina a duphaston 04.01.06, 13:05
      dzięki dziewczyny za opinie. Ja kupiłam za 76 zł dwa opakowania i tak myślę, że
      jak mi się skończą i nie będę czuła jakiejś dużej różnicy to następnym razem
      poproszę gina o luteinę, jednak to dużo taniej. No a może jednak się uda
      wcześniej zajść w ciążę? Zobaczymy, pozdrawiam was serdecznie i oczywiście
      czekam na dalsze opinie
      • rybka_79_79 Re: luteina a duphaston 04.01.06, 19:33
        Ja dla odmiany biore od tygodnia luteine ze względu na plamienie(jestem w 40dc)
        no i biore ja dopochwowo 2razy dziennie bo podobno tak lepiej działa.A co do
        ceny za 2 op zaplacilam 64zl
        • yskyerka Re: luteina a duphaston 04.01.06, 20:52
          Zapłaciłaś tyle, bo dostałaś luteinę dopochwową.
          Prawda jest taka, że większość lekarzy przepisuje tę podjęzykową, ale każe ją
          brać dopochwowo. Progesteron przyswaja się przez śluzówkę, więc obojętne,
          którą. wink
          • rybka_79_79 Re: luteina a duphaston 05.01.06, 16:52
            i co mi po tej luteinie skoro wszystko mnie od niej w srodku piecze i chyba
            przejde na duphaston
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka