mazajac 09.02.06, 18:04 Jestem przyszłą mamusią w 23 tygodniu ciąży,szukam kontaktu z przyszłymi mamusiami z kujawsko pomorskiego, albo z już upieczonymi mamusiami :- ),odezwijcie się na forum lub na meila gazetowego, czekam na odzew Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gb_29 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 09.02.06, 18:33 CześC! Ja też z kujawsko - pomorskiego dokładnie z Włocławka.Mam juz 20 m-czna córkę julię i obecnie jestem w 5 m-cu z drugim dzieckiem.Pozdrawiam ciepło! Odpowiedz Link Zgłoś
menka12 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 25.03.06, 21:08 Witam Włocławek!!! Ja mam w brzuszku 34-tygodniowego brzdąca. Zaglądasz tu jeszcze? Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
hanka2501 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 09.02.06, 19:10 Jestem z lipcóweczek i mieszkam w Grudziądzu. Moje gg 2893645. Zapraszam na pogaduchy Odpowiedz Link Zgłoś
ruda773 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 09.02.06, 19:12 Ja też z Włocławka. MAm 6 mieisęcznego synka. Nie jestem w ciąży. Jeszcze nie jestem )) POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martunia24 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 09.02.06, 21:07 hej ja jestem z Kuj -pom dokladnie Rypin mam 5.5 rocznego synka i jestem 16 tyg ciazy jesli ktoras ma ochote pogadac zapraszam na gg moj numer 6181805 siedze przewaznie na niewidocznym jesli mnie niebedzie to napewno odpisze pozdrawiam was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 10.02.06, 08:01 Hej mamuśki, dzięki za odzew, na pewno się skontaktujemy, oby było nas więcej,czekamy na pozostałe mamy i przyszłe mamy z Torunia, Inowrocławia itd. tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060604/k/6c40/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia79 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 10.02.06, 10:27 Hej dziewczyny Jestem z Bydgoszczy, 33 tc Odpowiedz Link Zgłoś
m_anula Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 10.02.06, 10:50 jestem z Torunia. 22tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
milena96 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 15.03.06, 13:47 Witam jestem w 37-38 tc!i mieszkam w bydgoszczy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
er77 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 10.02.06, 11:20 Ja z okolic Torunia, 13 tydzień, I dziecko, też chętnie się czegoś dowiem. A tak przy okazji gdzie kupujecie odzież ciążowż, bo właśniez zaczynam poszukiwania Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia79 Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się/ubrania 10.02.06, 13:49 Ja kupiłam większość na allegro. Trochę rzeczy noszę sprzed ciąży (elastyczne bluzeczki pod tunikę, swetry )Kurtkę kupiłam w markecie taką, żeby pomieściła brzuszek do 120 cm najmniej, a jednocześnie, żebym nie wyglądała w niej jak pączek Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac przyszłe mamy z Torunia i nie tylko 13.02.06, 11:46 Dziewuszki z Torunia, ja wprawdzie z Torunia nie jestem ale tutaj zamierzam rodzić, na Bielanach, a wy Gdzie? Czy szukacie położnej, czy zamierzacie chodzić do szkoły rodzenia. Czekam na wasze opinie i zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
er77 Re: przyszłe mamy z Torunia i nie tylko 13.02.06, 12:19 Ja na Bielanach, dostałam od lekarza namiary na położną, która prowadzi szkołę rodzenia na Skarpie; niestety nie wzięłam ze sobą do pracy jutro dam Ci namiary; słyszałam od koleżanki,że jest warta polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
m_anula Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 13.02.06, 12:47 Ja wybieram się do szkoły rodzenia dr Drożdżala. Prowadzi kurs na Żwirki Wigury. Nowa tura własnie 22 lutego się zaczyna.tel. 6101141 A drugą szkołę prowadzi połozna J. Wroniecka na III Rubinkowie . Ona niestety dopiero zaczyna nowy kurs 28 marca więc dla mnie troszeczke za późno. Telefon do niej 6101149. Słyszałam że jest dobra. Nie wiecie czy są jakies komisy z odzieżą ciążowa w Toruniu Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac do m_anula!! 13.02.06, 13:39 Hejka ja też własnie myślałam o kursie na Żwirku Wigury, wiem że zaczyna się 22 lutego o 16.00. a czy wiesz jak często sa zajęcia, ile razy w miesiącu i o której??? bo dla mnie ten marcowy kurs to tez za póżno Odpowiedz Link Zgłoś
teri30 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 13.02.06, 16:54 Jestem z Torunia 34 tydz.bede rodzic na Bielanach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 13.02.06, 18:19 Teri napisz czy masz już jakąś swoją położną i czy brałaś lub bierzesz udział w zajęciach szkoły rodzenia, jak przygotowujesz się do porodu? Odpowiedz Link Zgłoś
teri30 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 14.02.06, 13:09 Witam ,to moj 2 poród choc czuje sie jak pierworódka bo rodzilam corke 10 lat temuze szkoly niekorzystam tez nie mam swojej poloznej ale za to cudownego lekarza dr.kipigrocha .prowadzi moja ciąze rewelacyjnie jestem z niego zadowolona wszystko mi mówi co mnie niepokoi i powiedzial ze bedzie sie staral byc ze mna przy porodzie bo pracuje na bielanach licze na niego i choc troszke sie boje to wiem ze jakos to bedzie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac Do Teri 30 !!! JA też u Kipigrocha 15.02.06, 10:24 Teri ja też jestem pod opieką dr Kipigrocha....może pogadamy na gg lub wymienimy się meilami??? mój gg 3414377 Odpowiedz Link Zgłoś
m_anula Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 14.02.06, 10:06 Z tego co się dowiedziałam to szkoła będzie się odbywała w dwóch terminach. Jedne w srode a drugie w sobote. Czas trwania dwie godziny. Pierwsza teoretyczna a druga ćwiczeń. te w srode mają być chyba o 16 a te w sobote o ile pamiętam to o 11. Kurs obejmuje 10 spotkań. Ostatnie zaplanowane chyba koło 10 maja i ma być to zwiedzanie porodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiashek Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 14.02.06, 12:49 cesc tez jestem z Torunia! to moja 2 ciaza, w 1 chodzilam do szkoly rodzenia do dr drozdzala-oki, ale tak prawde mowiac my kobiety juz duuuzo wiemy o tym wszystkim, mam nadzieje...ta szkola to raczej dla mojego meza byla, robil casami duuuze oczy, ale bylo sympatycznie, poznalam duzo znajomych i znajmosc a nawet przyjazn trwa do dzis-4 lata, dziciaczki sie bawia razem-znaja sie od...jeszcze od brzuszka. teraz szkole sobie juz daruje, nawet gdy mam ochote poczytac w ksiazkach o tygodniu ciazy spotyka mnie zawod, bo w 1 ciazy nauczylam sie tej ksiazki na pamiec i wszystko pamietam... a co do ubran, wlasnie kupilam sobie 2 tuniki w promodzie w galerii-nie ciazowe ale tak sprynie uszyte, ze brzuso wejdzie. ale spodnie to trza juz kupic ciazowe i tu prblem, bo gdzie? sledze allegro, ale, czy ja wiem, boje sie o rozmiar...wiec poczekam na h&m w Bydgoszczy i tam zajade... a do jakiego lekrza chodzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac Do mam, które rodziły w Toruniu lub będą tu rodzić 15.02.06, 10:37 Kochane moje, widzę,że jest tu już kilka mamuś które rodziły już na Bielanach w Toruniu, i takich które będą tu rodziły. To mój pierwszy poród, i boję się okropnie. Panikuję wręcz. Sama już nie wiem jak myśleć. Co robić. Chodzić do szkoły rodzenia, szukać położnej?Jak oceniacie szpital, bo na ten temat też krążą wersje nie z tej ziemi. Czekam na wieści od was. Przyszła mama. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: Do mam, które rodziły w Toruniu lub będą tu r 16.02.06, 18:11 Trafiłam na Wasz wątek przez przypadek - nie jestem w ciąży, ale jestem młodą mamą - synek 4 miesiące, rodziłam na Bielanach i chodziłam do szkoły rodzenia w Toruniu. Jesli chodzi o szkołę rodzenia - polecam takie przygotowanie przez porodem - zwłaszcza dla mam które będą rodziły pierwszy raz. Teoria teorią - tego akurat można dowiedzieć się z książek. Mnie b. dużo dały ćwiczenia - oddychania i parcia. Podczas porodu było mi dużo łatwiej. Aha - chodziłam do szkoły rodzenia prowadzonej przez Janę Wroniecką. Rewelacja! Pani Wroniecka jest znakonita położną, która dodatkowo jest oddziałową na porodówce na Bielanach - więc znajmość z nią ma same plusy. Jeśli chodzi o szpital- rzeczywiście krążą o nim nieciekawe plotki. Przed swoim porodem brałam pod uwagę poród w innym szpitalu ( Bydgoszcz) ale własnie po szkole rodzenia stwierdziłam że nie nma takiej potrzeby. Nie odczułam żadnej przykrości ze strony opiekujących się mną położnych. Mimo iż miałam FATALNY i CHOLERNIE DŁUGI poród na opiekę nie mogę narzekać. Najważniejsze jest pozytywne myślenie. Chętnie odpowiem na wszystkie Wasze pytania i wątpliwości dot. porodu , szpitala czy szkoły rodzenia - tym bardziej że wszystko jeszcze na świeżo pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac Do Kamy ! 17.02.06, 09:54 Hejka! Dzięki za odzew, a możesz podać namiary na Panią Wroniecką, jak się z nią skontaktować???A i czy opłacałaś jakąś swoją położna dodatkowo, jak to wgląda. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: Do Kamy ! 17.02.06, 12:32 Hej mazajac, to mój nr gg 1230683 - chetnie podam Ci wszystkie potrzebne informacje Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 21.02.06, 07:55 I jak mamuśki, jak Wasze dzidzie? Bo moja właśnie robi fikołki w brzuszku. Czy nie ma nas więcej?Tylko tyle jest mamusiek z naszego Kuj-pom. Mamuśki łączmy się. . Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
gosiashek Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 21.02.06, 08:49 witam was! u mnie juz 13 tydzien, brzusio rosnie od zarelka ale dzidzia tez robi swoje , ma juz ok 4,5 cm!!!Podzielcie sie gdzie bedziecie kupowac ubranka ciazowe? powoli robi mi sie problem ze spodniami-wychodzim, ze mam 1 stroj wygodny, na dodatek caly czarny...szukam spodni wygodnych, choc wydaje mi sie, ze w sklepach nie ma jeszcze wiosenno-letniej kolekcji, wiec trzeba poczekac, bo wieszosc ciazy to u mnie lato!!! pozdrawiam was i gadajmy by nie opasc na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
er77 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 21.02.06, 10:27 Kuplam fajne sztruksy w Galerii Copernicus (dokladnie w Grey Wolf na przeciwko Smyka), 99 zl, bardzo wygodne - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mia80 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 21.02.06, 13:17 Witam wszystkie mamy, jestem w 27 tc, mieszkam w Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 21.02.06, 15:21 hejka dziewuszki, fajnie że się odezwałyście,mój brzuszek coś nie chce rosnąć, jest nadal nie za duży a jestem już w 24 tygodniu ciąży, ale mój maly Franio strasznie się w nim wierci , jeśli chodzi o ubrania ciążowe ja szukam ciuchów w lumpeksach i nie chwaląc się kupuję jeszcze nowe rzeczy za super niską cenę, polcam, oczywiście tym którzy są do takich sklepów przekonani, wiem też, że we Włocławku gdzieś przy Zielonym Rynku jest jakiś sklep dla kobiet w ciąży, a w Toruniu nie mam pojęcia, jeśli macie jakieś namiary na sklepy z odzieżą dla ciężarówek dajcie znać, Odpowiedz Link Zgłoś
menka12 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 25.03.06, 21:15 przy Manometrach, w Hali - tam sa sklepy dla ciężarówek (we Włocławku). Odpowiedz Link Zgłoś
menka12 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 25.03.06, 21:18 Ja jestem w 34. tygodniu ciązy i czekam na synka.A w domu już jednego mam.Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
m_anula Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 19.04.06, 13:39 czy juz dziewczyny zastanawiałyście sie do której przychodni zapiszecie swojego bobaska? Bo ja mam ciągle dylemat. Zrobiłam wywiad wśród znajomych i stwierdzam że to nie taka prosta sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
deepblueangel Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 24.02.06, 11:26 Witam Ja co prawda jeszcze ani mamusia, ani nie w ciąży, ale niebawem zacznę starania. Miło mi będzie jeśli będę mogła z kimś porozmawiać bo czuję się w Toruniu dosyć obco nie znając tutaj nikogo. A mam nadzieję, że wkrótce będę potrzebowała rozmów na przyszłe tematy dzidziusiowe i nie tylko Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulaaa Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 25.02.06, 18:49 Witam wszystkie oczekujące !! Tez jestem z kujawsko-pomorskiego i w 24 tygodniu ciąży jesli tylko chce ktoras mamcia pogawedzic zapraszam !! Odpowiedz Link Zgłoś
marimako Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 26.02.06, 00:41 Hej! Witam! jestem juz prawie w 17 tygodniu. Mieszkam w Toruniu. Zastanawiam się gdzie urodzić córkę, bo opinie o szpitalu na Bielanach są koszmarne. Nie wiecie, czy jak się tam zapłaci za podwyższony standard to traktują lepiej? Czy trzeba opłacić opiekę położnej, ale której? Wiecie cos o porodach w Matopacie? Ogólnie to przeczytaniu komentarzy na stronie Fundacji Rodzić po Ludzku o Bielanach, to aż się rozryczałam jak można młodej mamie zrobić takie piekło. Prosze o kontakt, zawsze miłe gg lub spotkanie. Pozdrawiam Maria gg. 4654743 Odpowiedz Link Zgłoś
izu7 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 27.02.06, 14:01 Witaj! Urodzilam dw miesiące temu..na Bielanach niestety...Jak wiesz, w Matopacie porodówki nie ma, nad czym sama ubolewam. Jesli chodzi o Bielany to masówka straszna i nikt sie Tobą nie zajmuje tak jakbyśmy tego oczekiwały.Nie ma sensu opłacanie położnych i chodzenie do prywatnego lekarza, który pracuje w szpitalu. Nic Ci to nie polepszy!!! Z tego co się orientuję żadna połozna nie godzi się na indywidualną opiekę przy porodzie, podobno ordynator zabrania takich praktyk. To samo dotyczy lekarzy. Jeżeli akurat Twój lekarz ma dyżur to będzie przy porodzie, jeśli nie to nie będzie, przynajmniej tak było z moim.Wszystko zalezy od tego na kogo trafisz. Są opinie rózne. Niektóre dziewczyny bardzo sobie chwalą. Jedno co mogę Ci zapewnic , to to, ze na porodówce sa położne wspaniałe i każda Ci pomoże. Gorzej na patologii, jak im czapka stoi. Też myślałam, ze może Matopat otworzy porodówkę i będzie poród w lepszych warunkach.Czas pokaze... Jakbys miała jakieś pytania to pisz na maila gazetowego.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 26.02.06, 18:53 Hej! ja też z Kuj-Pom, dokładnie z Bydgoszczy, ale moja "dzidzia" ma już prawie 5 lat! służę radą w każdej sprawie, z reguły jestem na e-mamie, trochę na "wychowaniu", zaglądam na regionalne. na ciuszki dla małego poluje na wyprzedażach w Galerii Pomorskiej (nawet w Smyku lub Wójciku można czasem coś niedrogo wyhaczyc, lub po prostu w lumpexach (mały "zdziera" ciuchy rekordowo!). aha zapomniałam - moja "dzidzia" to Kacperek. jakby co - zapraszam na mail gazetowy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m_anula Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 27.02.06, 11:42 Gdzie można zrobic zakupy na pierwszą wyprawkę, gdzie duży wybór wózków w Toruniu Odpowiedz Link Zgłoś
izu7 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 27.02.06, 12:29 Hej! Jestem z Torunia. Rodziłam dwa miesiące temu, więc moge udzielić parę podpowiedzi... Ciuszki możesz zakupic zarówno w hipermarketach na sali jak i w typowo dziecięcych sklepach:WÓJCIK, SMYK, 5-10-15, ATALAN, BOBAS, DZIDZIUS ( wózki). Bardzo fajne i tanie ciuszki można znaleźć także w Piotrze i Pawle obok sali spozywczej!!! Czasami warto także zajrzec do lumpeksów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikarz Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 27.02.06, 12:11 dołączam się jestem z Włocławka. 13 tydzień ciąży brzuszka jeszcze nie widać pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 27.02.06, 13:40 Hejka dziewuszki, widzę że z dnia na dzień jest nas coraz więcej, a ja dziś jadę do lekarza, aby ostatecznie przekonać się czy będzie Franuś czy Kalina, :- ),mój brzuszek rośnie obecnie 25 tydzien, całusy Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka6 Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 07.03.06, 13:53 Monikarz,jak to jest z nami różnie, ja w 15 tc.i brzunio,że ho ho .... Dziewczyny, czy w sklepie na Garbarach mają też jakieś fajne jeansy czy tylko garsonki :0), od Was dowiedziałam się, że w Toruniu mamy sklep dla ciężarówek. Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 01.03.06, 17:31 Hejka i jednak mnie intuicja matki nie zawiodła, będzie mały Franioo....urodzi się w czerwcu,a Wasze maluszki kiedy przyjdą na świat....??? Odpowiedz Link Zgłoś
malinoh Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 01.03.06, 23:15 Witam ciężarówki i mamuśki!23 tydz ciąży, Toruń, chłopczyk w brzuchu.Jeśli chodzi o ciuchy ciążowe, to jest też w Plusie na I Rubinkowie sklep z ciuchami ciążowymi w przystępnych cenach.Chociaz ja ostatecznie kupiłam na Garbarach, bo tylko tam był rozmiar.Ale mnie wystraszyłyście tym porodem na Bielanach.A któras rodziła w Chełmży?Podobno tam jest fajnie... Odpowiedz Link Zgłoś
m_anula Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 02.03.06, 09:47 Ja też mam termin na czerwiec - 9. Jesli chodzi o Chełmze to tez słyszałam ze warunki są bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiashek Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 03.03.06, 11:48 czesc dziewczyny! ja mam termin na 1 wrzesnia! teraz to poszukeje ubranek dla mnie bo zmieniam sie z dnia na dzien i w Toruniu to tragedia, wczoraj bylam na Garbaracha a tam za spodnie firmy 9fashion chca 170 zl! a na stronie www.9fashion.pl kosztuja 130 zl!! zdziercy! Takze u nich przymierze a kupie w necie! juz jest kolekcja wiosna-lato-super ciuszki, super kasa niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
kortis Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 03.03.06, 14:37 Mamuśki z Torunia! Może jesteście zainteresowane zakupem uzywanych ciuszków ciązowych. Kolejnego dziecka nie planuję. Mieszkam teraz poza Toruniem ale jutro jade do rodziców do Torunia. Mam 170 cm, rozmiar 40. Ciuszki sa tylko po mnie, zakupione sklepach H&M, Kaphal i w Hali pod Pałacem Kultury w Wwie. Mam: czarne spodnie , eleganckie, proste nogawki, z dodatkiem elastanu, beżowe spodnie z dodatkiem lnu, sportowe spodnie w kolorze khaki z białym lampasem, sukienkę jeasnową na ramiączkach ( krótka , fajna na koszulki), jasnoróżowa bluzkę z krepy, rękaw 3/4, biała elegancką bluzkę koszulową z długim rękawem ( bawełna z elastanem). Za bluzki płaciłam około 100 zł, spodnie kosztowały od 120-140 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac Pytanko do przyszłych mam. 06.03.06, 17:34 Hejka kobitki, przyszłe mamusie, mam pytanie, jak przygotowujecie się do porodu? Czy korzystacie ze szkół rodzenia? Czy raczej zdajecie się na siły i prawa natury? Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka6 Re: Pytanko do przyszłych mam. 07.03.06, 13:40 Cześć mamuśka,postanowiłam,że do Was dołączę , bo juz dowiedziałam sie kilku fajnych rzeczy na tym wąteczku. Jestem dopiero w 15 tygodniu z pierwszym dzidziolem, ale pochłaniam wszystkie info na temat ciąży. Duzo fajnych rzeczy jest na *naszym bocianie*, szukałam też forum regionalnego i tak trafiłam tutaj. Jeżeli chodzi o szkołę rodzenia to ja się piszę, bo słyszałam, że te kobitki ,które rodzą po raz pierwszy, mniej się stresują i przynajmniej mają trochę bardziej przybliżone realia o tym co bedzie sie działo, ja uderzam do szkoły p.J.Wronieckiej, podobno jest ok.i jak sie niedawno okazało polecił mi ja również mój lekarz. Tylko, że mam jeszcze dużo czasu i idę dopiero w czerwcu! Co do położnej, to wiem ,ze bez niej ani rusz,kumpela , która rodziła 5 m. temu opowiadała,że każdy lekarz , który przychodził na zmianę, mówił co innego na temat jej porodu, bo przenosiła i gdyby nie jej położna to nie wiadomo kiedy by urodziła i stres by ją "zeżarł", ja uważm,że to jest zawsze jakaś bratnia dusza, która wie co robi i napewno bede spokojniejsza.Ponieważ mam duzo czasu,to jeszcze nie orientowałam się ile ta przyjemnośc kosztuje, chyba słono :0).Ale sie rozpisałam,dobra nie zanudzam, tak to jest, jak sobie człowiek może odpocząć i ma trochę czasu :0) mamuśka z dzidziolem czekającym do 27 sierpnia, chyba! Odpowiedz Link Zgłoś
meg241 Re: Pytanko do przyszłych mam. 07.03.06, 14:05 witajcie!!! Jestem juz mamusia prawie 2 letniego synka i wyglada na to ze w listopadzie zostane mama po raz drugi) Na razie swiadczy o tym pozytywny test ciazowy i bolace piersi. Do gina wybieram sie za 2 tyg. Jestem z Torunia i niestety musze potwierdzic ze nasz szpital jesli chodzi o porod i w ogole ciaze nie nalezy do najlepszych. Ja miałam wielkie szczescie bo jak rodziłam to akurat było świeto i mało osob było, orocz mnie nikt nie rodził, trafiłam na fajne połozne i moim zdaniem najsympateczniejszego lekarza w szpitalu i dobrego specjaliste. Teraz jest moim ginem prowadzacym i jesli z porodem nie uda mi sie trafic na jego dyzur to zamierzam rodzic w Bydgoszczy. No ale to jeszcze troche czasu. Jesli chodzi i szkołe rodzenia to polecam, chodziłam i było super. Teraz tez zamierzam chodzic ale tylko na cwiczenia bo wtedy musiałam je przerwac z powodu zagrozonej ciazy. Teorie mam juz opanowana w praktyce)) Polecam szkołe p. Wronieckiej. Drożdzala nie lubie osobiscie dlatego tez nie polecam jego szkoły. Jesli chodzi o ciuchy ciazowe to w Toruniu niestety nie ma sklepu. Sama byłam włascicielka jednaego sklepu z odzieza ciazowa w Toruniu, ktory niestety okazał sie kiepskim interesem. Mam jednak jeszcze sporo ciuchów wiec gdybyscie były zainteresowane to mozemy sie jakos dogadac. Jakbyscie chciałą jeszcze cos wiedziec to zapraszam na gg 2536645. pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
marimako Re: Pytanko do przyszłych mam. 16.03.06, 13:25 Hej! Ja tez wybieram sie od 5 czerwca do grupy J. Woronieckiej. Jestesmy juz nawet zapisani. Przyznaje, ze P. Woroniecka zrobila na mnie ogromnie mile wrazenie. Moje dzieciatko przychodzi 9 sierpnia Chetnie sie spotkam przyszlymi mamami, ktore maja ochote Np na wspolne zakupy, czy poszukiwanie po lumpeksach Odpowiedz Link Zgłoś
lidols Re: Mamusie z kujawsko pomorskiego łączmy się 07.03.06, 15:22 witam mamuśki! jestem w 12tc i mieszkam w toruniu.chętnie pouczestniczę w rozmowach i wymianach doświadczeń. jutro idę do lekarza po raz drugi.ciekawa jestem czego nowego dowiem się o moim skarbku? poza tym mam też problem szczególnie ze spodniami.jestem wysoka,więc zakup ciuchów w sklepie inernetowym nie wchodzi w grę,bo muszę wszystko mierzyć.wczoraj też oglądałam spodnie na wielkich garbarach.chyba z którąś z mamusiek oglądałyśmy te same!cena kazała mi wyjść ze sklepu...170zł. jeśli chcecie pogadać,to piszcie na maila gazetowego.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś