Dodaj do ulubionych

Wszystko Neum (BiH). może ktoś jedzie.. lub był..

IP: 1ProxyWebServer:* 13.05.03, 13:12
Jade od 10.08.03 do Neum... szukam informacji nie przewodnikowych..informacje
na temat jak sie jechało ..jak mieszkało co trzeba zabrac co warto zabrać...
jakies noclegi tranzytowe.. bede jechal az z Koszalina.. Ceny..
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: Wszystko Neum (BiH). może ktoś jedzie.. lub b IP: 80.50.5.* 14.05.03, 18:24
      Byłem w 2002r piękne czyste morze spokojne miasteczko.Ceny dużo niższe niż w Chorwacji, można płacić eur. kunami lub ich walutą markami. Ja płaciłem euro,wszędzie w sklepie na poczcie czy na straganie.Nawet płacąc w euro jest lepszy przelicznik,niż bys wymienił w kantorze.Do Neum jechałem przez Słowacje, Węgry,Chorwacje.Z powrotem przez BiH trasa męcząca ale za to jakie piękne widoki.Polecam jest dużo bliżej.Naprawde warto jechać do Neum ,blisko do Dubrownika i na półwysep Plesjacz.pzdr
    • Gość: JerzyR Re: Wszystko Neum (BiH). może ktoś jedzie.. lub b IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.03, 19:10
      Gość portalu: Zbyszek napisał(a):

> Jade od 10.08.03 do Neum... szukam informacji nie przewodnikowych..informacje
      > na temat jak sie jechało ..jak mieszkało co trzeba zabrac co warto zabrać...
      > jakies noclegi tranzytowe.. bede jechal az z Koszalina.. Ceny..

Byłem kilka razy w Neum przejazdem. Mieszkałem niedaleko w Chorwacji i do Neum
      jezdzilem na zakupy - dobra woda mineralna w odroznieniu od Chorwackiej (H2O -
      taka nazwa), taniej niz w CHorwacji. Na stacji benzyna tez tansza - tylko
      niestety autoryzowali mi zakpy za ok. 7tys zł za tankowanie paliwa i moj bank w
      PL zablokowal mi karte MC - dobrze, ze mialem vise elektron. Niedaleko jest
      Medjugorie - nie wiem jak to sie pisze - miejsce objawien - dla wierzacych
      powinna to byc obowizakowa wizyta.
      Ogolnie BiH dosyc nieprzyjemna - w tamtym roku bylo duzo wojsk SFOru
      W BiH mozna tez kupic pirackie plyty CD za jakies 15-18 zł jesli ktos chce
      natomiast NEUM to miasteczko graniczne i ładne
      JerzyR
      • Gość: a to ja Re: Wszystko Neum (BiH). może ktoś jedzie.. lub b IP: *.iig.pl / 192.168.22.* 19.05.03, 20:10
        Witam i od razu pytam:
        Jest w Neum gdzie podreptać w centrum albo wzdłóż wybrzeża wieczorową porą ?
        Czy są jakieś sympatyczne miejsca na posiadówki przy chłodnych napojach(i nie
        tylko)?
        Może wiesz, jak się prezentuje hotel STELLA?( fotki w internecie widziałam-
        chodzi mi o wrażenia ).
        Co warto zobaczyć w Neum?
        Pytam w razie czego- bo mamy zamiar zwiedzać okolice bliższe, dalsze, a w
        szczególności "chorwackie klimaty" w promieniu do 200 km.
        Pozdrawiam

-jeszcze 29 dni do wyjazdu-
        • Gość: Kir Re: Wszystko Neum (BiH). może ktoś jedzie.. lub b IP: *.pitow.wroc.pl 20.05.03, 16:50
          > Witam i od razu pytam:
          > Jest w Neum gdzie podreptać w centrum albo wzdłóż wybrzeża wieczorową porą ?
          > Co warto zobaczyć w Neum?

Na jeden wieczór tak.
          Centrum w Neum jest małe. Trochę nieprzyjemnie się wjeżdza do miasta - tablica
          ze śladami kul ;-)
          Cała miescina powstała w latach 70-tych, Neum nie jest zabytkowe, dużo hoteli i
          willi aparatczyków Tity i dzisiejszych przemytników. Knajpek mało ale są

> Pytam w razie czego- bo mamy zamiar zwiedzać okolice bliższe, dalsze, a w
          > szczególności "chorwackie klimaty" w promieniu do 200 km.

W promieniu 200 km jest sporo do zwiedzania. Koniecznie Dubrownik,
          niekoniecznie ogród botaniczny w okolicach Dubrownika, koniecznei Ston i Mali
          Ston (skosztować małży tam hodowanych (wyjątkowo tanie) i wina), może głębiej
          na półwysep pljesac. W drugą stronę - Split i Trogir i ich okolice koniecznie,
          niekoniecznie Makarską, można wjecać na Św Jurij, może Omniś i jego piaszczyste
          plaże nad Cetiną
    • Gość: Asia Re: Wszystko Neum (BiH). może ktoś jedzie.. lub b IP: *.mz.mofnet.gov.pl / 10.1.82.* 22.05.03, 15:41
      Będę jechać do Neum 15.06.03r. samochodem z Warszawy.Pobyt mam do 25.06.03r.Po
      powrocie moge się podzielić informacjami
      • Gość: a to ja Re: Wszystko Neum (BiH). może ktoś jedzie.. lub b IP: *.iig.pl / 192.168.22.* 23.05.03, 16:27
        Asiu!
        To prawie jak ja:pobyt od 21 do 28.06.Krótko, ale jest jeszcze "przed" i "po".
        Jeszcze 15 dni do wyjazdu:-)
        Pozdrawiam
      • Gość: Raphal Re: Wszystko Neum (BiH). może ktoś jedzie.. lub b IP: *.tuchola.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 11:07
        Asia, wróciłaś już z Neum? Jak było?
        • Gość: Asia Re: Wszystko Neum (BiH). może ktoś jedzie.. lub b IP: *.mz.mofnet.gov.pl / 10.1.82.* 29.05.03, 12:50
          15.06.2003 jest dopiero za dwa tygodnie.

Pozdrawiam

Asia z rodzicami
      • Gość: zbyszek Re: Wszystko Neum (BiH). może ktoś jedzie.. lub b IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 02.06.03, 17:45
        czekam na wszelkie info ... dzieki zycze przyjemnego pobytu :-))
    • Gość: a to ja Re: Wszystko Neum (BiH). może ktoś jedzie.. lub b IP: *.iig.pl / 192.168.22.* 30.06.03, 15:22
      Witajcie!
      Wczoraj wróciliśmy z NEUM (hotel STELLA ).
      Tyle się działo, że.. nie wiem od czego zacząć.
      Chciałam się tylko zameldować na forum.
      Licznik auta po powrocie pokazał 4.103 km (przejechane).
      6 klisz poszło dziś do wywołania.
      Opalenizna została...
      I miłe wspomnienia również.
      Ale...nie polecam NEUM jako miejscowości na tygodniowy(albo i więcej)
      wypoczynek.My nie siedzieliśmy w miejscu - i to nas uratowało.
      Na razie kończę.
      Pozdrawiam znajomych z forum!
      a to ja

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka