razowiec 27.10.04, 20:42 Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Siedlcach zajął w rankingu Rzeczypospolitej 13 miejsce w Polsce, a 1 w województwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brat_szczepana Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 28.10.04, 11:28 Powiem krótko. Jestem (mile) zaskoczony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 28.10.04, 17:00 Ja też jestem zaskoczony. Musiałem skorzystać kilka dni temu z "usług" tego szpitala i muszę przyznać, ze w porównianiu do tego co było jeszcze dwa lata temu, jest znacznie gorzej. Brudne sale, że kiepskie jedzenie to się nie dziwię, ale że byle jak podane, to już tak. Jeden z chorych nie zjadł kolacji, ale talerz z jej zawartością stał aż do śniadania na parapecie. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 28.10.04, 20:25 Na pewno tak było, skoro o tym tu piszesz. Chociaż zależy na jakim oddziale. Też nie dawno miałem tam kogoś z rodziny, ale moje doświadczenia były lepsze. Duży plus to wymienione okna. Te można normalnie otwierać i są szczelne. Na stronie miasta jest trochę napisane i kryteriach rankingu: Ankiety "Rzeczpospolitej" trafiły do 749 szpitali. Uwzględniono wyłącznie tzw. szpitale ostre, czyli takie, w których przeprowadza się zabiegi i operacje. Przewodnie hasło rankingu to "Bezpieczny szpital". Sprawdzano czy w szpitalach pacjenci są bezpieczni. Oceniano warunki, w jakich są leczeni, wyposażenie placówek w aparaturę medyczną i zarządzanie placówką. W ocenie brano pod uwagę również sytuację finansową szpitali. Na Mazowszu w Rankingu Szpitali wygrały szpitale duże: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Siedlcach zajął trzynaste miejsce. Tuż za nim znalazł się Centralny Szpital Kliniczny MSWiA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mjr Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 10:05 Przyszła jesień,ptaki już odleciały do ciepłych krajów. Nadchodzi zima,jak co roku kolejne poradnie/przychodnie szpitalne zostaną zamknięte ze względów ekonomicznych. Gdzie odlecą lekarze ze Szpitala Wojewódzkiego i który NZOZ powoła nowe poradnie? Czy ten sam który zawsze ratował wywalanych na bruk specjalistów? Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 29.10.04, 12:47 Krytyka krytyką, ta jest zawsze na miejscu. Z drugiej strony, skoro jest tak źle, to dlaczego wypadło tak dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Złoty szpital 10.11.04, 18:29 2004-11-09 Polska gratuluje, Warszawa zazdrości - tak można skomentować reakcje środowiska medycznego na wyniki rankingu szpitali, któremu patronowała ,,Rzeczpospolita’’. Siedlecki Samodzielny Specjalistyczny Szpital Wojewódzki znalazł się na I miejscu w województwie mazowieckim! W kraju jest trzynasty. (...) Całość dzisiaj w wydaniu papierowym. Tygodnik Siedlecki. www.tygodnik.siedlce.com/index.php?art=763 Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: Złoty szpital 10.11.04, 22:23 Jeżeli tak jest dobrze to dlaczego dziś dyrekcja zrobiła spotkanie i namawiała nas do wycofania pozwów z sądu o wyrównanie poborów w związku z tzw.ustawą 203. Ja tam nie wycofam, a ztego co wiem szykują się kolejne pozwy. Ptaszki śpiewają, że nasza "kochana" dyr. szykuje się do "odlotu". Co boi się, ze może rozłożyć szpital. Taki dobry szpital, a proszę iść i zapisać się do jakiejś przyszpitalnej przychodni. Niestety do końca roku nie ma zapisów. Ale w firmie rodzinnej pani dyr. nie ma problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
bialas.bolek Re: Złoty szpital 12.11.04, 13:33 I nie będzie, bo wiele likwidowanych poradni tam się właśnie otworzy. I w Medice to się opłaca, a w Szpitalu Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy IP: *.lunet.eu.org 13.11.04, 11:04 może w rankingu uwzględniono ilośc zabiegów, wykształcenie personelu, jakośc sprzętu? bezpieczeństwo? moja żona z naszym maleństwiem przebywała kilka dni temu w szpitalu opisywanym, prywatna sala zajęta, pielęgniarka dzieku obok prawie podałaby leki innego pacjenta (na szczęście zapobiegla temu szybka reakcja matki), jednak najgorsze było to w jaki sposób naszemu dziecku jedna pani chciała podac lekarstwo: na siłe (bo musi teraz przyjac) - jak ktos ma dzieci łatwo wyobrazi sobie jakie to sa konsekwencje... lek zwymiotowany i od tamtej pory, aby podac zwykły syropek trzena się nieźle nagimnastykowa, a biały fartuch wzbudza atak histerii i co? poradnie zamkną - medica otworzy a co jak muszę iśc z dzieckiem do szpitala? jaki mam wybór? ciekawe więc kto i na jakich zasadach stworzył ten ranking? ps ale ginekologia 9 doświadczenia siostry) super Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 13.11.04, 18:38 Skoro jest tak źle w Siedlcach, to jak musi być makabrycznie w szpitalach na dalszych miejscach? W końcu kryteria były te same, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 13.11.04, 19:13 Nie o to chodzi. Warunki dla chorych w naszym szpitalu są b.dobre. Mam porównanie, bo jestem w nim od początku, a przedtem byłam na Bema, ale co z tego jeżeli p dyrektor nie sznuje tych ludzi, którzy na jej i szpitala sukcesy pracują. Popatrzcie tylko ile dobrego personelu odeszło. Większość z tych co zostali to ludzie, którzy pracują bo muszą, bo dojeżdżają z Łukowa czy innych podsiedleckich wiosek, lub zostało im niewiele do emerytury. Dziewczyny, które dojeżdżają do Warszawy są bardzo cenione w nowych miejscach pracy i nikt im nie ubliża od TŁUMOKÓW i bezmózgowców. Nikt nie każe im dyrekcji całować po rękach za to że ma pracę. Jeżeli dojdzie do skutku to co się szykuje, to od stycznia odejdzie następnych (około) 60 pielęgniarek i to z dobrymi kwalifikacjami, bo niektóre warszawskie szpitale wyrażają zgodę na tzw porzucenie pracy z dnia na dzień i zaliczą im ciągłość pracy. Czy tak musi być?. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 13.11.04, 19:14 >W końcu kryteria były te same, czy nie? Nie dla wszystkich :-) Jeden ze szpitali zajął 1 miejsce w swoim województwie,63 w kraju, ale szanowni organizatorzy rankingu nie uwzględnili punktów za ISO mimo że szpital ten ma akredytację już kilka lat. Odwołanie oczywiście nic nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych... Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy IP: 80.51.51.* 14.11.04, 11:43 W prywatnych przychodniach ceni się pacjenta bo płaci żywą gotówką. Cieszyć się trzeba bo nie wiele siedleckich firm jest w pierwszej setce rangingów.Teraz Szpital, wcześniej Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji. Zawsze ktoś będzie narzekał a kto inny chwalił.Dobrze, że o Siedlcach gdzieś dobrze piszą i dobrze oceniają. Podchody pod dyrektorkę trwają..Podobno LPR ostrzy sobie zęby.Leczyć nasz będą giertychowscy aktywiści w imię wszechpolskiego zdrowia.A...byśmy zdrowi byli!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synoptyk Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.04, 19:49 >Warunki dla chorych w naszym szpitalu są b.dobre. Mam porównanie, bo jestem w >nim od początku, a przedtem byłam na Bema To jednak ten szpital nie znalazł się tak zupełnie przypadkowo na wysokim miejscu. Inna sprawa - stosunek dyrekcji do personelu, zwłaszcza średniego. Tu należy się pała z wykrzyknikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 22.11.04, 23:05 prawdopodobnie pan Leszek Sz z LPR robi wszystko aby dyrektorka nie została na nastepną kadencję. Ma Leszek Sz. swojego kandydata, a nazywa sie Jabłonski. Pomimo, że nie jestem nią zachwycona, to już lepiej niech zostańie. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 25.11.04, 19:39 >prawdopodobnie pan Leszek Sz z LPR robi wszystko aby dyrektorka nie została na >nastepną kadencję. Ma Leszek Sz. swojego kandydata, a nazywa sie Jabłonski. >Pomimo, że nie jestem nią zachwycona, to już lepiej niech zostańie. WHO IS Jabłonski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:05 Kandydat LPR na prezydenta miasta w ostatnich wyborach - prywatnie - tato przewodniczącej Młodzieży Wszechpolskiej, zawodowo - lekarz, zastępca dyrektora w Meditrans Odpowiedz Link Zgłoś
pigula5 Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 25.11.04, 23:18 Prezydent zachował się po chamsku! Przysłał do pani dyr list gratulacyjny w którym tylko dziękuje dyr i lekarzom. Panie chamski prezydencie w szpitalu jest jeszcze inny personel, który najwięcej zapiepszał kiedy były różnego rodzaju komisje, ISO itd. Niech pan lepiej nie trafia do szpitala, bo będzie zastrzyk najgrubszą igłą. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Szpital Wojewódzki w Siedlcach -ranking Rzepy 25.11.04, 23:28 >Panie chamski prezydencie w szpitalu jest jeszcze inny personel, który >najwięcej zapieprzał kiedy były różnego rodzaju komisje, ISO itd. Niech pan >lepiej nie trafia do szpitala, bo będzie zastrzyk >najgrubszą igłą. Piguła, masz mnóstwo racji, chociaż wątpię, aby świadomie pominął pozostały personel. Ciekawe, kto mu ten list napisał? Odpowiedz Link Zgłoś