krka7 02.12.06, 15:29 w Cybulicach. Dlatego tam taki ruch, www.zielonykampinos.pl/osiedle.php Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maaciejkaa Re: nowe osiedle ' Zielony Kampinos " w Czosnowie 02.12.06, 21:21 Ee, yy, pomysl fajny, ale dopoki w Cybulicach Malych bedzie ten smrod nie do wytrzymania, to nikt na tym osiedlu nie zamieszka. Odpowiedz Link
xudys Re: nowe osiedle ' Zielony Kampinos " w Czosnowie 03.12.06, 15:26 Przecież po to się ludzie z miasta przenoszą na więś, w mieście takich aromatów niemają. ;) Odpowiedz Link
gapciams Re: nowe osiedle ' Zielony Kampinos " w Czosnowie 09.12.06, 21:05 interesujące hmm, a w Dużych C. z tego co już wiem oprócz komarów i wielkich zasp w zimę innych atrakcji chyba mieć nie będę ??? dostałem wykaz cen za domy z w/w firmy ......PORAŻAJĄCE !!! Odpowiedz Link
maaciejkaa Re: nowe osiedle ' Zielony Kampinos " w Czosnowie 09.12.06, 22:52 Mozesz przytoczyc jakies wartosci liczbowe z tegow wykazu? Bom wielce ciekaw co to za firma, ktora buduje osiedle majac pozwolenie poki co na budowe 1 domu. A na stronie 5 domow maja juz sprzedane. Wiem od znajomego dewelopera ze to taki chłit markantingowy. Tak robi kazda firma. Odpowiedz Link
gapciams Re: nowe osiedle ' Zielony Kampinos " w Czosnowie 10.12.06, 09:45 "willa barona" powierzchnia domu 246m , działka 1076 m , cena brutto 835 924,10 . mniejszy dom "Cyprys" 156m działka 1000m cena brutto 596 861,88 . oczywiście stan developerski w tej cenie jest kwota za zagospodarowanie działki : ponad 50 tyś moim zdaniem trochę przesadzili :) Odpowiedz Link
maaciejkaa Re: nowe osiedle ' Zielony Kampinos " w Czosnowie 10.12.06, 22:45 Ceny to jedna sprawa, a czy te osiedle sie sprzeda, to druga. W obecnej sytuacji napewno nie. Jednak jesli smrod w Cybulicach ulegnie likwidacji, mysle ze to osiedle ma duze szanse na zaistnienie. Ten najmniejszy domek kosztuje okolo 600 tys. odliczajac te 50 tys na zagospodarowanie (strasznie duzo wg mnie, chyba ze beda sadzic juz kilkudziesiecioletnie drzewa) oraz odliczajac cene dzialki okolo 100 tys. to zostaje nam 450 tys. na dom. Sprawdzilem sobie jakie mieszkanie mozna miec w Wawie majac 600 tys. Powierzchnia okolo 60-70 metrów, trzy pokoje i nic wiecej. I chocby nie wiem jak wspanialy byl ten apartament, na wspanialym strzezonym osiedlu, we wspanialej warszawskiej lokalizacji, to i tak nikt nie da mi takiej swobody jak mieszkanie w domku jednorodzinnym. Odpowiedz Link
gapciams Re: nowe osiedle ' Zielony Kampinos " w Czosnowie 11.12.06, 08:03 maaciejkaa napisał: > Ceny to jedna sprawa, a czy te osiedle sie sprzeda, to druga. W obecnej sytuacj > i napewno nie. Jednak jesli smrod w Cybulicach ulegnie likwidacji, mysle ze to > osiedle ma duze szanse na zaistnienie. Ten najmniejszy domek kosztuje okolo 600 > tys. odliczajac te 50 tys na zagospodarowanie (strasznie duzo wg mnie, chyba z > e beda sadzic juz kilkudziesiecioletnie drzewa) oraz odliczajac cene dzialki ok > olo 100 tys. to zostaje nam 450 tys. na dom. > > Sprawdzilem sobie jakie mieszkanie mozna miec w Wawie majac 600 tys. Powierzchn > ia okolo 60-70 metrów, trzy pokoje i nic wiecej. I chocby nie wiem jak wspanial > y byl ten apartament, na wspanialym strzezonym osiedlu, we wspanialej warszawsk > iej lokalizacji, to i tak nikt nie da mi takiej swobody jak mieszkanie w domku > jednorodzinnym. > hmm raczej nie podpisałbym umowy z firmą która daje takie ceny za "ogród" , to już świadczy o tym że ceny biorą z sufitu :) za takie pieniądze można samemu kupić działke wybrać odpowiedni dla siebie projekt i jeśli sie nie ma czasu lub po prostu sie nie chce można zlecić budowę jednej firmie według moich obliczeń sporo kasy by zostało :) na razie to same łąki tam są zero informacji że tu ma być jakieś suuper osiedle ale co tam, mi to nie przeszkadza niech sobie budują ja mam swoje "ranczo" :) Odpowiedz Link
amma6 Re: nowe osiedle ' Zielony Kampinos " w Czosnowie 11.12.06, 08:26 Ceny jak na deweloperów wcale nie są porażające. Powiedziałabym, że raczej norma. Wykorzystują po prostu ostatni boom budowlany. Dlatego zawsze byłam zwolennikiem budowania domu na własny rachunek. Taniej i ma się to co chce. Odpowiedz Link
maczynki Re: nowe osiedle ' Zielony Kampinos " w Czosnowie 31.01.07, 23:21 ciekawe czy sprzedadzą szybko swoje osiedle? Odpowiedz Link
a12narciarze Re: nowe osiedle ' Zielony Kampinos " w Czosnowie 19.04.07, 20:13 ładne osiedle, Odpowiedz Link
14marcin Re: nowe osiedle ' Zielony Kampinos " w Czosnowie 18.02.08, 20:44 czy coś się tam dzieje? Odpowiedz Link
edek1972 Re: nowe osiedle ' Zielony Kampinos " w Cybulicach 18.02.08, 22:59 informacja z dziś od dewelopera "jesteśmy na rozdrożu i zastanawiamy się co zrobić - być może sprzedamy inwestycję innemu deweloperowi, proszę o kontakt w najbliższym czasie". Na żywo nie widać żeby działo się cokolwiek. Teraz w związku ze wzrostem cen usług oraz materiałów budowlanych wielu deweloperów ma problemy. Szkoda! Osiedle wyglądana ładne! Mam nadziję, że ktoś je wybuduje! Odpowiedz Link
maaciejkaa Re: nowe osiedle ' Zielony Kampinos " w Cybulicac 21.02.08, 08:32 www.gratka.pl/dom/tresc/21-4564311-mazowieckie-cybulice-male-gmczosnow.html?w=debd67fd3da5d930 Odpowiedz Link
edek1972 Re: nowe osiedle ' Zielony Kampinos " w Cybulicac 22.02.08, 10:11 oooooo! czyli sprzedają ten teren! skoda, opóźni się ta realizacja (bo z pewnością kiedys dojdzie do skutku), a nie byłoby źle gdyby w tych naszych Cybulkach pojawiło się 35 nowych domków i 35 (x Y) sąsiadów..... Odpowiedz Link
21ciekawy Re: nowe osiedle ' Zielony Kampinos " w Czosnowie 01.07.08, 08:04 czy tam coś się dzieje ? Odpowiedz Link