Dodaj do ulubionych

ząbkowanie-pomocy????????

26.04.04, 12:33
Moja 8 miesaieczna corka teraz chyba dopiero dostanie zabki, streasznie sie
slini, marudzi, w nocy budzi sie po kilka razy nagle ze strasznym placzem
albgo po prostu steka (przed tem budzila sie raz na mleczko bo jeszcze je w
nocy i dosc ladnie spala). Zastanawiam sie jak jej ulzyc, czy sa moze jakiesc
homeopatyczne granulki, ktore ujarzmia bol przy zabkowaniu? W jaki sposob
moge jej pomoc?
dziekuje za odp.
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: ząbkowanie-pomocy???????? 26.04.04, 15:36
      doraźnie są leki kompleksowe, ten chociażby
      www.homeomed.com.pl/main/produkty/lehning/leki_lehning/l72.html ,pomóc
      pewnie pomoże. Ale ponieważ ja tu jestem frakcją homeopatycznie klasyczną, bum
      Cię poleciła opiece lekarza-homeopaty, żeby dziecko nie chorowało, zdrowe było
      i szczęśliwe, od chemii chronione. Jest tutaj niżej wątek, w którym zawzięcie
      dyskutujemy o lekach kompleksowych (złożonych, czyli takich, jak Ci pokazałam)
      i homeopatii klasycznej. Poczytaj. Nasze zdanie, to znaczy moje i Astrii, jest
      ogólnie rzecz ujmując takie, że jak coś jest dla wszystkich, to jest dla
      nikogo:). Ale pomóc zapewne pomoże, choć lek indywidualnie dobrany dla Twojej
      córci zadziałał by lepiej.
      Chociaż, od biedy, gdybyś wypisała więcej objawów, to można by i coś wyszperać
      w ściungach na te zęby, nawet tak na odległość. ale to Astria musi zaaprobować
      taki pomysł, bez niej nie śmiem:).

16%VOL
      22%VAT
      • tomek.toms Re: ząbkowanie-pomocy???????? 26.04.04, 16:36
        Hmm, niech się dobrze zastanowie.

Jest pewna gorzka niestety maść z aloesa (aloe vera). Działa na źle gojące się
        rany i jest przewspaniały w różnego rodzaju bólach podskórnych. Maść można
        kupić w większości zielarni.

Ale jak powiedziała Martini----> podaj więcej objawów, bo z tego trudno coś
        wywnioskować.
        • astria1 Re: ząbkowanie-pomocy???????? 26.04.04, 17:04
          TOmek :-))) Ciekawe jak byś był moim bobaskiem :) czy byś chciał tę gorzka maść
          posmakować ? :-))) dobra koniec żartów :-)
          ale fajnie że się odzywasz - bo jak my baby się tu rozgadałyśmy to... :-)))

ok...

Wracam do ząbków :

- faktycznie potrzeba więcej objawów aby dobrać oś pojedyńczego ale niestety
          noc jest przed tym maluszkiem i jego mamą i nie ma co ale trzeba się ulitować i
          nie odsyłać mamy do homeopaty klasycznego w poniedzialek o 16.00 :) ale trzeba
          coś inaczej zaradzić:

Myślę że mogłabyś spróbować podac granulki z Dagomedu "ząbkowanie" mam nadzieję
          ze taka jest ich nazwa ale z reguły w aptece mają wykaz leków (przepraszam ale
          ja w nazewnictwie kompleksów jestem cienka)
          lub z Heel-a czopki "Viburcol" - czopki te są swietne w początkowych stanach
          infekcji.

Jeszcze nie sprawdzałam co ma Lehning ale obojętnie co byś dostałą z tych 3
          pozycji byłoby fajnie.

Teraz sposob podania jest najważniejszy:

postaraj się w ciągu pierwszych 2 godzin podać maluszkowi co 0,5 godziny po 2
          granulki jesli nie boisz się to włóz je pod język a jesli obawiasz się ze
          zacznie je wypluwać czy moze się np. krztusic nimi to poprostu rozpusc je w
          odrobince wody i w ten sposób podaj je na łyzecze do ust (nie ukryam
          rozpuszczanie ich jest czynnoścą nudną :-). Po tych 2 godzinach następną
          dawkę powinanś podać w momencie gdy widzisz że maluszkowi coś zaczyna znów
          dolegać i tak do konca ząbkowania zawsze w momentach pogorszenia.

* wazne: po podaniu leku moze nastąpić chwilowe pogorszenie np. objawy obecne
          poprostu się nasilą ewentualie troszkę temperatua wskoczy czy maluszek więcej
          się poslini i wogle będziesz widziala ze jest trochę gorzej ale się tym nie
          przejmuj to jest bardzo dobry objaw i chwilowy - po podaniu nastepnej dawki
          objaw ten zniknie.

Tyle z porad szybkiego reagowania :-))) choc oczywiscie ja bym była za jednym
          lekiem .. jesli nie bedzie zadnych zmian to pisz wtedy cos wiecej pogadamy
          i sprobujemy coś Ci pomoc.

pzdr

Anna
          *** www.pshk.edu.pl ***
    • martini_very_bianco Re: ząbkowanie-pomocy???????? 26.04.04, 17:18
      a ja tu jeszcze Astrio znalazłam Kali-Br, ze się tak szyfrem posłużę, w moich
      szamańskich podręcznikach w dziale o ząbkach, i w obu jest, że to the best, ale
      to nie one są moim autorytetem w tym momencie:), skoro mam chodzący:)

16%VOL
      22%VAT
    • weronikarb Re: ząbkowanie-pomocy???????? 27.04.04, 13:01
      Ja malemu (6 m-cy) podaje Viburcol, u nas wspaniale sie sprawdza, tym bardziej
      ze wystarczy jeden czopek i po 1 godz. jakby nie to dziecko :-)
      • astria1 Re: ząbkowanie-pomocy???????? 27.04.04, 14:55
        Ach ! :)

Ja ja uwielbiam czytać takie rzeczy :-))
        pozdrawiam
        Anna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka