upusia Re: Czy któś zna wózki firmy Lonux? 19.10.05, 10:55 Jestes pewna, ze firmy Lonux a nie Lonex? www.lonex.com.pl Pozdrawiam i polecam z kolorowymi koleczkami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pocholita oczywiście chodzi o Lonex 19.10.05, 12:49 Upusiu, bardzo Ci dziękuję, ratujesz mi życie. Które mają kolorowe kółeczka? Mnie z mężem podoba się model Kubuś 2, byliśmy wczoraj w Smyku, by go dokładnie obejrzeć i w sumie podobał nam się bardziej niż porównywalny z nim Piotruś firmy Tutek. Niestety miał jakiś problem z kołami, a po ich wymianie nie działał hamulec, być może obsługa źle założyła koła? Mamy dzisiaj pójść i sprawdzić. Poza tym, jedyną wadą tego wózka było to, że nie ma możliwości składania jedną ręką. Nie orientujesz się, czy jakiś inny wózek tej firmy spełnia poniższe wymagania i jednocześnie rozkłada się jedną ręką? - zawieszenie na paskach lub na plastikowych wahaczach - pompowane duże koła (cztery) - gondola + spacerówka - gondola głęboka, na paskach do przenoszenia gondoli - bawełniane wnętrze gondoli z możliwością wyjęcia do prania - pokrowiec na gondolę - osłona od deszczu i wiatru (lub możliwość jej dokupienia) - regulowana wysokość rączki (po jej złożeniu wózek nie powinien mieć więcej niż 92 cm bo nie zmieści mi się do windy) - możliwość złożenia stelażu jedną ręką (mając gondolę w drugiej) - budka odpinana z gondoli do spacerówki - spacerówka długa i szeroka (tak by była dobra dla większego dziecka, z regulowanym oparciem i z regulowanym podnóżkiem + poręcz ochronna) - ochraniacz na nóżki (lub możliwość jego dokupienia) I jeszcze dwa pytania: - nie orientujesz się czy w Lonexie można wybierać kolory? W Smyku były tylko dwa egzemplarze tego Kubusia 2, z czego jeden był w takim ślicznym różowym kolorze z szarymi dodatkami, w sam raz dla dziewczynki, no ale ten problem z kołami ... W Smyku powiedzieli nam, że nie można zamówić konkretnego koloru - a drugie pytanie, to czy nie orientujesz się gdzie jeszcze w Warszawie można kupić te wózki? Moze jest jakiś sklep, który ma ich większy asortyment niż Smyk? Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
zabolek27 Re: oczywiście chodzi o Lonex 24.01.06, 13:50 jest hurtownia w Grojcu -chaber;maja rowniez wozki tej firmy -wejdz na stronke sobie Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: oczywiście chodzi o Lonex 26.01.06, 10:04 Nie kupujcie wózka w Smyku bo oni mają niebagatelne marże. Ja Piotrusia Tutka kupiłam 250 zł taniej niż w Smyku, ale nie polecam tego wózka. Widziałam kiedyś wózki firmy Lonex w skepie Bobus ul. Targowa 33A (pasaż handlowy), lae nie pamietam nr lokalu, ale to jest taki malutki pasaż, więc napewno znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zabolek27 Re: oczywiście chodzi o Lonex 26.01.06, 12:27 a dlaczego nie polecasz tego modelu -prosze o odzew A ktory bys polecila dla dziecka ktore urodzi sie w czerwcu -mysle o wozku uniwersalnym-prosze o opinie Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: oczywiście chodzi o Lonex 26.01.06, 16:06 Wklejam linka bo już kiedyś pisałam i tym wózku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=19899933&v=2&s=0 Po 6 miesiącach kupiliśmy spacerówkę chicco pick up basic i mam problem z głowy. Tutek leży na strychu. Co do wyboru wózka to w tej chwili napewno nie kupiłabym uniwersalnego. Uważam, że lepiej kupić najpierw samą gondolę na pompowanych kołach (może być nawet używana, oby gondola była duża i przestronna, to było jedyną zaletą Tutka), a poźniej zainwestować w dobrą spacerówkę, bo to w niej dziecko jeździ najdłużej. Ale wiem to dopiero teraz, mądry Polak po szkodzie. Jak będziesz kupowała wózek to zwróć uwagę na to czy budka cicho się składa (w Tutku jak budę składałam to ludzie na ulicy się na mnie gapili, jakby traktor przejechał). Bardzo wygodne są skrętne koła, ten luksus poznałan dopiero jak kupiliśmy spacerówkę. Życzę udanego wyboru, żebyś nie miała takich doświadczeń jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś