Dodaj do ulubionych

Coral Beach Montazah - Sharm el Sheikh

20.07.04, 11:45
Wybieram się do hotelu Coral Beach Montazah,do Sharm el Shaik. Lecę 05
sierpnia z Selectourem, z Warszawy.Czy ktoś niedawno z niego wrócił? Mam
kilka pytań. Chodzi mi głównie o odległośc do miasta, do plaży, do
najbliższego sklepiku,o standard pokoi i tym podobne. Liczę na Waszą pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: darwish Re: Coral Beach Montazah - Sharm el Sheikh IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 12:03
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=13267663
      I jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem.
      • katarzyna_saj Re: Coral Beach Montazah - Sharm el Sheikh 20.07.04, 13:27
        czy rzeczywiście wieczorkiem nie ma gdzie pójść na lekki spacerek w okolicach
        hotelu?, bez konieczności pokonania 20 km?
        czy pokoje są tylko w parterowych bugalowach , czy też są " noramalne " pokoje
        ( nie cierpię bungalowów )?
        w jakim katalogu widziałeś zdjecia - piszesz,że w rzeczywistosci lepiej niż na
        zdjęciach - ja mam tylko katalog Exim'u no i stronę Selectoura
        • Gość: darwish Re: Coral Beach Montazah - Sharm el Sheikh IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:50
          Cześć. Można spacerować deptakiem wzdłuż plaży przez hotele Baron i Conrad lub
          ulicą łączącą te hotele od lądu. W tej okolicy blisko siebie są tylko te trzy
          hotele i dużo przestrzeni jeszcze niezaludnionej i nie zagospodarowanej.Pokoje
          są w dwóch piętrowych pawilonach ,na terenie hotelu nie ma bungalowów są wille
          ale jeszcze nie funkcjonują.Wyjechałem z Selectursem i to w ich katalogu są te
          zdjęcia ale dołączam Ci nowe www.coralbm.com/ po prostu w rzeczywistości
          jest wiecej zieleni, pokoje identyczne jak na zdjęciach.Pytaj Pozdrawiam
      • katarzyna_saj Re: Coral Beach Montazah - Sharm el Sheikh 20.07.04, 13:42
        a, jeszcze jedno. Czy były duze tłumy na basenie i plaży ? Spotakałam się w
        poprzednim roku z koniecznością wstawania o godz. 6 rano i zajmowania leżaków.
        Co z ręcznikami basenowymi?
        Jeśli zacznę Cię zanudzać to napisz wprost. Ale sam wiesz jak to jest przed
        wyjazdem - chce się wszystko wiedzieć a nawięcej. A ogólne wrażenia rozumiem,
        że masz pozytywne?
        Kasia
        • Gość: darwish Re: Coral Beach Montazah - Sharm el Sheikh IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 14:08
          Pytaj śmiało mam dzisiaj czas.Jak czytałaś pokoji jest niewiele i ludzi też tak
          że przez dwa tygodnie nie było problemów ok.10-11 chodziliśmy na plażę miejsc
          wolnych było pod dostatkiem (oczywiscie już nie w pierwszej lini) plaża wygląda
          jak na zdjeciach. Po kilku godzinach szliśmy na basen i tam też mieliśmy wolne
          miejsca i to tam gdzie zazwyczaj przy płytszej wodzie. Ręczniki plażowe SĄ, w
          recepcji dostaniesz kartę zwrot do 18.30 przy basenie ,reczniki niezniszczone
          duże, biało-niebieskie :).Naprawdę byliśmy zadowoleni to wszystko nam
          odpowiadało poza prysznicem na plaży do którego trzeba się trochę
          przejść.Poleciłem go mojemu koledze i własnie 22.07 tam lecą !!!
          • katarzyna_saj Re: Coral Beach Montazah - Sharm el Sheikh 20.07.04, 14:30
            ogromne dzięki. Trochę mnie pocieszyłeś. Nie byłam zachwycona tym hotelem, ale
            w wybranym przeze mnie ( Dreams Beach ) nie było już miejsc. A ten miał dość
            atrakcyjną cenę w porównaniu z innymi.
            I oczywiście kolejny zestaw pytań.
            Lecę z moją 16-to letnią córką - czy jakieś atrakcje dla wiecznie znudzonej i
            zmanierowanej nastolatki znajdą się w obrębie hotelu (jakaś dyskoteka)? Ty
            miałeś lepiej , Twoje dziecko jeszcze jest takie małe.
            Czy byłeś na wycieczkach organizowanych przez Selectours, czy też organizowałeś
            na własną rękę. Jestem zainteresowana głównie Górą Mojżesza, delfinarium ( jak
            daleko ) i ewentualnie quady.
            Serdecznie dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi.
            • Gość: darwish Re: Coral Beach Montazah - Sharm el Sheikh IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 15:20
              Hotel ten wybrałem ze względu na plażę , na początku wybrałem również Dream
              Beach ale szukając info o tym hotelu zobaczyłem że DB nie ma plaż tylko wykute
              tarasy , a warunkiem mojej żony była piaszczysta duża plaża , spokój +
              przystępna cena ,a te trzy warunki spełnia hotel CBM. Bardzo mi przykro ale
              dyskotek w obrębie hotelu nie ma ,jedynie co wieczór są organizowane przy
              basenie animacje z muzyką i tańcami. Tak naprawdę to trzeba wybrać sie do Naama
              Bay przy głównej promenadzie jest dyskoteka Pacha (wjazd 15le)ale są też i inne
              (animatorzy ogłaszają różne imprezy w Naama i specjalne oferty). Z hotelu
              kursuje bus o 21 wyjazd a powrót o 00 ,w jedną stronę 1 euro(ok7,5 lE)ale można
              spokojnie wracac taksówkami 25-35LE . Jeżeli chodzi o wycieczki to tylko
              nurkowaliśmy ja robiłem kurs PADI.Co do cen to na mieście jest tylko nieco
              taniej dlatego wybrał bym z listy Selektursa rezydent Ramazi pomoże wam w
              wyborze ja mam ich cennik i tak :
              Góra Mojrzesza + klasztor 40$ Poniedziałek (wyjazd chyba o północy w niedzielę)
              Zdecydował bym się na to tylko w ramach pokuty!, poczytaj w innych wątkach tych
              co tam byli, akurat osoby z hotelu które to wybrały nie miały szczęścia wschód
              słońca był marny podobno? a jeżeli się zdecydujesz to schodź trudniejszym
              zejściem bo w cieniu !!!
              Quad runner 30$ codzienne 15-18 Trzeba umieć cokolwiek jeżdzić napewno super

Delfinarium byliśmy !!, organizowaliśmy sami razem z pływaniem z delfinami
              patrząc sie teraz na cennik BP Selectours to 25$ pokaz ( z transportem tam i
              z powrotem ) mnie to wyniosło podobnie (całość 100$ + 70le taxi).
              Ale przede wszystkim musicie popłynąć statkiem na rafy chociaż ta przy hotelu
              jest b. ładna .Znam centrum nurkowe i jeeli się zdecydujecie na rejs to
              najlepiej z nimi.pozdrawiam
              • katarzyna_saj Re: Coral Beach Montazah - Sharm el Sheikh 20.07.04, 15:30
                Ogromne dziękuję za wszystkie odpowiedzi. I jeśli mogę zapytam jeszcze o
                kontakty w pokoju, jakie są i ile. Myślę o podłączeniu suszarki, kamery do
                naładowania, zasilacza do discmana itp.
                • Gość: darwish Re: Coral Beach Montazah - Sharm el Sheikh IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 15:46
                  No własnie kontakty są na cienkie wtyczki i jest ich wystarczająca ilość(chyba
                  6) jeżeli macie urządzenia na grubsze wtyczki to trzeba się w Polsce zaopatrzyć
                  w jakąś przejściówkę.
                  Polecam wam również Super Safari (Kolorowy Kanion i Blue Hole)Niedziela 6:00-
                  19:00 55$

Pakiet Super safari+Góra Mojżesza+Ras Mohamed Statkiem 115$

Pytanie ,gdzie też byłyście zeszłego roku ?(miejca na plaży)
                  • katarzyna_saj Re: Coral Beach Montazah - Sharm el Sheikh 20.07.04, 16:14
                    Czy takie przejściówki kupuje się w sklepie z akcesoriami elektrycznymi? Jaką
                    mają fachową nazwę? Dwa lata temu w hotelu w Hurhadzie miałyśmu normalne
                    kontakty.
                    Odnośnie hotelu z niespodziankami to był to hotel w Tunezji ( Hammamet Jasmin )-
                    Hotel Savana. Dziki tłum przy basenie, bez wczesnego zajęcia leżaków nie było
                    szansy polożenia sie gdziekolwiek. Do plaży natomiast był szmat drogi przez
                    betonowy labirynt między hotelami-córka zemdlała w drodze powrotnej.I nie miała
                    ochoty wybrać sie tam kolejny raz. Zresztą plaża też nie była bardzo
                    atrakcyjna. Mimo, że hotel był dość ekskluzywny to nie polecam go. Wolę
                    skromniejsze, kameralniejsze miejsca. Ale co kto lubi. Kilka lat wczesniej
                    byłam w Hammamecie w hotelu Furati ( albo coś w tym stylu - musiałabym
                    sprawdzić )i byłam naprawdę zachwycona - na terenie pięknego ogrodu, ze
                    wspanialym basenem, z przepiękna plażą. Dwupiętrowe, małe budyneczki rozrzucone
                    po całym ogrodzie.
                    Jeśli bym miała jescze jakieś pytania-pozwolę sobie je umieścić. A tak przez
                    ciekawość - jesteś codziennie na forum? Tak długo po powrocie?
                    • Gość: darwish Re: Coral Beach Montazah - Sharm el Sheikh IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 16:42
                      Mam nadzieję że takie przejścia istnieją lub można coś do tego zadaptować , sam
                      będę tego szukał na przyszły rok.Zaglądam na forum od stycznia 2004 wcześniej
                      dla dodatkowych informacji przed wyjazdem a teraz dla wspomnień i żeby pomóc
                      innym i aby dowiedzieć się czegoś nowego o tym kraju, poczytać nowe wątki
                      opinie o hotelach.Byłem tam dwukrotnie i mam nadzieję na następne
                      wyjazdy.Wczoraj i dzisiaj spedzam cały dzien przy komputerze w domu (taka
                      praca :)) ,zazwyczaj jestem od piątku do poniedziałku . pozdrawiam Darek
                      • katarzyna_saj Re: Coral Beach Montazah - Sharm el Sheikh 20.07.04, 16:48
                        Jeszcze raz ogromnie dziękuję za wszystko
                        Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka