Dodaj do ulubionych

Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy

27.10.04, 20:42
Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Siedlcach zajął w rankingu
Rzeczypospolitej 13 miejsce w Polsce, a 1 w województwie.
Obserwuj wątek
    • brat_szczepana Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 28.10.04, 11:28
      Powiem krótko. Jestem (mile) zaskoczony!
      • Gość: jaro Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 28.10.04, 17:00
        Ja też jestem zaskoczony. Musiałem skorzystać kilka dni temu z "usług" tego
        szpitala i muszę przyznać, ze w porównianiu do tego co było jeszcze dwa lata
        temu, jest znacznie gorzej. Brudne sale, że kiepskie jedzenie to się nie
        dziwię, ale że byle jak podane, to już tak. Jeden z chorych nie zjadł kolacji,
        ale talerz z jej zawartością stał aż do śniadania na parapecie.
        • tramwajsiedlecki Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 28.10.04, 20:25
          Na pewno tak było, skoro o tym tu piszesz. Chociaż zależy na jakim oddziale.
          Też nie dawno miałem tam kogoś z rodziny, ale moje doświadczenia były lepsze.
          Duży plus to wymienione okna. Te można normalnie otwierać i są szczelne.

Na stronie miasta jest trochę napisane i kryteriach rankingu:

Ankiety "Rzeczpospolitej" trafiły do 749 szpitali. Uwzględniono wyłącznie tzw.
          szpitale ostre, czyli takie, w których przeprowadza się zabiegi i operacje.
          Przewodnie hasło rankingu to "Bezpieczny szpital". Sprawdzano czy w szpitalach
          pacjenci są bezpieczni. Oceniano warunki, w jakich są leczeni, wyposażenie
          placówek w aparaturę medyczną i zarządzanie placówką. W ocenie brano pod uwagę
          również sytuację finansową szpitali. Na Mazowszu w Rankingu Szpitali wygrały
          szpitale duże: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Siedlcach zajął trzynaste
          miejsce. Tuż za nim znalazł się Centralny Szpital Kliniczny MSWiA.
          • Gość: Mjr Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 10:05
            Przyszła jesień,ptaki już odleciały do ciepłych krajów.
            Nadchodzi zima,jak co roku kolejne poradnie/przychodnie szpitalne zostaną zamknięte ze względów ekonomicznych.
            Gdzie odlecą lekarze ze Szpitala Wojewódzkiego i który NZOZ powoła nowe poradnie?
            Czy ten sam który zawsze ratował wywalanych na bruk specjalistów?
            • klemens.klemens Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 29.10.04, 12:47
              Krytyka krytyką, ta jest zawsze na miejscu.
              Z drugiej strony, skoro jest tak źle, to dlaczego wypadło tak dobrze?
    • tramwajsiedlecki Złoty szpital 10.11.04, 18:29
      2004-11-09

Polska gratuluje, Warszawa zazdrości - tak można skomentować reakcje środowiska
      medycznego na wyniki rankingu szpitali, któremu patronowała ,,Rzeczpospolita’’.
      Siedlecki Samodzielny Specjalistyczny Szpital Wojewódzki znalazł się na I
      miejscu w województwie mazowieckim! W kraju jest trzynasty. (...)
      Całość dzisiaj w wydaniu papierowym. Tygodnik Siedlecki.

www.tygodnik.siedlce.com/index.php?art=763
      • pigula5 Re: Złoty szpital 10.11.04, 22:23
        Jeżeli tak jest dobrze to dlaczego dziś dyrekcja zrobiła spotkanie i namawiała
        nas do wycofania pozwów z sądu o wyrównanie poborów w związku z tzw.ustawą 203.
        Ja tam nie wycofam, a ztego co wiem szykują się kolejne pozwy. Ptaszki
        śpiewają, że nasza "kochana" dyr. szykuje się do "odlotu". Co boi się, ze może
        rozłożyć szpital. Taki dobry szpital, a proszę iść i zapisać się do jakiejś
        przyszpitalnej przychodni. Niestety do końca roku nie ma zapisów. Ale w firmie
        rodzinnej pani dyr. nie ma problemów.
        • bialas.bolek Re: Złoty szpital 12.11.04, 13:33
          I nie będzie, bo wiele likwidowanych poradni tam się właśnie otworzy. I w
          Medice to się opłaca, a w Szpitalu Nie.
    • Gość: Marek Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy IP: *.lunet.eu.org 13.11.04, 11:04
      może w rankingu uwzględniono ilośc zabiegów, wykształcenie personelu, jakośc
      sprzętu? bezpieczeństwo?
      moja żona z naszym maleństwiem przebywała kilka dni temu w szpitalu opisywanym,
      prywatna sala zajęta, pielęgniarka dzieku obok prawie podałaby leki innego
      pacjenta (na szczęście zapobiegla temu szybka reakcja matki), jednak najgorsze
      było to w jaki sposób naszemu dziecku jedna pani chciała podac lekarstwo: na
      siłe (bo musi teraz przyjac) - jak ktos ma dzieci łatwo wyobrazi sobie jakie to
      sa konsekwencje... lek zwymiotowany i od tamtej pory, aby podac zwykły syropek
      trzena się nieźle nagimnastykowa, a biały fartuch wzbudza atak histerii
      i co? poradnie zamkną - medica otworzy
      a co jak muszę iśc z dzieckiem do szpitala?
      jaki mam wybór?
      ciekawe więc kto i na jakich zasadach stworzył ten ranking?
      ps ale ginekologia 9 doświadczenia siostry) super
      • brat_szczepana Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 13.11.04, 18:38
        Skoro jest tak źle w Siedlcach, to jak musi być makabrycznie w szpitalach na
        dalszych miejscach? W końcu kryteria były te same, czy nie?
        • pigula5 Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 13.11.04, 19:13
          Nie o to chodzi. Warunki dla chorych w naszym szpitalu są b.dobre. Mam
          porównanie, bo jestem w nim od początku, a przedtem byłam na Bema, ale co z
          tego jeżeli p dyrektor nie sznuje tych ludzi, którzy na jej i szpitala sukcesy
          pracują. Popatrzcie tylko ile dobrego personelu odeszło. Większość z tych co
          zostali to ludzie, którzy pracują bo muszą, bo dojeżdżają z Łukowa czy innych
          podsiedleckich wiosek, lub zostało im niewiele do emerytury. Dziewczyny, które
          dojeżdżają do Warszawy są bardzo cenione w nowych miejscach pracy i nikt im nie
          ubliża od TŁUMOKÓW i bezmózgowców. Nikt nie każe im dyrekcji całować po rękach
          za to że ma pracę. Jeżeli dojdzie do skutku to co się szykuje, to od stycznia
          odejdzie następnych (około) 60 pielęgniarek i to z dobrymi kwalifikacjami, bo
          niektóre warszawskie szpitale wyrażają zgodę na tzw porzucenie pracy z dnia na
          dzień i zaliczą im ciągłość pracy. Czy tak musi być?.
        • no_login Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 13.11.04, 19:14
          >W końcu kryteria były te same, czy nie?
          Nie dla wszystkich :-)
          Jeden ze szpitali zajął 1 miejsce w swoim województwie,63 w kraju,
          ale szanowni organizatorzy rankingu nie uwzględnili punktów za ISO
          mimo że szpital ten ma akredytację już kilka lat.
          Odwołanie oczywiście nic nie dało.
    • Gość: Krzych... Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy IP: 80.51.51.* 14.11.04, 11:43
      W prywatnych przychodniach ceni się pacjenta bo płaci żywą gotówką.
      Cieszyć się trzeba bo nie wiele siedleckich firm jest w pierwszej setce
      rangingów.Teraz Szpital, wcześniej Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji.
      Zawsze ktoś będzie narzekał a kto inny chwalił.Dobrze, że o Siedlcach gdzieś
      dobrze piszą i dobrze oceniają.
      Podchody pod dyrektorkę trwają..Podobno LPR ostrzy sobie zęby.Leczyć nasz będą
      giertychowscy aktywiści w imię wszechpolskiego zdrowia.A...byśmy zdrowi byli!!!!
      • Gość: synoptyk Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.04, 19:49
        >Warunki dla chorych w naszym szpitalu są b.dobre. Mam porównanie, bo jestem w
        >nim od początku, a przedtem byłam na Bema

To jednak ten szpital nie znalazł się tak zupełnie przypadkowo na wysokim
        miejscu.
        Inna sprawa - stosunek dyrekcji do personelu, zwłaszcza średniego. Tu należy
        się pała z wykrzyknikiem.
      • pigula5 Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 22.11.04, 23:05
        prawdopodobnie pan Leszek Sz z LPR robi wszystko aby dyrektorka nie została na
        nastepną kadencję. Ma Leszek Sz. swojego kandydata, a nazywa sie Jabłonski.
        Pomimo, że nie jestem nią zachwycona, to już lepiej niech zostańie.
        • brat_szczepana Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 25.11.04, 19:39
          >prawdopodobnie pan Leszek Sz z LPR robi wszystko aby dyrektorka nie została na
          >nastepną kadencję. Ma Leszek Sz. swojego kandydata, a nazywa sie Jabłonski.
          >Pomimo, że nie jestem nią zachwycona, to już lepiej niech zostańie.

WHO IS Jabłonski?
          • Gość: mariano Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:05
            Kandydat LPR na prezydenta miasta w ostatnich wyborach - prywatnie - tato
            przewodniczącej Młodzieży Wszechpolskiej, zawodowo - lekarz, zastępca dyrektora
            w Meditrans
            • pigula5 Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 25.11.04, 23:18
              Prezydent zachował się po chamsku! Przysłał do pani dyr list gratulacyjny w
              którym tylko dziękuje dyr i lekarzom. Panie chamski prezydencie w szpitalu jest
              jeszcze inny personel, który najwięcej zapiepszał kiedy były różnego rodzaju
              komisje, ISO itd. Niech pan lepiej nie trafia do szpitala, bo będzie zastrzyk
              najgrubszą igłą.
              • klemens.klemens Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 25.11.04, 23:28
                >Panie chamski prezydencie w szpitalu jest jeszcze inny personel, który
                >najwięcej zapieprzał kiedy były różnego rodzaju komisje, ISO itd. Niech pan
                >lepiej nie trafia do szpitala, bo będzie zastrzyk
                >najgrubszą igłą.

Piguła, masz mnóstwo racji, chociaż wątpię, aby świadomie pominął pozostały
                personel. Ciekawe, kto mu ten list napisał?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka