Dodaj do ulubionych

ulica Strażacka- czyli skrót Targówek - Rembertów

31.05.06, 00:29
Jeżdzę tamtędy na rowerze, ale w tym roku dziś jechałem pierwszy raz. Jak
wiemy jest to jedyne połączenie Targówka z Kawęczynem i Rembertowem. Strażacka
jest przedłużeniem Zabranieckiej i dociera do al.Chruściela w Rembertowie.
Poza Targową i tranzytem przez Ząbki jest to też jedyna droga z północy na
południe.
Polna droga pełna wertepów, która ciągnie się wśród zwałów gruzu i śmieci
pozwala zaoszczędzić kilka kilometrów i ponad kwadrans jazdy. Dobra jest tylko
dla ostrożnych kierowców, którzy nie boją się takiego safari.
Dziś jadąc tamtędy rower mi padł (spadł mi łańcuch), nie miałem narzędzi więc
naprawa zajęła mi sporo czasu. Byłem w szoku natężeniem ruchu na tych
wykrotach, jeżdzą tamtędy nawet samochody ciężarowe i betoniarki. Czyli jednak
budowa ulicy z prawdziwego zdarzenia jest konieczna. O ile jeszcze rok temu
przemykały tam nieliczne pojazdy, o tyle obecnie z powodu korków na Marsa i w
Ząbkach jest to jedyny dojazd od strony Żołnierskiej i Rembertowa do Targówka
i Pragi Północ.
Obserwuj wątek
    • doka1 Re: ulica Strażacka- czyli skrót Targówek - Rembe 31.05.06, 17:08
      Zdazylo mi sie zapedzic tamtedy dwa lata temu , w poszukiwaniu skrotu rzecz
      jasna, i bylam pewna, ze od tamtej pory cos ruszylo tym bardzij ze droga na
      mapach zaznaczana jest jako calkiem sporej szerokosci, dalo sie przejechac ale
      milobyloby tam zeczywiscie przejazd uczynic.
      POZDRAWIAM

sloggi napisał:

> Jeżdzę tamtędy na rowerze, ale w tym roku dziś jechałem pierwszy raz. Jak
      > wiemy jest to jedyne połączenie Targówka z Kawęczynem i Rembertowem. Strażacka
      > jest przedłużeniem Zabranieckiej i dociera do al.Chruściela w Rembertowie.
      > Poza Targową i tranzytem przez Ząbki jest to też jedyna droga z północy na
      > południe.
      > Polna droga pełna wertepów, która ciągnie się wśród zwałów gruzu i śmieci
      > pozwala zaoszczędzić kilka kilometrów i ponad kwadrans jazdy. Dobra jest tylko
      > dla ostrożnych kierowców, którzy nie boją się takiego safari.
      > Dziś jadąc tamtędy rower mi padł (spadł mi łańcuch), nie miałem narzędzi więc
      > naprawa zajęła mi sporo czasu. Byłem w szoku natężeniem ruchu na tych
      > wykrotach, jeżdzą tamtędy nawet samochody ciężarowe i betoniarki. Czyli jednak
      > budowa ulicy z prawdziwego zdarzenia jest konieczna. O ile jeszcze rok temu
      > przemykały tam nieliczne pojazdy, o tyle obecnie z powodu korków na Marsa i w
      > Ząbkach jest to jedyny dojazd od strony Żołnierskiej i Rembertowa do Targówka
      > i Pragi Północ.
      • monikaps Re: ulica Strażacka- czyli skrót Targówek - Rembe 31.05.06, 19:05
        Od strony Targówka jakiś czas temu coś się ruszyło, bo zbudowali wiadukt nad torami obok OBI i kawałek trasy łącznie z rondem na Księcia Ziemowita/Swojskiej. Dalej na mapie mam zaznaczoną szeroką ulicę Rzeczną i Zgrzebną, która przechodząc w św. Anny dochodzi do Zabranieckiej. Ale z tego co słyszałam od kogoś, kto próbował tamtędy przejechać w kierunku Rembertowa, to raczej się nie dało. Trzymajmy kciuki.
        • sloggi Re: ulica Strażacka- czyli skrót Targówek - Rembe 01.06.06, 01:23
          Nie dało się? Dziś znów tam jechałem i ruch nadal jest bardzo duży.
          • monikaps Re: ulica Strażacka- czyli skrót Targówek - Rembe 01.06.06, 05:09
            Nie dało się w tym sensie, że droga była bardzo zła.
            Ale to było bodaj w zeszłym roku, więc chyba przy okazji to sprawdzę :)
            • doral2 Re: ulica Strażacka- czyli skrót Targówek - Rembe 01.06.06, 15:53
              zawsze jest tam duży ruch...w zeszłym roku było ogłoszenie o wykupowaniu gruntu
              pod drogę publiczną, był ogłoszony przetarg na dokumentację projektową i cisza..
        • Gość: autochton Re: ulica Strażacka- czyli skrót Targówek - Rembe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 16:24
          dopóki PIS rządzi NIC się nie ruszy.
          • sloggi Re: ulica Strażacka- czyli skrót Targówek - Rembe 04.06.06, 13:35
            Gość portalu: autochton napisał(a):

> dopóki PIS rządzi NIC się nie ruszy.

Poprzednia ekipa też nic nie zrobiła.
    • Gość: Ked Re: ulica Strażacka- czyli skrót Targówek - Rembe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 23:57
      Posłuchajcie, temat już był poruszany i jest wiele osób żywotnie
      zainteresowanych, aby ten 500m odcinek w końcu powstał (widac po ilości
      samochodów tam jeżdżących!!!). Napisałem więc oficjalne pismo do gminy
      Rembertów czy zamierzają coś w tym temacie zrobic i po kilku miesiącach (!)
      dostałem pismo z Zarządu Dróg Miejskich o nastepującej treści:

"Zarząd Dróg Miejskich informuje, że obecnie trwa proces wyłonienia wykonawcy
      dokumentacji projektowej dla realizacji budowy drogi dojazdowej do ZUSOK, odc.
      ZUSOK - ul.Chełmżyńska (obszar dwóch dzielnic Rembertowa i Targówka) po śladzie
      istniejącej ulicy Strażackiej. Dokumentacja projektowa zostanie opracowana w
      roku bieżącym. Rozpoczęcie robót budowlano - montażowych zaplanowane zostało na
      rok 2007."

Zapomnieli tylko wyjaścic dlaczego wykonawca dokumentacji projektowej nie
      został wyłoniony w zeszłym roku, bo przetarg na tę dokumnetację został
      rozpisany w połowie zeszłego roku. Może ktoś się pokusi o kolejne monity aby
      wiedzieli, że ludziom zależy na tej ulicy?
      • doral2 Re: ulica Strażacka- czyli skrót Targówek - Rembe 12.06.06, 10:04
        dobrze, że w ogóle coś odpisali i podali nawet jakis termin...2007 rok już nie
        tak daleko..
        • Gość: Tola Re: ulica Strażacka- czyli skrót Targówek - Rembe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:02
          Bardziej elegancki fason na niedzielne spacery po Strażackiej
          www.spetsov.ru/img/3/photos/b/109.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka