Gość: f. IP: 212.180.165.* 03.02.08, 19:10 kolo Galerii Zoliborz. Dzisiaj pusto, samochodow co pare minut przejedzie kilka, to sie ustawili w nieoznakowanym samochodzi i kasa sama leci :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotrek Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.acn.waw.pl 03.02.08, 19:15 No i bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIMI Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.chello.pl 03.02.08, 21:17 co to znaczy bardzo dobrze? Ze im się we łbach przewraca i chcą kilkoma mandatami podwyższyć sobie wykrywalność? Już lepszy pożytek żeby może zaczeli ścigać ludzi wyrzucających wszędzie na przystankach niedopałki papierosów albo ścigać staruszki wyprowadzające ratlerki bez kagańców co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XZY Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.chello.pl 03.02.08, 21:53 Bardzo Dobrze! Jedzie sobie człowiek spokojnie z dozwoloną prędkością a tu nagle święta krowa wychodzi mu i jeszcze ździwiona że się na nią trąbneło. Dobrze że ich łapią bo też są zagrożeniem nie dosyć że dla samych siebie to i dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.digitaldream.nl 03.02.08, 22:37 Takich jadących spokojnie z dozwoloną prędkością nie jest aż tak wielu. Często piesi, dopóki nie wymuszą pierwszeństwa, nie mają prawa wstępu na przejście dla pieszych bo większość kierowców stosuje prawo silniejszego. Ale spora część pieszych rzeczywiście igra z własnym życiem (bardzo często starsi ludzie, ale i młodsi) przechodząc na czerwonym świetle. Masz także rację, że są zagrożeniem nie tylko dla siebie, ale także dla kierowców i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.digitaldream.nl 03.02.08, 22:32 To znaczy, że robią to nie dla zarobienia czy dla podwyższenia "wykrywalności" (czego wykrywalności?) tylko dla Twojego bezpieczeństwa. Skoro tego nie rozumiesz, to jest mi Ciebie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 22:40 Ciekawe dlaczego niektórzy wszelkie działania Policji tłumaczą chęcią poprawienia statystyk lub wykrywalnością. A nawet jeśli, to co? Jeśli może być bezpieczniej, to nie widzę w tym żadnego problemu. Skoro się łamie przepisy, to trzeba się przygotować i na karę, bo prędzej czy później można wpaść. A może masz coś na sumieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.digitaldream.nl 03.02.08, 22:29 I bardzo dobrze! Sam zapłaciłem w zeszłym roku mandat za przejście na czerwonym świetle. Chociaż rzadko zdarzało się bym to robił, to jednak trafiło i na mnie. Trochę szkoda było 50 zł, ale jednak zrozumiałem, że światła są nie dla czyjegoś widzimisię tylko po to, by przechodnie mogli bezpiecznie przedostać się na drugą stronę ulicy. Jeśli chodzi o tych, co przechodzą na czerwonym świetle, to najbardziej dziwie się młodym rodzicom z dziećmi, którzy przechodzą tak ze swoimi pociechami ucząc ich od małego jak łamać przepisy ruchu drogowego. Nierzadko przez taką bezmyślność dzieci giną na przejściach dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: 212.180.165.* 04.02.08, 01:12 ech tam, bzdura! o swoje bezpieczenstwo najlpeiej dbam sam! rzeczywiscie na tym przejsciu ludzie czasami wyczyniaja glupoty i moze znaczenie profilaktyczne bedzie ok. jednak w niedziele ok 16-17 przejezdza tam (w grupie) po kilka samochodow co pare minut, oprocz tego przez wiekszosc czasu nic nie ma nawet "na horyzoncie". przejscie na czerwonym w takich warunkach nie zagraza niczyjemu bezpieczenstwu. natomiast panowie wyraznie urzadzili tam sobie "lowy" - rzeczywiscie w takiej sytuacji mozna sie nie narobic a nabic statystyki. i jeszcze - 250 zl za to to tez ostre przegiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.digitaldream.nl 04.02.08, 17:26 A samochód też powinien mieć możliwość przejazdu na czerwonym świetle jeśli przez przejście dla pieszych żaden pieszy nie przechodzi albo, gdy na prostopadłej nie przejeżdża żaden samochód? Skoro przechadzasz się po ulicy na czerwonym świetle, to chyba nie dbasz najlepiej o swoje bezpieczeństwo. Ja sam zapłaciłem 250 zł za przejście "po czerwonym ludziku" i uważam, że na zdrowie mi to wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: 212.180.165.* 05.02.08, 03:08 eee, efekt najwyzej taki, ze bede sie lepiej rozgladal czy "czapy" nie stoja. ja tam jestem zwolennikime wylapywania tych, co rzeczywiscie sprawiaja zagrozenie, ale to nie jest takie proste jak stanie przez kilka godzin w jednym miejscu i nabijanie licznika i kasy, wiec nie dziwie sie ze sie palkowym nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
victoria1985 Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony 04.02.08, 10:21 jakie 50żł przeciez za przejscie na czrwonym jest 250żł mandatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.digitaldream.nl 04.02.08, 17:22 Oczywiście, że 250 zł. Nie zauważyłem, że dwójeczka się nie wcisnęła. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daru Taniej jest przechodzić w ogóle poza przejściem IP: *.chello.pl 04.02.08, 21:09 tylko 50 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.merinet.pl 03.02.08, 23:28 I bardzo dobrze. To co wyczyniają tam piesi woła o pomstę do nieba. A w przełażeniu na czerwonym świetle przodują osoby starsze, którym jak to zwykle bywa spieszy się najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baj Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.chello.pl 04.02.08, 09:56 łowy urządza się tam, gdzie jest zwierzyna. Widać, że tam jest. Niech łapią, niech uczą jak się chodzi. Jak kierowca pojedzie żle i kogoś potrąci, to nawet na tym forum wszyscy na nim "psy" wieszają. A nikt nie pomysli, że nie zawsze to jego wina. Piesi chodzą jak dziczyzna w buszu. Im wszystko wolno. Jest światło, to niech chodzą prawidłowo.A jak nie, to niech płacą.Jeszcze bym ich na 24h wsadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
rafrob Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony 04.02.08, 17:42 >> Jeszcze bym ich na 24h wsadzał. << ... podobnie jak kierowców, którzy parkują w miejscach niedozwolonych utrudniając przejście po chodnikach pieszym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:38 Przecież to takie samo wykroczenie jak przejechanie skrzyżowania na czerwonym świetle. Dziwi mnie, że ludzie się burzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: 217.98.12.* 05.02.08, 10:53 Mnie też to dziwi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a1 Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 23:41 chryste panie, byliscie kiedys w lizbonie albo w neapolu? w porto? w nicei? nie. byliscie chyba tylko w pcimiu dolnym. jak nic nie jedzie to mam stac 2 minuty i czekac na zielone, tak? super. kazdy niech bierze odpowiedzialnosc za siebie. a policja to wiadomo co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 21:41 a byles na ksiezycu cieniasie ? tam nikt na czerwonym nie przechodzi. Pojezdzij po galaktyce to sie przekonasz ty bezmyslny piecuchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.klaudyny.waw.pl 17.02.08, 17:09 Na południu pewnie tak jest, odradzam w Niemczech (im dalej na północ tym bardziej) i Szwajcarii. W Austrii (jeżeli jeszcze policjanci usłyszą obcy język) zdecydowanie tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.klaudyny.waw.pl 17.02.08, 17:12 Acha, goraca prośba, prosze zostawic u notariusza papier, że jeżeli ktoś (np. ja) przez przypadek Pana/Pania przejedzie/potrąci w czasie przechodzenia na czerwonym pokryje Pan/Pani straty zarówno moralne (pelne spodnie ze zabilem czlowieka) jak i finansowe (pranie spodni i naprawa samochodu) Jak wolność i odpowiedzialność to wolność i odpowiedzialność Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony 18.02.08, 10:39 Gość portalu: f. napisał(a): > kolo Galerii Zoliborz. > > Dzisiaj pusto, samochodow co pare minut przejedzie kilka, to sie > ustawili w nieoznakowanym samochodzi i kasa sama leci :( --- I bardzo dobrze, walczmy ze zbiorowym daltonizmem. A potem rodzina wykuwa na nagrobku "Bóg tak chciał" - ale to nie Bóg kazał idiocie wchodzić pod koła auta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel [...] IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 23.02.08, 20:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
madzius2006 Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony 27.02.08, 22:32 dokladnie, ja tez jestem za tym aby takich karac - nie raz az mnie swiezbilo by krzyknac za starsza pania - ze zielone to za chwile bo szla sobie zadowolona z siatami ze sklepu a obok samochod, i trail a ona zdzwiona ze on smie na nia trabiv, skoro ona ma ciezkie torby i bola ja rece jak tak z nimi stoi nha swiatlach mieszkam tuz obok i ciagle przez to skrzyzowanie przechodze i naprawde raz drugi a ludzie moze zrozumieja ze te swiatla sa tez dla nich a nie tylko dla kierowcow ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: 62.172.234.* 27.02.08, 23:46 hmm, a ja jednak proponuję czytanie ze zrozumieniem... mowa była o sytuacji, gdy żadnego samochodu nie widać nawet na horyzoncie! nie o pakowaniu się pod koła! w normalnych europejskich krajach nikomu by nie przyszło do głowy ścigac ludzi za coś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.acn.waw.pl 28.02.08, 08:35 A są tam światła? Są! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.klaudyny.waw.pl 28.02.08, 17:39 hmm, a ja jednak proponuję nie przechodzić na czerwonym, nawet jak nic nie widać, że jedzie, może się pojawić nagle samochód i trzepnąć - czy tak trudno zrozumieć że jak czerwone to stać jak zielone to iść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.acn.waw.pl 28.02.08, 23:57 Niektórym bardzo trudno:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: 212.180.165.* 29.02.08, 00:50 spoko, wy jesteście z tej frakcji, która uważa, że np. lekarz powienien zgodnie z jakimś tam przepisem przebywać na sali przyjęć i nie może pomóc nieprzytomnemu leżącymu przed drzwiami szpitalem. przykłąd jaskrawy, ale tok myślenia podobny. dla mnie to 50 lat komuny, w której ludzie przestają odróżniać cel tworzenia prawa oraz rzeczy istone od nieistotnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielańczyk Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.acn.waw.pl 29.02.08, 06:15 Zamiast łapać pieszych niech lepiej zaczną karać kierowców parkujących na tej samej ulicy Marymonckiej za znakiem zakazu . Blokują oni pas ruchu i zawężają jezdnie jeden pas aż do ulicy Podczaszyńskiego . Tym bardziej ,że Marymoncką jeździ teraz ten cały badziew w/z z budową metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.klaudyny.waw.pl 29.02.08, 07:55 Jeżeli kogoś gnębią wykroczenia parkingowe i leży to w Jego/Jej charakterze telefon o Straży Miejskiej (986) powoduje wysłanie patrolu i nakładanie stosownych mandatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.klaudyny.waw.pl 29.02.08, 07:52 Spoko, znowu przykład nie a'propos. Złe prawo należy zmieniać (proszę się zgłosić do swojego posła/senatora)a nie stosować w zależności od humoru. Rozumiem, że w dyskutowanej sytuacji zamierza Pan/Pani zmodyfikować prawo w ten sposób: czerwone światło jest tylko sugestią, jeżeli nikogo nie widać można iść/jechać. Przykład podany przez Pana/Panią ma chyba więcej wspólnego z finansowaniem, czyli kto płaci za jakiego pacjenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.acn.waw.pl 29.02.08, 15:14 Chcesz przechodzić przez ulicę gdy jest czerwone światło? To zostań posłem, stwórz taką ustawę, daj do głosowania, niech ją uchwalą to wtedy będziesz przechodził. Jak na razie jest takie a nie inne prawo drogowe, więc go przestrzegaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicole Re: 'Tajniacy' lapia za przechodzenie na czerwony IP: *.eranet.pl 07.03.08, 15:29 Po co w ogóle przechodzić na czerwonym. Codziennie jak odprowadzam dzieci do przedszkola , na skrzyżowaniu Radiowej i Powstańców Sląskich oglądam krzyże i znicze. Oni też spieszyli się na czerwonym. Szanujmy swoje życie ,mamy tylko jedno.! Odpowiedz Link Zgłoś