Dodaj do ulubionych

mamy , które urodziły po kwietniu 2005 roku

31.12.05, 22:05
Dziewczyny własnie usłyszałam od Cioci przez telefon ,że w związku z wkrótce
pojawieniem sie becikowego dotaną je także mamy , które urodziły po kwietniu
2005 roku czyli majówki, czerwcówki , lipcówki .....itd......
Nie wiem czy to prawda , ale bedę się próbowała dowiedzieć w MOPS-ie
proponuje abysmy sie dowiedziały czy tak jest faktycznie bo podobno ma byc
okreslony termin składania wniosków.

Nie jestem co do tego pewna , ale podaje usłyszane informacje było by
super smile

Kochane Panie modceratorki prosze o nie kasowanie watku pomimo ,ze jest nie
na temat , ale może uda sie czegos dowiedziec i pomoże to mama w uzyskaniu
świadczenia . Oczywiście jeżeli jest to prawda

POzdrawiam i zycze Szczęśliwego Nowego Roku
Obserwuj wątek
    • letica Re: mamy , które urodziły po kwietniu 2005 roku 31.12.05, 22:28
      o kurcze,byłoby cudownie!!!!!!!!!!! Ale Tynabko,powiedz proszę,skąd ciocia ma
      tę inormację?Przeczytała gdzieś,obejrzała w TV,ktoś jej powiedział...chodxi mi
      o źródło.No i pisz koniecznie jak się czegoś dowiesz!!!!!
      • tynaba Letico kochana pisze odp poniżej 31.12.05, 22:33
        Letico Kochanie ciocia dowiedziała sie od swojej szwagierki , która jest
        bardzo skumplowana z jedną babeczką z MOPS-u , ale to w Starogardzie Gdańskim .
        Jeżeli tak ma byc to ma byc na całą Polske , więc bede sie dowaiadywała w MOPS-
        ie bo to trzeba sprawdzic dokładnie , ale to było by genialne bo jak wiadomo
        wiem ,że Tobie jak i mi jest bardzo cięzko finansowo i przeciez wiele mam
        boryka sie z problemami finansowymi. Zycze Szczęśliwego Nowego Roku i oby ta
        wiadomośc sie potwierdziła smile
        • letica Mam życzenie noworoczne - żeby to była prawda !!!! 31.12.05, 22:51
          Kurcze - ale tak sobie właśnie pomyslałam,że przecież żadna ustawa nie działa
          wstecz - tzn " z wyrównaniem".Państwo byłoby chyba za bardzo w plecy...Ale obym
          się myliła,obym smile
    • leda17 Re: mamy , które urodziły po kwietniu 2005 roku 31.12.05, 23:24
      ojej to najlepsza wiadomosc roku - byloby wpaniale ale czy to mozliwe....
    • cosmolinka Re: mamy , które urodziły po kwietniu 2005 roku 01.01.06, 14:39
      Powiem krótko: nie jest to prawda, niestety crying (sama rodziłam w sierpniu)
      Wczoraj w jakiś wiadomościach w TV pokazywali dzieci urodzone właśnie 31.12.05 i
      mówili odnośnie becikowego, że choć starsze o rok od tych z 01.01.06 to niestey
      będą biedniejsze o 1000 zł crying więc nijak ma się to do dzieci z kwietnia-grudnia
      2005 a szkoda, buuu... Swoją drogą jak pierwszego urodziłam to się nie załapałam
      na dłuższy macierzyński, co był 26 tyg. a teraz nie dadzą mi becikowego crying A tak
      by się przydało...
      Więcej dzieci nie planuję, więc więcej mi nic zabierać nie będą wink
      Pozdrawiam i życzę szczęśliwego Nowego Roku
      • monmiz Re: mamy , które urodziły po kwietniu 2005 roku 01.01.06, 21:29
        I bardzo dobrze...a dlaczego niby majówki i dalej miałyby dostać???A dzieci
        urodzone wczesniej sa gorsze w jakis sposób a ich rodzice bogatsi?
        Oczywiście dostana tylko rodzice dzieci ur. od 1 stycznia 2006r., ustawa nie
        "działa" wstecz, musi byc jakis termin poczatkowy,graniczny, w innym przypadku
        musieliby dac...każdemu kto ma dziecko...
        • angela216 TO PRAWDA!!! 02.01.06, 21:12
          Ja rodzilam w kwietniu ,a wniosek zlozylam w sierpniu i9 juz dostalam
          pieniazki,wiec to prawda.Mamy ,ktore rodzily w kwitniu i pozniej moga skladac
          wnioski o becikowe zanim dziecko nie skonczy 1 roku zycia.Maja kolezanka ma 10
          miesieczna coreczke i teraz tez bedzie skladac wniosek o becikowe,ona rodzila w
          styczniu 2005 i pani z mopsu powieziala jej ze sie nalezy,wiec chyba wszystkim
          mama ,ktore rodzily w 2005 roku przysluguje.Dowiedzcie sie dokladniej.
          • kuba1206 Re: TO PRAWDA?????? a wiec.... 03.01.06, 07:35
            nie wiem z jakich jesteście miast to po pierwsze
            po drugie- mąż był w MOPSIE (Kraków) w dniu 30.12. wnioski na becikowe dla
            dzieci ur. w 2005 trzeba było składac do 31.12. dochód netto max do uzyskania
            świadczenia 948zł/os.

pieniąże które uchwalił sejm bedą dla dzieci urodzonych po 31.12.2005 czyli
            tylko te w 2006r., a te pieniądze co teraz dają pochodzą od samorządzów(gmin
            lub innych inst. ale nie od państwa, smiesznie brzmi,ale to dwa źródła)

tyle wiem z MOPSU
            • angela216 Re: TO PRAWDA?????? a wiec.... 03.01.06, 10:38
              Ja tez jestem z krakowa,ale wniosek skladalam juz w sierpniu i pieniadze
              dostalam z listopadzie(1000zl,ale po odliczeniu czegos tam to wyszlo 800 zl na
              reke),wiec nie wiem co jest grane.Nawet jak byla ostatnio pani z mopsu to
              pytalam czy kolezanka ,ktorej dziecko ma 10 miesiecy moze jeszcze sie starac o
              becikowe i odpowiedziala,ze wnioski mozna skladac dopoki dziecko nie ukonczy 1
              roku zycia!.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka