Dodaj do ulubionych

Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Świętego?

03.04.05, 21:56
Ja muszę tam się dostać...czuję taki wewnętrzny przymus..jeszcze nie wiem jak
ale wiem ,że musi się udać..Jutro biorę urlop w pracy...tylko jak dojechać..:-
( samolotem będzie ciężko o biltet ...a samochodu nie mam może ktoś ma wolne
miejsce i nie chce wozić powietrza,,,, może jakoś się pozbieramy i pojedziemy
razem ?? przepraszam za haos w poście ..ale jestem dziś tak rozbita
Obserwuj wątek
    • dorothka_m Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt 03.04.05, 22:09
      Hej, mam ten sam problem. Akurat mam cały tydzień wolny, i po prostu muszę tam
      być. Są loty WizzAir w środę, powrót piątek, całość 1428 zł, ale zapewne jest
      to cena bez opłat. Są tez wolne miejsca w AirBerlin ale wychodzi dużo drożej.
      Minkair, a skąd Ty jesteś? Ja z Poznania, i właśnie się dowiedziałam, że
      dominikanie organizują taki wyjazd.
      • minkair Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt 03.04.05, 22:12
        ja z warszawy ...ale to nie ma znaczenia bo z dominikanami mogę jechać nawet z
        Poznania ...jeżeli chodzi o wyjazd jest problem bo nie mogę wyjechać jutro
        tylko najwcześniej we wtorek po południu lub w środę..a najgorsze ,że nie
        wiadomo kiedy pogrzeb..jakbyś dowiedziała się czegoś o dominikanach daj
        znak..dzięki z góry
    • Gość: lak Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt IP: *.Dwudziestolatka.ds.uni.wroc.pl 03.04.05, 23:48
      Czy ktoś może mi pomóc? Jak najlepiej dostać się do Rzymu - może być autokarem.
      Tak żeby być tam mniej więcej między wtorkiem, środą a sobotą, niedzielą? Gdzie
      szukać takich informacji? Czy są organizowane jakieś wspólne wyjazdy? Myślę, że
      wiele osób zadaje sobie takie pytania - bardzo proszę o pomoc.
      • Gość: oplo Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt IP: 213.17.172.* 04.04.05, 10:59
        dowiedz sie w kosciolach , duzo parafii organizuje wyjazdy dla wiernych
        • Gość: minkair Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 13:33
          Ktoś jedzie i może ma wolne miejsce??...proszę dajcie znać...
          • Gość: Vooyek.. Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt IP: *.pl / 217.173.202.* 04.04.05, 14:06
            Witaj,

podpowiem tylko że przewoźnicy autobusowi poza W-wą mają jeszcze wolne miejsca.

Na bank znajdziesz. Trzymaj się i do zobaczenia w Rzymie za 3 dni!
            • dorrit Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt 04.04.05, 14:12
              Pogrzeb ma byc w piatek rano, prawdopodobnie o 10.
            • Gość: minkair Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 14:24
              podaj mi jakieś namiary na tych przewoźników... dzięki z góry
              • Gość: malgosia Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt IP: *.chello.pl 04.04.05, 14:30
                podobno za 500,- mozna bezposrednio pociagiem, daj znac skad jestes, moze bysmy
                pojechaly razem.
                • xs-ka Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt 04.04.05, 14:33
                  Ja też szukam transportu i osób chętnych na wyjazd, jestem ze Szczecina - ale
                  jestem w stanie dojechać do W-wy, Poznania itd.
      • wtomeg Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt 04.04.05, 18:10
        Pociągi specjalne z Krakowa i Warszawy (chyba też z Poznania) - ceny od 420-440
        PLN.
        Szamoloty to minimum 1200, ale te najtańsze bilety są już wykupione. Gdzieś na
        onecie można wymieniać się informacjami na temat wolnych miejsc w autach,
        niestety nie znam adresu. Ja w moim aucie mam już komplet 5 osób.

Pozdrawiam
        wtomeg@poczta.fm
    • Gość: malgosia Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt IP: *.chello.pl 04.04.05, 14:57
      minkair, xs-ka - sprawdzcie poczte.
      M.
      • Gość: minkair Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 15:16
        dzięki Małgoś za maila...z tego co patrzyłam PKP Owszem..ale za 500PLN w jedną
        stronę :-( .... a to już wychodzi dość drogo ... dajcie znać jak będziecie
        mieli jakieś nowe wieści...a z urlopem też jeszcze nic nie wiem...ale mam
        nadzieję;-)
      • xs-ka Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt 04.04.05, 15:27
        Ja nic w poczcie nie mam.
        • xs-ka Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt 04.04.05, 15:29
          Chyba przejdę się popytać w biurach podróży, może coś znajdę. Bardzo mi zależy,
          żeby jechać, mam wole a więc termin nie ma znaczenia. Napisz jeśli coś znalazłaś
          • Gość: minkair Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 15:41
            PKP jeszcze oficjalnie nie ogłosiło po ile będą bilety ale na tych specjalnych
            uruchomionych liniach 560 w obie strony..chętnie w kupie bym pojechała..zawsze
            będzie raźniej ;-) aha wyjazd pociągiem podobno wieczorem w środę.... napiszcie
            co tym sądzicie ...
            • xs-ka Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt 04.04.05, 15:46
              Cena ujdzie, ale jak się tam znalezć - chociaż wszystcy będą szli w jedno
              miejsce. Ciekawe ile trwa podróż. A skąd jesteście???
            • ann212 Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt 04.04.05, 18:35
              Hey ja jestem za; jesli jedziesz to daj znac na moj adres
              ann212@o2.pl
            • ann212 Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt 04.04.05, 18:37
              Hey jestem za ; jesli jedziesz to daj mi znac na moja poczte
    • Gość: bolawa Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt IP: *.pap / 217.153.186.* 04.04.05, 16:12
      PKP uruchamiają dodatkowe połączenia z Warszawy, Krakowa - cena ok. 540-560 zł
      w obie strony. Wyjazd w środę.
      • Gość: malgosia Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt IP: *.chello.pl 04.04.05, 16:32
        dziewczyny piszcie do mnie na m_algoska@yahoo.com. PKP chetnie, jestem z
        warszawy, razniej bedzie w pare osob.
        • tertio Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt 04.04.05, 17:25
          Hm, ja bardzo chętnie chciałbym się z kimś zabrać, najlepiej jak najtaniej.
          Byłbym wdzięczny za info na maila ryczko@epf.pl
          • Gość: speedy Re: Czy Ktoś jedzie ossobiście pożegnać Ojca Święt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 17:30
            no coz, ja tez szukam mozliwosci taniego wyjazdu,chyba zostane przy pkp - a
            moze ktos ma wolne miejsce w aucie,lub zorganizujemy busa? speedy_x@wp.pl
    • wtomeg Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt 04.04.05, 17:59
      Jadę w 5 osób samochodem. Czy wiecie coś o noclegach na miejscu, gdzie zostawić
      auto?
      • Gość: Vooyek.. Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt IP: *.pl / 217.173.202.* 04.04.05, 18:31
        No więc tak:

są jeszcze na pewno miejsca na Eurolinesa w kazdy dzien z Opola, wyjazd
        wieczorem (cena 413) i Eurobusa, chyba w czwartek (530). Prawdobnie są też
        miejsca na inne eurolinesy z innych miast Polski. Pozdrawiam i życzę powodzenia
        i do zobaczenia w Rzymie!
      • aani Re: Czy Ktoś jedzie osobiście pożegnać Ojca Święt 04.04.05, 18:34
        =>
        194.244.5.202/main/notizie/fdg/200504041350193812/200504041350193812.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka