Dodaj do ulubionych

Fajne smarowidelko do chleba.

IP: *.it-net.pl 12.02.04, 16:58
Stworzylam dzisiaj takowe, droga improwizacji. A ze wyszlo nadspodziewanie
dobre, podziele sie z wami. No i moze ktos ma jakis inny przepis na cos
ciekawego do smarowania?
Smarowidelko:
Duza cebule usmazylam na masle (mozna i na oleju)pod koniec smazenia
posypalam suszona natka (ale moze byc i bazylia i majeranek na przyklad),
potem dodalam troszke ponad pol szklanki uprazonego na suchej patelni
slonecznika, soli do smaku i zmiksowalam wszytsko w blenderze. Nia na gladka
paste, tylko raczej troche grudkowata.
Naprawde polecam, jest pyszne.
Troszeczke jak pesto pietruszkowe :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 17:11
      fajne jest takie proste: ser bialy tlusty (ja kupuje babuni) wymieszac z duuuza
      iloscia wycisnietego czosnku plus natka. Plus smietana.
      • Gość: natka Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.topole.waw.pl 12.02.04, 19:33
        ja jeszcze dodaję do tego cebulkę i trochę kocentratu pomidorowego...mniam!
        • Gość: Asia Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.upc-g.chello.nl 12.02.04, 20:39
          Ja podaje troche ciezsze smarowidla, ale smaczne tez :)
          Pokroic pasztetowa w plastry, na patelni podsmazyc pokrojona drobno cebule.
          Dodac pasztetowa, doprawic majerankiem i innymi przyprawami. Pycha. Swietnie
          nadaje sie tez jako nadzienie do nalesnikow.
          Oprocz tego uwielbiam paste jajeczna. Jajka ugotowac dodac szczypiorek albo
          koperek, sol pieprz, troche majonezu, zmiksowac. Super
        • Gość: gosc Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.comnet.krakow.pl 17.02.04, 09:31
          Tez pyszne smarowidelko do chleba jest z fasoli ugotowanej i zmiksowanej plus
          troche czosnku i pietruszki zielonej, pieprz, sol i oliwa z oliwek. Masa moze
          stac pare dni w lodowce.
      • Gość: pn Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 22:19
        a potem buuuuziol ;-* heheheh
        • gurcus007 Re: Fajne smarowidelko do chleba. 19.02.04, 14:05
          Baran
      • petelka Re: Fajne smarowidelko do chleba. 13.02.04, 08:44
        Kasiu, a sprobuj kiedyś tę natkę zastapić bazylią. Poezja.:)))))
      • sasanka21 spróbuj z żółtym :) 17.02.04, 15:52
        Spróbuj z żółtym serkiem startym na malutkich ukośnych oczkach, do tego
        wycisnąć duzo czosnku i śmietanka lub majonez (można dodać jakąś zieleninkę) -
        musi być gęsta papka - przepyszne na grzankach ... mniam...
    • Gość: elask Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.itpp.pl 13.02.04, 09:12
      1. warzywa z rosołu rozgnieść lub posiekać ( włókna z piertuszki wyjąć )
      dorzucić 2-3 jajka drobno posiekane, majonez, orobinę musztardy, natkę .
      Konsystencja powinna zostać grudkowata.
      2. mięso z rosołu + 2-3 watróbki drobiowe gotowane lub uduszone, podsmażoną
      cebulę, 2 jajka przepuścić przez maszynkę, dodać łyżkę majonezu, łyżeczkę
      musztardy, majeranek. Jak mam to dodaję marynowane posiekane grzybki lub
      korniszonki
    • Gość: nancy Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: 193.111.166.* 13.02.04, 09:16
      Zachciało mi się kiedyś smalczyku do chleba, a że jestem leń, to zamiast kroić
      słoninkę w kosteczkę, po prostu zmieliłam ją w maszynce i taką jednolitą masę
      wrzuciłam do rondla. Dorzuciłam potem oczywiście te różne majeranki, czosnki i
      cebulki i wyszło pyszne w smaku i idealne jako smarowidło - jednolite, a jednak
      z grudkami "mini-skwarek".
      Od tamtej pory słoninę na smalec do chleba zawsze mielę. W kosteczkę kroję np.
      do okraszenia pierogów czy ziemniaków.
      • Gość: Krysia Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.b.jawnet.pl 16.02.04, 21:29
        Pozwolę sobie przekazać tajemnicę smalczyku, którym możecie załatwic cały
        wieczór dla sporej ilosci osób : 1/2 kg słoniny i 1/2 kg surowego, średnio
        tłustego boczku mielimy w maszynce i wolno topimy w rondlu na małym ogniu.
        Należy mieszac i sprawdzać, czy sie nie przypala.Gdy cały tłuszcz się wytopi
        dodajemy 2 drobiutko pokrojone cebule. 3-4 ząbki czosnku, sól, pieprz, 1/2
        łyżeczki majeranku, ew.jakieś inne zioła wg fantazji. Na malutki ogniu dusimy
        ok 15 minut i dodajemy: 6-7 drobniutko pokrojonych suszonech śliwek i starte na
        tarce z grubymi oczkami duże jabłko typu reneta.Znów dusimy 5 minut i wlewamy
        do tego /ostrożnie!/ 100g żubrówki !!! I to jest to. Przelewamy do ładnego
        kamionkowego garnka lub miski i pozostawiamy do zastygniecia. Dzwonimy do
        znajomych i zapraszamy np.na 19.00. Za dziesięć siódma wkładamy do piekarnika
        dwa bochenki chleba : jeden biały pszenny, dugi ciemny lub czarny,żytni
        gruboziarnisty lub.tp. Chlebki należy zwilżyć woda i owinąć w folie AL. Włączyć
        piekarnik na 15 minut i podac na stół: nasz smaluszek,oba chlebki na deskach,
        ze dwa noże do krojenia i kilka do smarowania. Do tego dobrze zmrożona wódeczka
        czysta i w drugiej misce domowe kiszone ogóreczki.Jak nie zadbałyście to należy
        wyżebrac u sąsiadki, mamy lub koleżanki. Nie ze sklepu.! Tanio, niebanalnie i z
        klimatem sięgania do korzeni. PZDR.Krysia
    • mary_ann Re:rybno-twarogowe 15.02.04, 22:41
      Twaróg, wędzona makrela (lub to), zielona pietruszka - wystarczy rozgnieśc
      dobrze widelcem. Pycha!
      • mary_ann Re:errata 15.02.04, 22:42
        mary_ann napisała:

> Twaróg, wędzona makrela (lub to)

Oczywiscie nie znam żadnej tajnej ingrediencji pod nazwa "to":-) Miało być "lub
        tp".
      • edeka5 Re:rybno-jajeczne 15.02.04, 22:54
        Wędzona makrela, jajka na twardo, drobno pokrojona cebula, natka, majonez -
        rozgnieść dobrze widelcem, połączyć.
        • colline Re:Fajne smarowidełko do chleba 16.02.04, 08:24
          wędzona makrela (drobno zmielona), 2-3 ogórki kiszone, 3 jaja na twardo,
          majonez, sól i pieprz, wszystko wymieszać - PYCHA!
          Pozdr, colline
          • Gość: wini3 Re:Fajne smarowidełko do chleba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 09:43
            Smarowidełko -stary przepis p. Pospieszyńskiej z TV.
            25 dkg ser żółty łagodny
            2ząbki czosnku
            1/2 szklanki piwa
            łyżka maggi
            sól, musztarda , gorczyca, chili
            Wszystko zmiksować i potrzymać w lodówce 2-3 dni- po czym próbować.
            Można w lodówce trzymaćkilka tygodni.
            Ostre i dziwne - dla tych którzy znają smak serków ołomunieckich, sera
            limburskiego itp ale nie aż takie!
    • syshda Re: Fajne smarowidelko do chleba. 16.02.04, 10:31
      Ja przygotowuję smarowidełko fasolowe. Namoczoną fasolę gotuję na miękko, a
      poźniej miksuję z przyprawami (pieprz, sól, majeranek itp), podsmazona cebulka
      i czosnkiem. Tez pycha.
    • brunosch inne smarowidelko 16.02.04, 11:30
      starty żółty ser + jajko na twardo + drobno pokrojona cebulka (można ze
      szczypiorkiem). sól, pieprz i wymieszać z łyżką majonezu na gęstą papkę. I
      świeży chleb do tego...
    • Gość: Nina Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 11:48
      ryba w oleju + biały ser + cebula pokrojona w drobną kosteczkę + sól + pieprz
      Wszystko razem rozgniesc, wymieszać, przyprawić. Pycha!!!
      • Gość: moniska Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.tele2.pl 16.02.04, 12:07
        Moje jest moze banalne ale:

bialy serek poltlusty
        2 zabki czosnku
        duzo duzo bazylii
        odrobina oliwy z oliwek

Wszystko wydyzdac odstawic ze czosneczek sie przegryzl i smakowicie zajadac na
        kanapkach z pomidorkiem.
        • petelka Re: Fajne smarowidelko do chleba. 16.02.04, 12:32
          Gość portalu: moniska napisał(a):

> Wszystko wydyzdac odstawic ze czosneczek sie przegryzl i smakowicie zajadac
          na
          > kanapkach z pomidorkiem.

*****Hmmm, brzmi smakowicie, ale mam jedno pytanie - jak, ewentualnie czym, to
          się dyzda?????
          ;)))))
          • kasia_57 Re: Fajne smarowidelko do chleba. 16.02.04, 12:39
            Wydaje mi się, że drewnianą łygą:))
            ojejku, alez mi to smaku narobiło:)))))
            • petelka Re: Fajne smarowidelko do chleba. 16.02.04, 12:41
              kasia_57 napisała:

> Wydaje mi się, że drewnianą łygą:))

***** Dobrze będę dyzdać łygą.;)))))
              • kasia_57 Re: Fajne smarowidelko do chleba. 16.02.04, 12:47
                ja mam takie smarowidło z sosu musztardowego:)
                Sos robię do pasztetu, ale niestety rzadko dotrwa do czasu, aż pszatet wyląduje
                w plastrach na talerzu:)
          • Gość: moniska Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.tele2.pl 16.02.04, 12:53
            petelka napisała:

*****Hmmm, brzmi smakowicie, ale mam jedno pytanie - jak, ewentualnie czym, to
            > się dyzda?????
            > ;)))))

Ha ha ha, no ja tak zawsze mowie na "mieszanie" czyt. "dyzdanie", a mieszamy
            czym nam sie podoba ;-)) ja uzywam widelca do tego smarowidelka, ale moze byc
            tez blender, lyzka co kto lubi, raczki tez fajne sa i niezla zabawa dla dziecka.

• petelka Re: Fajne smarowidelko do chleba. 16.02.04, 13:21
              Gość portalu: moniska napisał(a):

> Ha ha ha, no ja tak zawsze mowie na "mieszanie" czyt. "dyzdanie",

***** Bardzo mi się to okreslenie podoba i od dzisiaj juz nie mieszam tylko
              dyzdam - wszystko jedno czym.;)))))
              • kasia_57 Re: Fajne smarowidelko do chleba. 16.02.04, 14:25
                U nas dyźdanie to rozsmarowywanie, rozmazywanie:)
                więc merdam smarowidełko i następnie rozdyźdam go na chlebku:)
                • Gość: izzi Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.pikonet.pl 16.02.04, 15:55
                  Jesteście okropni, spłakałam się ze śmiechu, aż kataru dostałam(mam nadzieję, że chwilowego).Pozdrawiam dyzdaczy i nie tylko!
                  • kasia_57 Re: Fajne smarowidelko do chleba. 18.02.04, 19:03
                    skoro się spłakałaś, to znaczy, że smarowidełku było duuuuużo cebuli.
                    tez pozdrawiam:))))
    • gazeciarz44 Re: Fajne smarowidelko do chleba. 16.02.04, 18:28
      Ja jestem bardziej konsumentem, niż kucharzem, więc nie pytajcie o szczegóły.
      Nazywa się to-to ajercwibele, o przepis trzeba pytać w żydowskich knajpkach w
      Kazimierzu Dolnym ("U Fryzjera") lub na tym krakowskim. Składa się ta pychota,
      jak sama nazwa wskazuje, z jajek (na twardo, utartych) i drobniutko posiekanej
      cebulki, a to wszystko trzyma się razem dzięki gęsiemu (podobno) smalcowi.
      Istna bomba cholesterolowa, jak wszystko, co dobre.
      • Gość: Cynamoon Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.it-net.pl 16.02.04, 18:32
        Tak! Tak! Jadlam cos podobnego w Lubelskiej zydowskiej knajpce! Pycha bylo!!!
        • gazeciarz44 Re: Fajne smarowidelko do chleba. 16.02.04, 21:03
          Podaj adres, Cynamoon... Już tam lecę (tzn. w weekend, bo do Lublina daleko)
    • Gość: K. Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.mtvk.pl 16.02.04, 19:09
      tunczyk, jajka na twardo, oliwki, ogorek kiszony, ser zolty, przyprawy + oliwa
      z oliwek lub majonez (jak kto lubi)- oczywiscie wszystko
      odpowiednio "rozciaprane" :)
    • ryszardtom Re: Fajne smarowidelko do chleba. 16.02.04, 23:27
      wracam do smalczyku!!!!
      zastąpcie zwykłą słoninę słoniną wędzoną i dodajcie troszkę kiełbasy wiejskiej
      i oczywiście dużoooo cebuli ... efekt gwarantowany!
      a i towarzystwo mocno zadziwione innym smakiem
      a dla odmiany za każdym razem dodaję poważną garść coraz to innych ziół
    • Gość: Kania Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.zak.com.pl / *.zak.com.pl 17.02.04, 07:37
      A ja proponuję coś takiego:
      - biały serek,
      - śmietana,
      - przyprawa do masła ziołowego firmy Kotanyi (chyba tak to się nazywa),
      - suszone pomidorki pocięte w paseczki (2 albo 3),
      - suszona cebulka,
      - 2 ząbki czosnku,
      - trochę soku z cytryny - bo ja lubie kwaśne.
      Mniam!!! nagminnie stosuję to też do pieczonych ziemniaków. Zresztą każdy
      przepis(może poza smalczykiem) umieszczony w tej dyskusji nadaje się do
      upieczonych ziemiaków - co automatycznie przekształca nam danie śniadaniowe w
      całkiem popisową, choć przeaśną kolacyjkę nie wymagającą wielkiego wysiłku i
      nakładu pracy.
      I może jeszcze jeden:
      - biały serek,
      - śmietana,
      - majonez,
      - 2 jaja na twardo,
      - ciut papryki czerwonej, mielonej, słodkiej,
      - solidna łyżeczka curry.
      Już mam wir w brzuszku...
    • Gość: kinia Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 13:29
      ohyda feeee
      • Gość: Cruella zielony groszek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 14:40
        Prosta i pyszna jest taka oto pasta:
        -zmiksowany zielony groszek
        -bazylia.
        Czy zna ktoś może przepis na jakąś pastę z pieczarkami??
        • Gość: moniska Re: zielony groszek IP: *.tele2.pl 17.02.04, 14:50
          A prosze bardzo oto pasta z pieczarkami:

Pieczarki poddusic z cebulka na maselku, dac wyparowac wodzie.
          Natke pietruchy posiekac.
          Jajek na twardo dodac tyle ile lubimy (ja daje 4 na 30 dag pieczarek).
          Zmiksowac i wydyzdac na chlebku. ;-))))
          • Gość: Cynamoon Re: zielony groszek IP: *.it-net.pl 17.02.04, 17:32
            Co do groszku, to mozna go z: sezamem uprazonym (plus oliwa, czosnek, sok z
            cytryny) zmiksowac- wyjdzie hummus
            albo mozna go z orzeszkami ziemnymi i odrobina oliwy i soku z cytryny zmiksowc.
            Albo ze slonecznikiem.
            Mozna tez mikoswac fasole biala z roznymi ziarenkami i ziolami.
            Tkie miksowanie roznych rzeczy powoli staje sie moim nawykiem :-)
            • Gość: pn Re: zielony groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 20:26
              i tym hummusem smarujemy chlebus?
        • olahabe Re: zielony groszek 17.02.04, 19:57
          Do makaronu rurki (penne), przygotowujemy pieczarki: podsmazamy cebulke, 3
          zabki czosnku (oczywiscie moze byc wiecej lub mniej, w miare uznania), do tego
          wkrawamy 10 pieczarek, ale posiekanych w spore, cienkie jak sie da plastry (to
          naprawde clou). Gdy sie podsmaza, dodajemy ok 3 lyzek smietanki slodkiej 18%.
          Oczywiscie uprzednio solimy, pieprzymy i dosmaczamy lagodna czerwona papryka w
          proszku (ok lyzeczki)i natka. Laczymy z makaronem, posypujemy serem. Proste i
          pyszne.
          • Gość: moniska Re: zielony groszek IP: *.tele2.pl 18.02.04, 10:58
            Hmmm a jak sie ten przepis ma do smarowidla do chleba??
            • olabatruch1 Re: zielony groszek 18.02.04, 18:00
              to jest odpowiedz na prosbe o przepis na makaron z pieczarkami Cruelli, a nie
              smarowidlo
    • ryszardtom Re: Fajne smarowidelko do chleba. 17.02.04, 19:07
      KOCHANI!!!! ... wszystko można zmiksować byle by nie było farfocli i potem
      dokładnie wydyzdać i już...:-))))))
      • sopotsanch Re: Fajne smarowidelko do chleba. 17.02.04, 22:24
        jak makłowicz
        całą główkę do piekarnika (200 st.) na 15 - 20 min. ina chlebek
        z podsmarzaną skórką
        NIKT się nie opędzi.
        • Gość: aga Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 23:55
          Główkę ale czego?Bo chyba nie własną?
          • Gość: agita Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: 149.156.67.* 18.02.04, 10:53
            A to Wam wyszło!! Ta przypieczona skórka na główce......:-))
            • petelka Re: Fajne smarowidelko do chleba. 18.02.04, 14:11
              A tej główki nie trzeba potem wydyzdać? ;)))))
              No i mam nadzieje, że to jednak nie będzie MOJA główka.;))))))))))
              • Gość: snajper Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.kbpauk.ru 18.02.04, 14:26
                niezly do grzanek , czy tostow jest mixt - ser fetaki(feta) zmiksowana z
                majonezem.tylko majonez powinien byc lekki , zeby nie wyszlo zbyt slono.jesli
                bedzie zbyt gesty lub slony mozna dodac kefiru.ja rowniez faszeruje tym mixtem
                pomidory.pomidory przecinam na pol , wyrzucam pestki i w ich miejsce nakladam
                mase.smacznego.
              • kasia_57 Re: Fajne smarowidelko do chleba. 18.02.04, 19:05
                Pół biedy główka, ale co zrobić całą resztą???? rozdyźdać????
    • default Re: Fajne smarowidelko do chleba. 18.02.04, 14:53
      Lubię tzw. awanturkę, czyli biały ser wymieszany z dokładnie rozgniecionymi
      szprotkami w pomidorach z puszki, dużo ostrej papryki do tego.
      Często robię też pastę "wędlinową", tzn. zmielony wędzony boczek, czasem z
      dodatkiem jakiejś kiełbaski, albo resztek szynki.
      I druga pasta mięsna, to taki "a la pasztet" - wykorzystuję do tego mięso
      pozostałe z gotowania rosołu czy wywaru na zupę - zmielone mięsko przesmażam na
      patelni z cebulką, wbijam jajko, doprawiam solą i pieprzem (dużo). Oczywiście
      można tym nadziać pierogi czy naleśniki, ale jak nie mam fazy, to prostu
      smaruję to na chleb, najlepiej jeszcze ciepłe.
      A moje dziecko jadało kiedyś namiętnie coś takiego: twaróg wymieszany z łyżką
      miodu. Najbardziej smakowało jej na razowym chlebie.
    • Gość: goga Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.bj.uj.edu.pl 18.02.04, 14:56
      tak, jest to b. ciekawy smak, tylko ja go chyba trochę zepsułam - po prostu za
      długo smażyłam wszystko razem i słonecznik się nieco przypalił. Czy po wsypaniu
      słonecznika trzymać jeszcze na ogniu ?
      • Gość: Cynamoon Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.it-net.pl 18.02.04, 15:17
        Nie, nie!
        Slonecznik wczesniej sie prazy na suchej patelni i odstawia. Potem dodaje sie
        go juz do cebulki po zdjeciu jej z ognia.
        • Gość: michaga Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 21:50
          Pomyślałam sobie, że na nadchodzące urodziny ,zamiast tradycyjnych
          potraw ,podam różne rodzaje pieczywa i do tego same pasty. Dziękuję za
          inspirację. Ja sama lubię na razowym chlebie rozsmarować naturalny serek
          homogenizowany a na to pastę z tuńczyka (taką z tubki).
          • Gość: wini3 Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 08:53
            Przypomniało mi się moje dziecko kiedy nie miało apetytu - drobniutko posiekany
            śledź, cebulka, kwaszony ogórek, masło, wszystko wymieszać. Rozdyzdać na
            chlebie - zawsze działało. W wersji dla dorosłych pieprz.
    • Gość: monella Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 13:33
      Witam!! Przepyszna pasta - zgnieść widelcem kostkę fety, do tego dodać duużą
      makrelę i drobno posiekaną cebulkę, to wszystko!! Miód w gębie, najlepiej
      smakuje z cebulowymi krakersami, choć nie tylko:-) na imprezach znika jako
      pierwsze... pozdrawiam smakoszy - forumowiczów
      • Gość: Cymnamoon Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.it-net.pl 19.02.04, 15:07
        Jeszcze cos mi sie przypomnialo. Pyszna pasta jest z watrobki usmazonej, ale
        tak srednio usmazonej, ze nie jest juz krwista ale tez nie jest ciemnobrunatna.
        Do watrobki dodajemy zeszklona osobno na oleju cebulke i ulubione przyprawy i
        miksujemy. Niespecjalnie kocham miesne pasty, ale ta jest naprawde ok :-)
        • michaga Re: Fajne smarowidelko do chleba. 21.02.04, 11:31
          Ja lubię jeszcze jajka na twardo zmiksowane ze smietaną lub jogurtem i chrzanem
          pokropionym cytryną +sól
          • Gość: monjag co z tą główką? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 17:38
            NO właśnie - jaką główkę trzeba opiec w piekraniu. Domniemuje że czosnku
            ale..... to raczej na bazie skojarzen - głowka - czosnek?
          • Gość: Dorothyl07 Re: Fajne smarowidelko do chleba. IP: *.vailresorts.com 27.02.04, 01:51
            sardynki z puszki, cebula, musztarda, wyzdyzdac lyga po chlebie i po czym
            popadnie, glowki nie trzeba do tego opiekac.
    • kerstink Orzechowe maslo serowe 23.06.04, 21:02
      100 g Gouda (tarty)
      50 g masla
      50 orzechow (nie wloskie, te inne) lub migdalow, drobno pokrojone

Zostawic maslo w temp. pokojowej, musi byc miekka. Wszystko mieszac.

Mam wrazenie, ze dobre. Na razie wstawilam z powrotem do lodowki.

K
    • aga857 Re: Fajne smarowidelko do chleba. 23.06.04, 23:32
      -ser feta
      -ser żółty
      -ser biały
      - jajka ugotowane
      Wszystko zetrzeć na tarce, wymieszac w proporcjach mniej więcej równych, dodać
      majonezu odrobinę z odrobiną smietany, posolic, popieprzyć i koniecznie dodać
      CZĄBER :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka