aniam30 10.11.05, 16:00 Polecam wózek Fokus z Deltima. zajrzyj na stronę www.deltim.com.pl/fokus.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia516 Re: Polecam wózek Fokus z Deltima 11.11.05, 14:52 ja tez zdecydowalam sie na wozek deltim focus tylko mam jedno pytanie czy ktoras z was dokupywala do gondoli zestaw sluzacy do przewozenia godoli w samochodzie?czy to nie jest praktyczniejsze i czy nie jest dziecku wygodniej w podrozy niz w foteliku(wybieramy sie w dluga podroz z miesieczna niunia) Odpowiedz Link Zgłoś
aniam30 Re: Polecam wózek Fokus z Deltima 24.11.05, 01:50 Ja kupiłam ten zestaw. Jest bardzo praktyczny, zapinasz dziecko pasami w gondoli zamocowanej na wózku i tę gondolę można razem z dzieckiem umieścić na tylnym siedzeniu samochodu. Jest ona przypieta osobnymi pasami z zestawu. Dodatkowo można dosunąć przednie siedzenie. Ponieważ dziecko leży, więc można jechać dłużej, niż z fotelikiem (w foteliku niesiedzące dziecko może przebywać max 2 godziny). Jedyny minus, to wielkość gondoli i ilość miejsca przez nią zajmowanego. Mamy Mercedesa, więc ja spokojnie mieszczę się na tylnym siedzeniu obok gondoli, lecz nie wiem, jak by to było z węższymi samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik10 Re: Polecam wózek Fokus z Deltima 24.11.05, 13:59 Cześć! Jestem mamą prawie 5 miesięcznego Olka. Wozek Deltim kupiliśmy po znajomych z założeniem że w razie czego kupimy później jakąś lepszą spacerówkę. I dobrze zakładaliśmy, bo niestety musimy go już wymienić. Nie ze względu na jakość, bo ta jest naprawdę świetna; eksploatujemy nasz wózeczek na wszelkich możliwych wertepach; rewelacyjnie sprawdza się również dopinany do stelaża fotelik. Jest jedno ale: wózek jest po prostu mały- i gondola i spacerówka, synek się już ledwo mieści- w spacerówce ma nóżki do końca podnóżka (co będzie potem). Uwierzcie mi, że nie jest olbrzymem, mierzy w tej chwili jakieś 68 cm. Do tego dochodzą gabaryty wózka po złożeniu, trzeba mieć spory samochód, żeby go przewieźć (my mamy renault scenic, a i tak musimy wyjmować z bagażnika półkę jeśli chcemy wieźć cały wózek). No i to by było chyba tyle; nie odradzam i nie polecam;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ajk10 Re: Polecam wózek Fokus z Deltima 24.11.05, 14:53 dziecko mojej koleżanki tez wyrosło z Deltima i musiała kupowac nowy wózek :-( Odpowiedz Link Zgłoś
aniam30 Re: Polecam wózek Fokus z Deltima 24.11.05, 23:16 Jestem zdziwiona twoją wypowiedzią. Moja córka (4 miesiące i 24 dni - ponad 7 kg i ok 68 cm) jeździ nadal w gondoli i spokojnie się w niej mieści (wymiary wewnętrzne gondoli podane na stronie producenta www.deltim.com.pl/fokus.htm - szerokość 36 cm, długość 75 cm). Parę dni temu włożyłam ją na chwilę do wersji spacerowej i prawie w niej utonęła. Podaję wymiary wewnętrzne spacerówki: szerokość 33 cm, długość 80 cm. Co do gabarytów wózka: stelaż ma odpinane koła, gondolę można złożyć na płask, jeśli ktoś nie używa jej zamiast fotelika. Jedynie spacerówki chyba nie da się złożyć. Używam wózka kupionego w czerwcu tego roku. Może wyprodukowane w poprzednich latach mają mniejsze wymiary. Ja ze swojego jak na razie jestem zadowolona i planuję używać go do końca zimy. Odpowiedz Link Zgłoś