czarna.perla 25.11.06, 23:21 mój synek od 4 tyg jest na diecie i od jakiegoś czasu (może 2 tyg) puszcza znacznie więcej bąków. dlaczego tak się dzieje? co to oznacza? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homeopatkaqq Re: dużo gazow od rozpoczęcia diety 26.11.06, 04:56 nie jestem pewna czy mam racje, ale wydaje mi sie Twoje dziecko przevchodzi nasilenie teraz. Czyli wychodza w nasileniu stare objawy. Ja na poczatku terapii tez mialam bardzo silne gazy (wrecz wiatry rwace) po potrawach z zielona zielenina - szczegolnie po soku z zielonyej naci selera (wtedy to nawet z domu nie wychodzilam bo co 5 minut taki gaz ze szok) , po warzywach z kasza gryczana, po kefirze... Po miesiacu mi minelo. Od tamtej pory co bym nie zjadla nic takiego sie nie przyplatuje. I w ogole zadnych gazow nie obserwuje od czasu tego nasilenia. Probiotyki najwidoczniej zrobily swoje.!!!! Wiec nie poddawaj sie tylko wal dziecku tyle probiotykow i zieleniny (zielone soki z sokowirowki) ile wlezie. Teraz po 2 latach diety kiedy wlaczylam homeopatie mam nasilenia w postaci 1- dniowych gazikow, ale to jest czysto homeopatyczne nasilenie. Gazy pojawiaja sie tylko w dzien wziecia kolejnej homeokulki, a biore ja teraz stymulujaco raz na tydzien. I zawsze gazik sie pojawia na godzine po kulce, trwa az do konca dnia seria gazikow. Odpowiedz Link