Dodaj do ulubionych

plecak turystyczny z przypiętym śpiworem???

IP: *.toya.net.pl 04.06.08, 17:30
witam czy orientujecie sie moze czy
plecak moze miec na zewnatrz przyzmocowany spiwor
i namiot w formie kola quechua

zaznaczam oczzwiscie ze zmieszcze sie w ilosci kg oraz
ze nie bedzie to przypiete tak sobie tylko bardzo porzadnie(mocno)
przejdzie to czz beda problemy

chodzi oczzwiscie o bagaz rejestrowany w lini wizzair
Obserwuj wątek
    • Gość: jola Re: plecak turystyczny z przypiętym śpiworem??? IP: *.toya.net.pl 04.06.08, 17:35
      dołączam się do pytania
    • zwierze_futerkowe Re: plecak turystyczny z przypiętym śpiworem??? 04.06.08, 21:04
      Nie wiem jak jest w Wizzair; niektóre linie, np. Air Berlin czy Norwegian
      traktują takie plecaki jako "bagaż specjalny", co oznacza tylko tyle, że na
      niektórych lotniskach nadaje się je i odbiera w innym miejscu niż resztę, nie
      ma żadnych dopłat ani nic. I przypięte musi być NAPRAWDĘ MOCNO, jak najmniej
      wystających elementów, pasków itd. (licz się z tym, że Ci to jeszcze podopinają
      po swojemu, ja raz po takich zabiegach ledwie plecak poznałam).
    • amused.to.death Re: plecak turystyczny z przypiętym śpiworem??? 05.06.08, 10:35
      biorąc pod uwagę to JAK traktuje się bagaż na lotnisku trzeba go jak najlepiej
      zabezpieczyć.
      Ja w przypadku plecaka często go wkładam w duży mocny worek na śmieci i owijam
      grubą taśmą samoprzylepną.
      • Gość: bilcu Re: plecak turystyczny z przypiętym śpiworem??? IP: *.toya.net.pl 05.06.08, 16:25
        dzięki za pomoc :)
      • malpa-na-drzewie Re: plecak turystyczny z przypiętym śpiworem??? 17.06.08, 01:05
        amused.to.death napisała:

> biorąc pod uwagę to JAK traktuje się bagaż na lotnisku trzeba go jak najlepiej
        > zabezpieczyć.
        > Ja w przypadku plecaka często go wkładam w duży mocny worek na śmieci i owijam
        > grubą taśmą samoprzylepną.

XXI wiek, a bagaż trzeba traktować jak odpad żeby nic mu sie nie stało po
        drodze, toż to lekka paranoja.

i rozumeim, ze jak przez śpiwór moga inaczej potraktować bagaż to przez karimate
        z boku także?
        • amused.to.death no takie życie.... 17.06.08, 23:54
          niestety plecak to nie walizka - trochę kieszeni, pełno pasków, które mogą się
          bardzo łatwo urwać, wciągnąć w coś etc.
          Kiedyś nie pakowałam i tak 'straciły się' dwa paski. Potem zaczęłam zazwyczaj
          pakować. A po ostatniej wizycie w Budapeszcie, gdzie nie zdążyliśmy na
          przesiadkę i zabrali nas do hali gdzie były wszystkie bagaże, żeby szybciej
          znaleźć nasz....postanowiłam, że ZAWSZE będę pakować.

Wersja opisana przez Elę jest droższa i nie jest dostępna na wszystkich
          lotniskach. Worek na śmieci i taśma dużo nie kosztują.
      • ela.tu-i-tam Re: plecak turystyczny z przypiętym śpiworem??? 17.06.08, 17:46
        amused.to.death napisała:

> Ja w przypadku plecaka często go wkładam w duży mocny worek
        > na śmieci i owijam grubą taśmą samoprzylepną.

Bardzo poprawna metoda. Na liniach regularnych, np. Air France,
        wkladaja w maszyne ktora owinie w plastik plecak i te wszystkie
        dyndajace dodatki plecakowe.
        • zwierze_futerkowe Re: plecak turystyczny z przypiętym śpiworem??? 18.06.08, 13:58
          Może to głupie pytanie, ale jeśli plecak jest w takim "kokonie", to czym ten
          worek albo folię rozciąć przy odbiorze, skoro nie można mieć przy sobie nic ostrego?
          • Gość: lulu Re: plecak turystyczny z przypiętym śpiworem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 14:24
            a kluczami nigdy nic nie rozcinałaś? ;)
            karty kredytowe też bywają pomocne...
            długopisy,
            spinki do włosów,
            itd.

często ma się przy sobie rzeczy, które można wykorzystać także do innych celów. obudź w sobie Makgajwera :)
            • amused.to.death Re: plecak turystyczny z przypiętym śpiworem??? 18.06.08, 15:08
              moja metoda: rozerwać jakoś fragment przy kieszeni w której są nożyczki, a potem
              już łatwo (to dotyczy plecaka).
              Długopis w sumie sprawdza się całkiem nieźle.
              • Gość: maya25 Re: plecak turystyczny z przypiętym śpiworem??? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 23.06.08, 21:57
                my latamy tak co roku do Grecji i nigdy nie bylo problemu,ale musi to byc dobrze
                przymocowane paskami do plecaka,nieraz jak sie odpiol albo namiot albo spiwor to
                potem jechal ta tasmie osobno ale nigdy nic nie zginelo.Lecielismy
                norwegianem,wizzairem i centralwinsem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka