Dodaj do ulubionych

Polecam wózek Fokus z Deltima

10.11.05, 16:00
Polecam wózek Fokus z Deltima. zajrzyj na stronę www.deltim.com.pl/fokus.htm
Obserwuj wątek
    • monia516 Re: Polecam wózek Fokus z Deltima 11.11.05, 14:52
      ja tez zdecydowalam sie na wozek deltim focus tylko mam jedno pytanie czy
      ktoras z was dokupywala do gondoli zestaw sluzacy do przewozenia godoli w
      samochodzie?czy to nie jest praktyczniejsze i czy nie jest dziecku wygodniej w
      podrozy niz w foteliku(wybieramy sie w dluga podroz z miesieczna niunia)
      • aniam30 Re: Polecam wózek Fokus z Deltima 24.11.05, 01:50
        Ja kupiłam ten zestaw. Jest bardzo praktyczny, zapinasz dziecko pasami w
        gondoli zamocowanej na wózku i tę gondolę można razem z dzieckiem umieścić na
        tylnym siedzeniu samochodu. Jest ona przypieta osobnymi pasami z zestawu.
        Dodatkowo można dosunąć przednie siedzenie. Ponieważ dziecko leży, więc można
        jechać dłużej, niż z fotelikiem (w foteliku niesiedzące dziecko może przebywać
        max 2 godziny). Jedyny minus, to wielkość gondoli i ilość miejsca przez nią
        zajmowanego. Mamy Mercedesa, więc ja spokojnie mieszczę się na tylnym siedzeniu
        obok gondoli, lecz nie wiem, jak by to było z węższymi samochodami.
        • madzik10 Re: Polecam wózek Fokus z Deltima 24.11.05, 13:59
          Cześć!
          Jestem mamą prawie 5 miesięcznego Olka. Wozek Deltim kupiliśmy po znajomych z
          założeniem że w razie czego kupimy później jakąś lepszą spacerówkę. I dobrze
          zakładaliśmy, bo niestety musimy go już wymienić. Nie ze względu na jakość, bo
          ta jest naprawdę świetna; eksploatujemy nasz wózeczek na wszelkich możliwych
          wertepach; rewelacyjnie sprawdza się również dopinany do stelaża fotelik. Jest
          jedno ale: wózek jest po prostu mały- i gondola i spacerówka, synek się już
          ledwo mieści- w spacerówce ma nóżki do końca podnóżka (co będzie potem).
          Uwierzcie mi, że nie jest olbrzymem, mierzy w tej chwili jakieś 68 cm. Do tego
          dochodzą gabaryty wózka po złożeniu, trzeba mieć spory samochód, żeby go
          przewieźć (my mamy renault scenic, a i tak musimy wyjmować z bagażnika półkę
          jeśli chcemy wieźć cały wózek).
          No i to by było chyba tyle; nie odradzam i nie polecam;))))))
          • ajk10 Re: Polecam wózek Fokus z Deltima 24.11.05, 14:53
            dziecko mojej koleżanki tez wyrosło z Deltima i musiała kupowac nowy wózek :-(
          • aniam30 Re: Polecam wózek Fokus z Deltima 24.11.05, 23:16
            Jestem zdziwiona twoją wypowiedzią. Moja córka (4 miesiące i 24 dni - ponad 7
            kg i ok 68 cm) jeździ nadal w gondoli i spokojnie się w niej mieści (wymiary
            wewnętrzne gondoli podane na stronie producenta www.deltim.com.pl/fokus.htm -
            szerokość 36 cm, długość 75 cm). Parę dni temu włożyłam ją na chwilę do wersji
            spacerowej i prawie w niej utonęła. Podaję wymiary wewnętrzne spacerówki:
            szerokość 33 cm, długość 80 cm.
            Co do gabarytów wózka: stelaż ma odpinane koła, gondolę można złożyć na płask,
            jeśli ktoś nie używa jej zamiast fotelika. Jedynie spacerówki chyba nie da się
            złożyć.
            Używam wózka kupionego w czerwcu tego roku. Może wyprodukowane w poprzednich
            latach mają mniejsze wymiary. Ja ze swojego jak na razie jestem zadowolona i
            planuję używać go do końca zimy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka