Dodaj do ulubionych

mięśniak - co robicie ??? & #35 & #35 & #35 & #35 & #35

13.05.04, 13:29
proszę o wypowiedzi dziewczyny, które mają mięśniaki - co wam zalecają
lekarze? operacja, ciąża, tabletki anty, obserwacja itp...... Po wizycie u
kolejnego lekarza mam mętlik w głowie sad((
Obserwuj wątek
    • agniesej Re: mięśniak - co robicie ??? & & #35 35 & & #35 35 & 13.05.04, 15:55
      Miałam olbrzymiego mięśniaka macicy.Lekarz zalecił:absolutnie żadnych tabletek
      antykoncepcyjnych(od tego mięśniak może sie jeszcze powiększyć)nie zachodzić w
      ciąże bo może to być ryzykowne(kłopoty z donoszeniem ) w moim wypadku przez
      trzy miesiące brałam lek który wprowadził mnie w stan menopauzy ( przekwitania)
      mięśniak sie zmniejszył na tyle że można go było wyłuszczyć (operacja).Niektóre
      mięśniaki ( te mniejsze )podobno mogą same zaniknąć ale w moim przypadku był on
      tak ogromny(średnica 11 cm.), że groziło mi usunięcie macicy.
      Głowa do góry smileSpokojnie przemyśl rady lekarzy a jak bedzie taka potrzeba to
      idź do może do jakiegoś poleconego...Jeśli jestes z Wa-wy to polecam
      przychodnię przy szpitalu św.Zofii.
      • azalea Re: mięśniak - co robicie ??? & & & #35 35 35 & 13.05.04, 16:17
        Agniesej - bardzo ci dziękuje za odpowiedź, pocieszyłaś mnie bardzo smile Niestety
        nie jestem z Wa-wy, ale dzięki za namiary. Pozdrawiam smile))
    • marta_mamamaciunia Re: mięśniak - co robicie ??? & & #35 35 & & #35 35 & 13.05.04, 17:14
      Witam
      moja mama miała mięśniaki macicy i miała dwie operacje. Dwie tylko dlatego, ze
      chcieli uratować jeden jajnik ale się nie udało i zaczęła robić się jakaś
      torbiel...Czekanie na wyniki histopatologiczne: koszmar. Bardzo przepraszam
      Cię, że mogłam Cię tymi słowami przestraszyć, ale to był ciężki okres w życiu
      naszej rodziny i bardzo niemiło to wspominam. Bardzo dobry oddział jest we
      Wrocławiu przy ul. Ołbińskiej szpital MSWiA, ordynator dr K.Kaim.
      Zyczę zdrowia
    • agniesej Re: mięśniak - co robicie ??? & & #35 35 & & #35 35 & 13.05.04, 17:59
      Bardzo rzadko sie zdarza aby mięśniak był nowotworem.Jeśli tak to jest już nie
      mięśniak a mięsak(chyba)i odróżnia sie tym że jego tempo wzrostu jest dużo
      szybsze niż w wypadku mięśniaka.Co do badań histopatologicznych to wykonuje się
      je wlaściwie przy każdej operacji.Jest to napewno wielki stres ale trzeba
      myśleć pozytywnie.Azalea wszystko będzie ok smile
    • rlena Re: mięśniak - co robicie ??? & & #35 35 & & #35 35 & 13.05.04, 18:23
      Witaj,
      mam dwa miesniaki po ok 6cm. Troche zachodza na sciane macicy, co moze
      powodowac poronienia (jestem po jednym) lub problemy z zajsciem w ciaze.
      Lekarz sugerowal,zeby jednak starac sie zachodzic i liczyc na to,ze zarodek
      zaczepi sie w dobrym miejscu. Po operacji sytuacja nie bedzie wiele lepsza -
      zrosty i w ogole nie wiadomo jaki bedzie przebieg operacji. Wiec od czerwca
      zaczynamy sie starac na nowo.
      Pozdrawiam,
      marlena
    • azalea Re: mięśniak - co robicie ??? & & #35 35 & & #35 35 & 14.05.04, 13:19
      Dzięki za wypowiedzi. Podobno mięśniak to nie koniec świata, ale martwi ....
      Pozdrowienia dla wszystkich "posiadających" i nie tylko smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka