Dodaj do ulubionych

Mam krwiaka w macicy-czy któraś tak miała

28.12.04, 12:28
Witam was bardzo cieplutko,to jest moja pierwsza ciąż i bardzo
wyczekana.Byłałm na usg wczoraj i gin powiedział mi ze ciąża jest zagrożona
bo mam krwiaka 1x2 bardzo sie boję.Zwiększył mi dawkę duphastony 3x1 i magne
B6.Mam za 10 dni jechać na kontrol i zobaczyć jak on wygląda.Jesli wiecie coś
na ten temat to napiszcie mi bo chyba oszaleję ze strachu.POzdrawiam.
Obserwuj wątek
    • aagata4 Re: Mam krwiaka w macicy-czy któraś tak miała 28.12.04, 13:48
      Witaj Magda....
      Ten problem czesto wystepuje...
      musisz na siebie uważąc i leżeć....
      ja mam to samo...
      i to samo miała moja koleżanka, ona od miesiąća bawi swoja pociechęsmile
      wiec nie denerwuj sie i dbaj o siebie....
      nie przesiaduj za długo przed kompem

pozdrawiam

Agata
    • gagat100 Re: Mam krwiaka w macicy-czy któraś tak miała 28.12.04, 22:13
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=krwiak&ile=10&orderby=data_od+desc&spojnik=and&tag=20515&poz=0&tabli
      caSzukaj=forum_tresc&zywe=2
    • bei Nie szalej:):) 28.12.04, 22:15
      tylko dbaj o Was....musisz byc pod kontrolą lekarza...polegiwac a najlepiej
      cały czas do wchłonięcia krwiaka leżec...ja przeszłam przez to dwa razy....i
      sukcesem....tobie też życzę - napiszesz post "jestem w 40 tc ...chyba rodzę"smilesmile

Powodzenia...smile

z serdecznoscią- Bea
    • emka1974 Re: Mam krwiaka w macicy-czy któraś tak miała 29.12.04, 12:23
      Magdulko,

Odpoczywaj, leż, bierz leki, jak każe lekarz - i postaraj się uspokoić. Wiem,
      że to trudne, ja się boję z innych powodów, ale trzeba - dla dobra naszych
      dzieci. Nasze nerwy wcale im nie pomagają.

Ściskam Cię mocno (nie za brzuszek smile).
      Emka
      • magdulka26 Re: Mam krwiaka w macicy-czy któraś tak miała 29.12.04, 20:15
        Mam jeszcze pytanko ,czy mogę gotować obiady ? nie mówię o czymś wymyslanym ale
        o prostym 1-dno daniowym obiedzie ? Mąż pracuje a przecież musimy coś jeść.Moja
        mama czasem coś nam podrzuci ale czasem trzeba samemu coś zrobić.Czy to mi nie
        zaszkodzi ?
        • michalinnaa Re: Mam krwiaka w macicy-czy któraś tak miała 30.12.04, 09:01
          Hej Magdulka.
          Nie wiem na ile Ci pomogę ale chciałam opisać Ci przypagek mojej bliskiej mi
          kuzynki.
          Ma na imię beata i jest w 4,5 mies. ciąży i ma mięśniaka wielkiego jak jabłko,
          ma anamię i wysoki poziom toksoplazmy (że kiedyś ją miała) bierze antybiotyk.
          Lekarz nie mówił jej że moze coś się stać z dzidzią, codziennie chodzi do pracy
          (widział w święta jej brzunio jest malutki).
          Wierzę, ze z Twoim słoneczkiem wszystko będzie dobrze nie martw się.
          Odpoczywaj. Jeżeli chodzi o chodzenie po mieszkanku, robienie obiadków i innych
          małych prac domowych to uważam, ze POWINNAŚ SPYTAĆ SIE LEKARZA. Myślę, ze to
          nieżarty wiem, bo byłam przy Tobie jak się starałaś o dzidzię, to ona jest
          najważniejsza w Twoim życiu i nie możesz robić tak jak się Tobie wydaje musisz
          polegać na opini specjalisty, który dokładnie zna Twój stan. Nawet jeżeli jedna
          chodzi do pracy to nie znaczy że druga kobieta też tak może. Dobrze wiesz że
          mamy ten sam los a jednocześnie każy przypadek jest indywidualny. Uważam, ze
          wszystkie Twoje decyzje powinny być poparte rozmową z lekarzem a jeśli nie
          jesteś czegoś pewne to poprostu nie rób tego świat się nie zawali.
          Dzidzi jest teraz najważniejsza.
          Buziaczki.
          • luna333 Re: Mam krwiaka w macicy-czy któraś tak miała 30.12.04, 09:38
            magdulka nic się nie martw - dokładnie identyczny post napisałam ze 2 tyg temu -
            stwierdzili mi krwiaka w przedniej części doczesnej o wielkości 4mm, nie
            dostałam żadnych leków tylko miałam leżeć - i leżałam- po tygodniu krwiak się
            prawie cały wchłonął zostały tylko jakieś resztki smile leż i nic się nie bój -
            też płakałam jak głupia ale wszystko już dobrze - u Ciebie też tak będzie
            zobaczysz smile pozdrawiam
            mój maluszek jutro kończy 10 brzuszkowych tygodni smile
        • dazzle Magdulka, to ja - Dazzle! 30.12.04, 11:11
          Tak się zmartwiłam, że akurat tutaj Cię znalazłam! Jak wykryto Twojego krwiaka?
          Miałaś jakieś objawy? Ja powoli kończę 2 -gi miesiąc, jem duphaston 3*1, ale
          nie wiem, co mam w środku, bo nie zdecydowaliśmy się jeszcze na USG. Powiedz
          koniecznie, czy miałaś jakieś objawy??
          • luna333 Re: do- Dazzle! 30.12.04, 11:30
            wprawdzie to nie magdulka -ale powiem Ci - że ja nie miałam żadnych objawów,
            nic mnie nie bolało, nie miałam plamień i ogólnie kiedy poszłam na usg w 7t5d a
            on mi dzidzię i krwiaka i powiedział że krwiak tak usadowiony że może się
            odkleić i poronienie gotowe to zdębiałam, ale z tego co czytam krwiaki we
            wczesnej ciąży się często przytrafiają i zwykle po odleżeniu ile trzeba -się
            wchlaniają smile
            • dazzle Re: do- Dazzle! 30.12.04, 11:31
              Luna, bardzo dziękuję za odpowiedź. W takim razie muszę popędzić na usg.
              • luna333 Re: do- Dazzle! 30.12.04, 12:01
                a ja Ci życzę Wszystkiego najlepszego i żeby u Ciebie wszysciutko było w jak
                najlepszym porządeczku smile
                p
    • pszczolka2 Re: Mam krwiaka w macicy-czy któraś tak miała 30.12.04, 10:37
      Witaj Magdulko, a Ja z innej beczkismile
      Trzymaj się cieplutko a zobaczysz, ze wszystko skończy się dobrze!
      Za 8 miesięcy będziesz tulić swoje maleństwo...

Pozdrawiam,
      Ola

31 cykl starań rozpoczęty (w tym pierwszy "odpoczynkowy"smile
    • samamama3 Re: Mam krwiaka w macicy-czy któraś tak miała 30.12.04, 13:43
      Magdo jestem mamą dwóch rozbujników i przy obu ciązach miałam krwiaki w
      pierwszej jednego a przy drugiej ciązy dwa.Prowadziłam spokojny tryb
      życia,zazywałam nospe a od połowy ciązy isoptin i fenoterol.
      Urodzilam o czasie dwóch synków.
      Głowa do góry wszystko będzie dobrzesmile Pozdrawiam
      • magdulka26 Re: Mam krwiaka w macicy-czy któraś tak miała 30.12.04, 17:26
        Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi ,jestem dobrej mysli,6 stycznia mam wizytę i
        zobaczymy jak to wygląda.Duuzo odpoczywam ,wstaję tylko na śniadanko,obiadek i
        do wc.Dziś zaczynam 7 tc i jestem taka szczęśliwa smile))Trzymajcie się kochane
        cieplutko ,ściskam Was i przesyłam buziaczki.Magda.
    • jo5 Re: Mam krwiaka w macicy-czy któraś tak miała 03.01.05, 14:03
      ja też miałam krwiaka przez dwa miesiące, nic nie zażywałam i w końcu się
      wchłonął. mój Synek ma prawie 6 miesięcy i jest słodki. życzę Ci - Wam
      powodzenia. I pamiętaj, że będziesz się martwić całą ciążę, a potem się
      zacznie: dlaczego śpi, dlaczego nie śpi, dlaczego tyle je, dlaczego nie je
      itd.
      Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka