auto

(58 wyników)
  • Cześć. Wybieram się do Kalifornii i zamierzam wynająć tam auto. Czy istnieją karty kredytowe które pokrywają takie ubezpieczenie. Słyszałem że karta American Express ma coś takiego. Czy ktoś kiedyś próbował? Czy w wypożyczalni auta zaakceptują coś takiego? https://www212.americanexpress.com/dsmlive/dsm/dom/us/en/feefreeservices/pages/carrentallossdamageinsurance_allccsg_shareddetails.do?vgnextoid=063a9501c3a0e010VgnVCM20000012b3ad94RCRD&vgnextchannel=3c830da9846dd010VgnVCM10000084b3ad94RC...
  • Witajcie, wybieram sie w listopadzie na 15 dni do Fort Lauderdale i kusi mnie wypozyczenie auta na ten okres zeby moc gdzies wyskoczyc pojechac na jakas wycieczke no wiadomo moc sie ogolnie poruszac po okolicy. w zwiazku z tym mam do Was pytanie czy poruszanie sie tam po drogach i w miastach jest do przejscia, bylem juz pare razy w stanach ale zawsze w nowym jorku i wiadomo tam auto nie pozyczalem:-)Napiszcie prosze Wasze uwagi czy wrazenie albo np jak to jest z parkowaniem (poza hote...
  • Czy mogę zarejestrowac w USA auto na siebie, mimo iż będe na wizie nie imigacyjnej??
  • lece do stanów chce tam wypozyczyc auto ale wczesniej nie zamierzam robic rezerwacji czy na lotnisku nie bedzie problemu z wypozyczeniem auta odrazu po przylocie??
  • Witam! Mam plan pojechać na wycieczkę do USA, kupić tam auto i pojeździć, pozwiedzać przez jakieś 3-4 tygodnie. Potem, przed powrotem do kraju, auto sprzedać. Mam kilka pytan do ludzi, którzy już byli/są w USA. Co bardziej się opłaca - wynająć auto czy kupić na własność starego grata? Czy za 700-1000 dolarów kupię cos co pojeździ przez te 3-4 tygodnie, czy raczej same stare trupy są za tę cenę? Jak jest z ubezpieczeniem kupionego samochodu. Ile to mniej więcej kosztuje i...
  • Witam. Wiem, że wątek taki pojawia się na tym forum co jakiś czas ale nigdzie nie znalazlam do końca klarownych wypowiedzi. W lipcu lecę do Kanady na miesiąc, pierwotnie planowalam wypożyczyć mobilehome ale ceny za wynajem w tym okresie troszkę mnie ostudzily. Znalazlam wypożyczalnie (hertz) znalazlam midi size, wszystko ślicznie ale co dalej. Doczytalam się o ubezpieczniu w ramach karty kredytowej ale nie mam pojęcia z jakiego banku. Ktoś wspominal o WBK, bylam, wg mnie ubezpiec...
  • Bede bardzo wdzieczny za pomoc i konkretne odpowiedzi – najchetniej od osob które kupily w USA auto tylko na czas wakacji :) Plan zaklada przejazd ze Wschodu na Zachod i wynajecie auta staje się dosc drogie gdy oddajemy je w innym miescie niż to, z którego zostalo pozyczone. Pomyslalem, ze jeśli kupie auto w NYC i sprzedam w San Francisco będzie to spora oszczednosc. Być może się myle, stad prosba do bardziej doswiadczonych podroznikow. Jakie sa formalnosci, ile czasu to zajm...
  • Wybieram sie na 8 dni na Floryde i chcialem pozyczyc tam auto. Prosze Was o informacje : - jakie ubezpieczenie powinienem wykupic, czy potrzebuje CDW(nie rozumiem jak to sie ma do polskiego Auto Casco) ? - jaka wypozyczalnie polecacie ? - czy napewno wystarczy mi polskie prawo jazdy ? Z gory dziekuje za pomoc.
  • Czy w wypożyczonych autach w usa jest mp3 czy nie? Dzięki
  • jadę do USA razem z dziewczyną i chcemy wypożyczyć samochód ale jest jedna kwestia i nie wiem czy nie będzie problemem: kartę kredytową mam ja, na zabezpieczenie bo słyszałem że wymagają, ale kierowcą będzie moja dziewczyna i czy to nie jest przeszkoda? I druga kwestia - jak się rezerwuje przez internet samochód to czy od razu płaci się za niego kartą tu z Polski czy dopiero na miejscu i wtedy np. dla wiarygodności karta ale mogę zapłacić gotówką.
  • Czy zna ktos przepisy celne usa co do sprowadzenia samochodu z Polski do Usa. Samochod jest produkowany w Uni Europejskiej. Ew. jak wyglada sprawa mienia przesiedlenczego z Polski do Usa odnosnie samochodu. Dzieki za informacje
  • Mam pytanko czy orientujecie sie w jakiej cenie jest wypożyczenie autka, skutera na Hawajach? i czy nasze polskie prawko wystarcza?
  • Czy ktoś korzystał z tej firmy. Ceny mają niższe niż inni, a chcę z Polski internetem tanio wynająć samochód w USA - na ok. 3 tygodnie na początku marca, start w Miami.
  • Chodzi o osoby, ktore chca pojezdzic po Stanach i jest ich jedno lub dwoje. Zatankowanie calego baku Forda Focusa kosztuje ok. $40, Forda Taurusa $80. Ten drugi poza tym wiecej pali. Dla dwojki Focus jest wygodnym autem. No wiec jesli koszty maja dla Was znaczenie, wezcie pod uwage rozmiar auta. Milej podrozy po Stanach i zeby Was nie kosztowala wiecej, niz musi. Pozdrawiam!
  • ...czy wystarczy: - CDW (Collision Damage Waiver) - SLP (Supplemental Liability Protection) Czy trzeba wykupić jakieś inne ubezpieczenia? Oczywiście chodzi o optymalne i rozsadne ubezpieczenie auta i osób trzecich.... Na co zwrócić uwage przy odbiorze auta z wypożyczalni? będę wdzięczny za porady. ...
  • Potrzebuję informacji czy istnieje możliwość sprowadzenia auta z USA do Polski ,wyremontowanie go jako replika i odesłanie do USA spowrotem . Może ktoś wie jak się do tego zabrać ?
  • Zastanawiam się nad Fordami: Fusion, Taurus lub Escape. Ktory byście polecili. Mam parę mil do zrobienia wiec wygodny musi być.
  • Witam, mam pytanie lece na floryde w listoapdzie i chcemy wypozyczyc na pare dni auto. na stronach wypozyczalni w wynikach wyszukiwania pojawiaja sie cen nie do konca kompletne bo dochodzi tam np koszt ubezpiezcenia, GPS itd. mozecie mi powiedziec ktore z proponowanych ubezpiezcen warto wziac a ktore mozna odpuscic. jest tam np CDW, SLI itp Dzieki z gory za odpowiedz Ala
  • Witam, wybieram sie do CAliforni SF - LV - LA, jestem trochę przerażona, bo jedyną pomoc znajduję tutaj na tym forum, w ogóle na rynku polskim brak dobrych przewodników po zach usa. A generalnie zbyt mało czasu na wszystko. Zresztą bardzo doceniam rolę forum i Waszych wypowiedzi opartych na autent doswiadczeniach. Dlatego często tu zaglądam. Potrzebuję wynająć auto w San Fransisco - i pozostawić je w LAS VEGAS, skąd wykupiłam lot do LA. (chciałabym dużo zobaczyć ale jednocześnie nieco ...
  • Witam wszystkich forumowców. Chciałbym trochę pozwiedzać w tym roku Stany i planuję kupić samochód. Konkretnie w Wisconsin. Interesuje mnie gdzie można kupić w miarę sprawne auto za 1000-2000$. Jak wygląda później procedura legalizacji tego auta (dowód rejestracyjny, ubezpieczenie, itp.) Gdzie w Wisconsin załatwić najtańsze ubezpieczenie (najlepiej na 2-3 miesiące). Jak potem to auto sprzedać? No i jakie warunki trzeba spełniać żeby to auto kupić i zarejestrować. Z góry wielkie dz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się