iam2hot4u 05.05.03, 21:24 wiem ze nie jest zdrowa i w ogole..ale sie do niej przymierzam.. Napiszcie mi jak dluga ja przeprowadzaliscie,ile na niej schudliscie i czy byly jakies nieporzadane efekty. Serdasnie pozdrawiam JA :D Link Zgłoś Obserwuj wątek
amorek69 Re: Głodówka-kto robił?!?! 05.05.03, 21:35 Daj spokój... daruj sobie tą głodówkę. Efekt 'yoyo' masz po niej murowany. Lepiej ustal sobie dobrą dietę i się jej trzymaj. No i nie zapominaj o ruchu. Poza tym, na rynku są przeróżne reduktory tkanki tłuszczowej, dzięki którym zrzucisz zbędne kg, nie wpadając w efekt yoyo. Pozdrawiam... Link Zgłoś
baby1girl Re: Głodówka-kto robił?!?! 03.06.04, 15:02 tak stosowała ją moja kuzynka. Piła samą wode przez 2,5 miesiące. Efekt??anoreksja... zal mi takiej glupoty... Link Zgłoś
iam2hot4u Re: Głodówka-kto robił?!?! 05.05.03, 21:47 wiem..wiem.. ale ja po niej nie zamierzam sie rzucic jak wyglodnialy dzik na jedzenie ale chcialabym skurczyk zoladeczek,zmienic troche nawyki zywieniowe..wiem ze jest duzo zwolennikow i przeciwnikow wiec chcialbaym uslyszec opinie tych ktorzy sa juz PO po owej glodoweczce chce zrobic diete 300kcal.moze 500 +dziennie ponad godz.szybkiego spaceru i cwiczenia w domu/200-300brzuszkow i inne wygibasy/ zalezy mi na czasie a glodowke chce zrobic teraz bo wkrotce zaczyna mi sie sesja a wtedy bede leciala na warzywkach,owocach,rybkach i chudym miesku. Nu..a musze zrzucic to co na 100diach mi przybylo ino szybko a o efekt YOYO sie nie martwie +Pu erh ze mna :D Pozdrawiam ;D LaseczkaGłodóweczka :D Link Zgłoś
iam2hot4u Re: Głodówka-kto robił?!?!-i po glodowce =-D 05.05.03, 22:01 albo nie..zrobie sobie teraz warzywka,owocki do400kcal. Bo pozniej mi metabolizm siadzie... ale tak sie zastanawialam..cala otylosc jest najzwyczajniej z jedzenia.. drstyczny przyklad..czy ktos z Oswiecimia mial tendencje do tycia.? eh... ide pokuc bo jutro koło I po glodowce :D Pozdruuuffffcie :) Link Zgłoś
amorek69 Re: Głodówka-kto robił?!?!-i po glodowce =-D 05.05.03, 23:09 Kotek... owoców na noc się nie je. Zawierają dużo cukrów prostych. Poza tym. nie wiem dlaczego przy każdej diecie się utarło, że tylko trzeba jeść warzywa i owoce. To błędne myślenie. Że są mało kaloryczne? Mają niskei IG. No i co z tego, kiedy zawierają w sobie same cukry proste (np. fruktoze). A te, jak wiadomo są wspaniały materiałem na tkankę tłuszczową. Nie twierdzę, by w ogóle od nich odstąpić. Trzeba jeść owoce i warzywa, ze względu na inne wartościowe składniki w nich zawarte (witaminy, mikro i makroelementy) ale nich one stanowią ok. 30 proc. diety. Pozdrawiam... Buziaki :) Link Zgłoś
iam2hot4u Re: Głodówka-kto robił?!?!-i po glodowce =-D 05.05.03, 23:22 ja jestem straaaaaszliwy miesojad..I musze choc troche sie od tego odzwyczaic..modelka.net/katalog/listingview.php?listingID=209 tak wygladalam niedawno i chce wrocic do owej figurki.Boze..odessij ze mnie ten tluszczyk. a warzywka jednak sa zdrowe dla urody kocham szpinak..owoce tylko niektore budiem jadla..no a z warzywek..jestem czosnkojad-->szpinak +czosnek..pomidory,cebula,czosnek,przyprawy... Tak sobie pomyslalam..ze z 3tyg.takiej mocno ostrzejszej diety,sport i coby z 7kg.poszlo w dol. Widze ze jestes dobry specem w odchudzaniu ;D chyle czola.Ja dopiero sie wprawiam w tych kregach :D mam powieszone letnie sukienki na szafie zeby mnie mobilizowaly ;D Brat tez zaczal odchudzanie-jest na obczyznie i najlepsza kumpela co wiecej przytyla niz ja na 100diach :D mocne grono :D hoooop i dalej do ksiazeczek Cieplo pozdrawiam ChcacaSieZmniejszyc ja;D Link Zgłoś
amorek69 Re: Głodówka-kto robił?!?!-i po glodowce =-D 05.05.03, 23:30 Przyślij mi swoją dietę (ilośc posiłków w ciągu dnia, ich pora i częstotliwość, rodzaj posiłków). Zobaczymy co trzeba w niej skorygować :) amorek69@wp.pl Do napisania :) Link Zgłoś
amorek69 Re: Głodówka-kto robił?!?!-i po glodowce =-D 05.05.03, 23:39 AHA. Owoce przy których można "mniej" uważać, to owoce cytrusowe(szczególnie mandarynki), arbuzy, melony (ich dominującym składniekiem to... woda), anansy (mało kalorii, a dodatkowo przyspieszają lekko przemianę materii dzięki bromelinie; najlepsze są swieże, z puszki są dodatkowo dosładzane), kiwi (bogactwo wit. C, jedno kiwi to ok 50 kcal i więcej niż dzienna dawka tej witaminy) :) Link Zgłoś
iam2hot4u Re: Głodówka-kto robił?!?!-i po glodowce =-D 05.05.03, 23:49 Ale sie dzisiaj rozforumowalismy :P sasasasasa Poslalam CI mailika-ale tak pomyslalam ze mi tylko moze pomoc kopanie pradem po kazdym kalorycznym posilku ;D ja jem duzo grapefruitow,marchewek i selera naciowego z jogurtem i czosnkiem- No,dzisiaj pobilam moj rekord w postach :D tzn.jem odkad zaczelam sie odchudzac przezchwile myslalam o cambridge ale jednak trzeba byc idiota zeby dac tylke kasy po to zeby malo jesc...Ale nas/baby/omamiaja Jeszcze raz oooogromne podziekowanie za zainteresowanie i wsparcie mojej /oplakanej w swym stanie/sprawy ;D Hugsy JA Link Zgłoś
je4 Re: Głodówka-kto robił?!?! 05.05.03, 23:47 Oprócz mnie robiły taką głodówkę jeszcze dwie panie, których relacje umiesciłem na stronie www.atw.ejgerd.prv.pl w zakładce PORADNIK. Efekt jojo powraca jeśli po tego typu dietach wraca się do poprzedniego stylu życia i odżywiania. Jeśli jednak dojrzałaś do mądrego odżywiania - głodówka jest najlepszą formą na oczyszczenie organizmu ze starych grzeszków kulinarnych. Jeśli jesteś zdrowa - gorąco namawiam na taki cykl: 5 dni kuracji oczyszczającej spożywając jedynie kaszę i wodę mineralną 7 dni głodówki zerowej (zero kalorii) + woda mineralna Efekt końcowy - minimum 8 kg zrzucone a ich przyrost po skończeniu zależeć będzie tylko od Ciebie. Dzisiaj (5.V) zaczęła stosować taką kurację Marta z Wrocławia i mam przyjemność jej asystować. Może dołączysz do niej ? Chetnie pomogę. Pozdrawiam Link Zgłoś
anmanika Re: Głodówka-kto robił?!?! 10.05.04, 17:53 Robie regularnie glodowki ca 2 razy do roku. Swietnie sie po nich czuje, cere mam jak miodzio i pozatym chudne:))) W lecie ubieglego roku przez 2 tygodnie schudlam 8 kg, byla to glodowka calkowicie niezamierzona bo wywolana stresem wiec rozladowywalam go duza iloscia piwa, gdyby nie ono to bym schudla 11 kg jak mialo miejsce przy poprzedniej glodowce. Wlasnie zaczelam tygodniowa glodowke ktora ma na celu "zapomnienie" przez organizm smaku slodyczy. Link Zgłoś
phoenix_dietetyk Re: Głodówka-kto robił?!?! 28.05.04, 22:55 Witam! Jestem słuchaczem studium medycznego na wydziale dietetyki. Przeprowadzałem głodówkę i zalecam ją także wielu osobom, które zaczynają dietę. Ile powinna trwać? To zależy od Twojego organizmu, jednak sądzę, że jeden dzień do trzech góra to wystarczająca ilość. W czasie głodówki dobrze jest się wypocić np. podczas pobytu w saunie, pamietaj jednak o dostarczeniu soli min, które zostaną wypłukane wraz z potem. Polecam napoje izotoniczne, niegazowane wody mineralne oraz soki owocowe i warzywne. Można także zjeść owoce bogate w błonnik- jabłka, suszone owoce, rodzynki itp. Życzę powodzenia. Pozdrawiam. Bartek. Link Zgłoś
konstatacja Re: Głodówka-kto robił?!?! 23.09.04, 19:46 Przeprowadzalam na sobie glodowke przez rowno szesc tygodni. Wniosek po: Glodowka dla osoby, u ktorej jedzenie jest powiazane ze sfera psychiczna (ja) dziala mniej wiecej jak na osobe uzalezniona detoks, po ktorym nie nastepuje od razu terapia. Na dluzsza mete, jesli nie jestes emocjonalnie gotowa na to, by juz nigdy nie brac do ust batonikow, slodkiej czekolady, rodzynek, slonych paluszkow, bialej maki etc. Glodowka to BARDZO ZLY POMYSL. Po kilku miesiacach mam jedynie wiekszy cellulitis, poczucie, ze mi sie nie udalo i wage taka, jak przedtem. Do bycia szczuplym, ladnym i zdyscyplinowanym trzeba byc po prostu emocjonalnie gotowym. Bez tego jedyne, co mozna sobie zrobic, to krzywde. Link Zgłoś