2003

(31 wyników)
  • Autor: Gość: Galba IP: *.skanska.pl / 10.40.2.* Data: 26-05-2003 09:26 + odpowiedz na list Trawestując pewną głupiutką aktorkę można by powiedzieć: Drodzy Państwo, mam przyjemność zakomunikować, że... wolna, niepodległa i demokratyczna Rzeczpospolita* właśnie się skończyła. Wrócił komunizm. 1. Pewien ksiądz, którego kontrowersyjne wypowiedzi spędzały sen z powiek tym, którym marzy się nowy Front Jedności stchórzył i postanowił zająć pozycję w cieniu. OK. Tchórz, nic więce...
  • Czy braliscie udzial w referendum? Jezeli tak to jak glosowaliscie i w ktorym dniu? Ja glosowalem na TAK w pierwszym dniu referendum. Scareface
  • W środę 2.04.2003 r. "Rozmowy Niedokończone" w Radiu Maryja zostaną poprowadzone na temat: "Polska a Unia Europejska - za i przeciw". Gośćmi będą: prof. dr hab. Rafał Broda poseł Bogdan Pęk poseł Maciej Płażyński Jacek Saryusz-Wolski Kai - jednak mozna zorganizowac debate tych za i tych przeciw? I to w oszolomiackim RM, a nie w ogolnopolskiej PUBLICZNEJ (????) TVP? By the way - o ktorej leca rozmowy niedokonczone? RdM PS: info na odpowiedzialnosc kolegi Staszka
  • Wybijanie stad kur, a także indyków osiągnęło gigantyczne rozmiary. W Holandii, gdzie ptasia grypa dotknęła 233 gospodarstwa, a 23 uważa się za podejrzane, zagazowano aż 18,5 mln sztuk drobiu (na 100 mln w hodowli) w ponad tysiącu farmach. W czwartek holenderskie władze sanitarne podjęły decyzję o wybiciu kolejnych 6 mln sztuk w ciągu 10 dni. W Belgii, gdzie choroba pojawiła się przed kilkunastoma dniami, stwierdzono ją dopiero w kilku kurnikach. Prewencyjnie wybito jednak ok. 2...
  • Ta nieustająca propaganda unijna w TVP, gazetach, nazywanie wrogów JEDYNIE SŁUSZNEJ SPRAWY nienoramlnymi, idiotami, głupkami, mieszanie ich z błotem, bezczelne próby zamykania pewnej rozgłośni za głoszenie unijnie niesłusznych poglądów, wiece agitatorów w szkołach, manipulowanie już dziećmi w podstawówkach, straszenie wrogiem zewnętrznym ( Niemców zastąpili ruscy ), sondaże pokazujące rzekomo ogromne poparcie dla słusznej sprawy, kłamstwa, fałszowanie danych itd... W mojej rodzin...
  • Trzeba to sobie otwarcie powiedzieć : jesteśmy zabawką w rękach USA ! USA ustaliło, że musimy wejść do Unii jako koń trojański i służyć w Unii ślepo amerykańskim interesom, najlepiej w ten sposób aby Unię sparaliżować. Nie będzie to trudne, bo Polska nie jest przygotowana do członkostwa gospodarczo. USA zbuntowało nas przeciwko Francji i Niemcom, wysłało nas do Iraku, teraz kazało okupować ten kraj. To jest klasyczne ręczne sterowanie polityką inego państwa. A rząd i prezydent wy...
  • wiadomosci.onet.pl/1785224,11,item.html "Polska": Firmy farmaceutyczne rezygnują z produkcji najtańszych i popularnych specyfików. Wszystko przez koszty ponownej rejestracji leków, do jakiej zostały zobowiązane firmy farmaceutyczne po wejściu Polski do Unii Europejskiej. Koszt zarejestrowania jednego specyfiku to od 100 tys. do nawet miliona złotych. Cena rejestracji rośnie, gdy firma chce lek eksportować - pisze dziennik "Polska". – To będzie koniec tanich leków – twierdzi ...
  • Krnabrna i ponad wszystko stawiajaca swoje interesy, Polacy juz nie pamietaja, ze przez nich wybuchla wojna. Nic ich to nie nauczylo, oby to sie zle dla Was nie skonczylo.
  • Wypada serdecznie pogratulować. Trzeba docenić talent polskiej minister, w sumie jednej z nielicznych sympatycznych, a jednocześnie kompetetntnych i odpowiedzialnych osób w rządzie Leszka M. Mam nadzieję, że sprawdzi się jako polski komisarz w UE.
  • Wieje ostatnio nudą na forum, więc przeglądam sobie stare wątki (mam trochę czasu z powodu choroby), szczególnie te, w których nie brałem udziału, bo jeszcze tu nie trafiłem. Przeglądając te wątki wpadłem na pomysł zaprezentowania najciekawszych wypowiedzi eurosceptyków. Oczywiście wybór jest subiektywny i nawet autorzy mogą mieć inne zdanie, czy akurat wybrany przeze mnie post jest ich najlepszym. Możecie dodawać swoje własne ulubione komentarze. Nieskromnie umieściłem takż...
  • Ze wszystkich stron słychać radosne komentarze: oto nareszcie mamy upragniony wzrost gospodarczy. Były premier Leszek Miller zamiast płonąć ze wstydu przed Komisją, że oto przed całą Polską stoi dylemat: czy to on jest kłamcą, czy też były minister w jego rządzie – napawa się dumą z 7-proc. wzrostu. Co dziwne dla mnie, nawet politycy przeciwni SLD czy też liczni eksperci zgodnie twierdzą, że wszystko idzie jak najlepiej, a jedynym zmartwieniem jest utrzymanie obecnego trendu...
  • Przede wszystkim proszę zwrócić uwagę na płodność uwielbianego przez wszystkich pisarza. Jego niezrównany styl oraz jakże rzadka zdolność pisania do siebie samego, powodują, że wszystkie eurofanki pieją wciąż z zachwytu i przeżywają pełnię rozkoszy. Szczególnie celuje w krótkich formach, które powalają. A jaki pracowity, świątek, piątek i niedziela, 24 na dobę. Trzeba przyznać, że nasz pracuś jest mistrzem poetyckich powtórzeń, a jakie bogactwo j. polskiego cechuje tego niepowtarza...
  • 08.06.2003 godz. 23.20 Wybaczcie, kochani, że nie przyłączam się do kondolencji z powodu upadku Niepodległej. Jeszcze nie. Ja wiem, że Ona żyje. Niezwykle doświadczana przez los i Jej wrogów. Jest naszą Matką, nas wszystkich - zarówno tych, co Ją otaczają troską, jak i tych, co Jej szkodzą, często nieświadomie. Dlatego wszyscy jesteśmy odpowiedzialni za Jej pomyślność, a co za tym idzie za pomyślność Jej córek i synów. Odpowiedzialność jest wypadkową świadomości i po...
  • ORWELLOWSKA DOBRANOCKA Raz w folwarku zwierzecym, przy okraglym stole, grupa równych z równiejszych zwolala zebranie by rozdzielic wsród wszystkich dole i niedole - to co kazdy ma robic i to co dostanie... kon, co silny, wóz dostal by ciagnac pod góre, krowa szaflik - by bylo do czego ja doic, koszem - jajka by skladac - obdarzono kure calej reszcie - policje - by nie mogla broic... Na fotelach zloconych posadzono swinie dajac berlo do reki i pelne koryto, traby dano - by...
  • Lubie czasami sie posmiac, ale to co znalazlem ponizej to juz szczyt groteski. ww2.tvp.pl/tvppl/12,2003041039454.strona TVP NAJLEPSZA W EUROPIE czwartek,10 kwietnia 2003 Telewizja Polska SA została uhonorowana tytułem Najlepsza stacja publiczna w Europie w 2002 r. Tytuł przyznał po raz pierwszy Komitet Telewizyjny i Departament Telewizji Europejskiej Unii Nadawców (EBU). TVP uzyskała najwyższe oceny za wysoki poziom realizacji misji publicznej, utrzymanie wysokich s...
  • Sprzedala swoje "idealy" , demokracje ,wszystko...... jak PROSTYTUTKA........!!!!!!!!!!! ale stracic nie chce . =========================== Co Francja straci na wojnie w Iraku? PAP 2003-03-11 (15:20) Przywódcy polityczni wszystkich odcieni w Paryżu pośpieszyli we wtorek z wyrazami poparcia dla prezydenta Jacquesa Chiraca, który w wywiadzie telewizyjnym zapowiedział weto Francji wobec rezolucji ONZ upoważniającej do zaatakowania Iraku. Według "IHT", Francja ma wyraźny interes g...
  • Na tym forum pojawiła sie informacja, że Jana zdjęto, zabanowano. Na forum "ojczyzna.pl", gdzie rzekomo miało być dużo na ten temat, nic nie ma. Wyjaśnienie Admina byłoby w tym przypadku sensowne, sprawa byłaby jasna i nie byłoby plotek.
  • Armia urzędników 28.07.2004 11:27 (aktualizacja 11:53) Według danych GUS w 2003 roku armia biurokratów w Polsce wynosiła 530 tysięcy osób, a w ciągu ostatnich lat rosła w tempie ok. 30 tys. etatów/rocznie. Wzrost ilości urzędników zabiera coraz większe pieniądze z płaconych przez nas podatków. Według danych gazety "Parkiet" w bieżącym roku liczba etatów w instytucjach państwowych powiększyła się o blisko 70 tys. Główną przyczyną takiego wzrostu biurokratów jest przystąpienie nas...
  • "Tylko ten, kto nigdy nie spotkał się z procedurą pozyskiwania środków pomocowych, ma jasność sądu niezmąconą znajomością rzeczy. Inni są poważnie zatroskani." -Loga-Sowinska w Rzepie 10-11 maja 2003 Ladnie powiedziane i nawet przystaje nam do forum. To ile bedziemy do przodu po akcesji panie/panowie zwolennicy tego kroku? RdM
  • Gazeta Wyborcza postanowiła w maju podsumować rok 2003 i przyznać tytuł Człowieka Roku Gunterowi Verheugenowi już dzisiaj. Z tej wiekopomnej okazji wypowiedzieli się nasi najczcigodniejsi politycy. cytaty za: www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,1500281.html "Gazeta Wyborcza" 29.V. "Wiedz, Dostojny Jubilacie, że zasłużyłeś się Europie, biorąc na swoje barki trud jej jednoczenia. Wiedz, Człowieku Roku, że decyzja "Gazety Wyborczej" wyraża wdzięczność narodów, które wchodzą teraz d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się