Dodaj do ulubionych

Ursynów-restauracja Szafran?

21.10.05, 17:59
Czy może ktoś z Szanownych Forumowiczów słyszał lub jeszcze lepiej odwiedził
restaurację Szafran na ursynowie przy ul. Lanciego. Dość często obok
przejeżdżam, ale zawsze brakuje czasu, by wstąpić.
Frapuje mnie trochę, iż nie znalazłem żadnych informacji o niej w necie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Ursynów-restauracja Szafran? 21.10.05, 21:36
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=szafran&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=643&poz=0&A_szukaj=temat&x=0&y=0&zywe=2
    • Gość: rita Re: Ursynów-restauracja Szafran? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.05, 19:41
      co do netu www.szafran.com.pl
      • kuba90703 Re: Ursynów-restauracja Szafran? 24.10.05, 09:50
        Dzięki serdeczne, wyglada na to, że poświęciłem trochę mało czasu na szukanie :-
        )
        Pozdrawiam
        • chrenata Re: Ursynów-restauracja Szafran? 02.11.05, 09:52
          Byłam, jadłam, wspominam dobrze. Cudowny, klubowy klimat, smaczne potrawy,
          można śmiało zapraszać tam gości, dla dzieciaków jest salka obok. Piękna
          szefowa, zdaje się była modelka.
          • Gość: maria Re: Ursynów-restauracja Szafran? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 16:21
            no to ja chyba w innym szafranie bylam, bo tam gdzie jadlam klimat i wystroj
            byly cienkie, a potrawy moze i poprawne,ale daleko im niezapomnianych ...
    • Gość: beata Re: Ursynów-restauracja Szafran? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.11.05, 15:34
      Byliśmy kiedyś w Szafranie. Wnętrze robi średnie wrażenie, bo centralna część
      sali jest pusta i wydaje się, że hula tam wiatr (chyba że coś się zmieniło).
      Jedzenie ok - smaczna pomidorowa, i zupa rybna. I bardzo dobry łosoś na danie
      główne, nie pamiętam dodatków już, ale naprawdę zrobił wrażenie. Jeszcze deser -
      zamówiliśmy jedną porcję lodów, które były smaczne i ogromne. Jedyna rzecz
      absolutnie do zmiany, to wino domowe. Wino węgierskie, które wcale złe być nie
      musi (znam naprawdę porządne węgierskie wina). To jednak było młode!!!! tak
      bardzo że jeszcze leciuteńko musowało. I chyba tylko zamroczenie tym winem może
      być usprawiedliwieniem, dla którego nie zwróciliśmy właścicielowi uwagi na ten
      fakt. Generalnie jedzenie w porządku, pozytywne zaskoczenie, wino jw. I
      właściciel miły, poczęstował nas sorbetem po rybnej zupie. Polecam, sama też
      się tam jeszcze wybiorę.
      • p.galli Re: Ursynów-restauracja Szafran? 21.11.05, 15:19
        Bylam w tenn wekend - bardzo podobalo mi sie wnetrze - jasne cieple barwy duzo
        przestrzeni!!! jaka mila odmiana od uckanych jeden na drugim stolikach , nikt
        ci nie siedzi na plecach nie strzyze uchem o czym gadacie i wstajac nie
        zaczepiasz o stolik obok :)
        jedzenie - mi tam smakowalo
        picie - ok z malym ale: piwa nie mieli beczkowego, butelkowe duze bylo cieple a
        zimne tylko male (sic!), miodu dwojniaka brak (mimo reklamy ze jest) tylko
        trojniak
        obsluga choc taka ciut niewyrobiona ale przesympatyczna

jedna mala ale wazna rzecz - niechcacy stluklam kufel (na szczescie pusty) nikt
        sie nie skrzywil , kelnerka z usmiechem powiedziala " na szczescie" i
        pozamiatala
        niby to oczywiste ale w "warsiawskich" knajpach bywa z tym roznie

pozdrawiam i na pewno z przyjemnoscia wroce
        -
        Jeśli nie zbudowałeś domu, nie posadziłeś drzewa i nie spłodziłeś syna, toś
        bezręki impotent, który nienawidzi przyrody

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka