blou1 23.11.06, 11:36 Jak to właściwie jest. Będąc na bezpłatnym już wychowawczym można zacząć pracę u innego pracodawcy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidia23 Re: Wychowawczy bezpłatny a praca w innej firmie. 23.11.06, 14:58 Można pracować tylko musisz [powiadomić pracodawcę i nie możesz dziecka oddaćdo żłobka Odpowiedz Link Zgłoś
pikkola1 Re: Wychowawczy bezpłatny a praca w innej firmie. 23.11.06, 12:23 Wydaje mi się, ze można - moja bratowa tak pracowała - ale nie wiem, jak to jest z wymiarem pracy. czy można na cały etat. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: Wychowawczy bezpłatny a praca w innej firmie. 23.11.06, 12:27 Nie mozesz, wychowawczy jest po to, by zajmować się dzieckiem. Pewnie bratowa pikkoli1 pracowała na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarus Re: Wychowawczy bezpłatny a praca w innej firmie. 23.11.06, 12:25 możesz nawet u swojego pracodawcy pod warunkiem, że możesz zapewnić opiekę swojemu dziecku. Art. 186 z 2. § 1. W czasie urlopu wychowawczego pracownik ma prawo podjąć pracę zarobkową u dotychczasowego lub innego pracodawcy albo inną działalność, a także naukę lub szkolenie, jeżeli nie wyłącza to możliwości sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś