Forum Auto-Moto Prawo jazdy
ZMIEŃ
      auto

auto

(279 wyników)
    • Chciałabym wszystkim niezdecydowanym polecić szkołę Auto Stop, bo jest najlepsza. Ja trafiłam tam pierwsza, jako studentka szukałam dobrej szkoły na Grunwaldzie,połowa już mojej rodziny i znajomych zrobiła kurs w tej szkole i każdy został tak samo dobrze przygotowany -egzaminy zdane za 1 i 2 razem :) większość jeździła z instruktorem Mariuszem, ale z innymi też się zdarzało i nikt na nikogo nie narzekał. Ciekawe wykłady,bardzo rzetelni instruktorzy i ogólnie fajna atmosfera.Jeszcze raz polec...
    • Uwaga na auto szkołę Easy Drive Ewa Mamełka www.easy-drive.pl. Przekonują bardzo niską ceną kursów dostępną na stronie grouper.pl - np. gruper.pl/x.php/1,15105/Lodz-Easy-Drive-kurs-prawa-jazdy-kategorii-B.html, ale kiedy dochodzi do zajęć praktycznych to okazuje się, że mają za mało samochodów (chyba dwa) i można np. umawiać terminy na za 2-3 tygodnie. Mało tego - często też dzwonią dzień przed albo w tym samym dniu i odwołują jazdy, więc cały kurs znowu się przesuwa o kolejne tygodnie. Ktoś ...
    • Zła auto-szkoła Maciej Kusinski Inflancka (Wędlinka) Dlaczego? 1.Na teorii instruktor obiecał wszystkim kursantom,że zrobią teorię przed zmianą przepisów. FAŁSZ! 2.Na I jeździe praktycznej tłumaczy przez 1/2h światła w aucie. Moim zdaniem to nauka dobra na lekcje teorii,trzeba się tylko pofatygować do auta, pokazać. Nie wolno tak marnować lekcji praktycznych. 3.Instruktor skraca jazdy średnio o 10min, a dwie ostatnie skrócił mi o 20min. Metoda: wręcza kluczyki,mówi:"przygotuj się do jazdy...
    • witajcie, niedawno zdałam egzamin na prawo jazdy, teraz zastanawiam się jakimi kryteriami kierować się przy wyborze pierwszego auta? stwierdziłam, że najlepiej będzie jak kupię sobie auto nie najnowsze, tak z roku 2000, nie za drogie (góra do 10.000 złotych), z silnikiem o pojemności 1,4. ale jak wiadomo auto musi mi się podobać. w chwili obecnej najbardziej "napalona" jestem na forda pumę. znalazłam w ogłoszeniach i na allegro kilka pumek, niedrogich, z silnikiem 1.4. niestety większość znaj...
    • Witam, mieszkam w Zgierzu i chciałabym zrobić prawo jazdy. Szukam dobrej szkoły. Podobno L.szkoła.pl jest super (opinie kilku osób). Czy ktoś coś wie na ten temat? Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam
    • Którego z instruktorów z Auto-Jazdy na Bemowie najbardziej polecacie na jazdy doszkalające? Zależy mi na kimś cierpliwym, spokojnym, pogodnym, ale też wymagającym. Kogoś, kto przećwiczy ze mną dokładnie nie tylko wszystkie manewry, ale też takie podstawy, jak skręcanie. I oczywiście trasy egzaminacyjne bemowskiego WORDa. :) Chciałabym nie tylko zdać egzamin, ale też - przede wszystkim - nauczyć się jeździć. Właśnie kończę kurs w innej szkole jazdy (zostało mi jeszcze niecałe 10 godzin...
    • 1. swiatlo zielone i auto, i tramwaj. Auto jedzie prosto, tramwaj skreca, kto ma pierwszenstwo ? Auto ? 2. droga z pierwszenstwem. Auto jedzie prosto, tramwaj skreca, kto ma pierwszenstwo ? Tramwaj ?
    • wiam czy mozecie mnie swiecic jak powinnam sie zachowac na egzaminie jadac droga jednokierunkowa na ktorej po prawej stronie sa zaparkowane auta (ale nie w jednym ciagu tylko w pewnych odstepach). powinnam sie trzymac prawej strony, tak? wiec czy dojezdzajac do takiego auta mam dac lewy kierunek, nastepnie po jego ominieciu prawy, i jechac tak slalomem wjezdzajac czesciowo miedzy zaparkowane auta? czy moge w takiej sytuacji trzymac sie srodka a raczej lewej strony z uwagi na to ...
    • Dzisiaj miałem egzamin (już 3) praktyczny na kategorie B. Po jeździe w mieście, zatrzymałem się na parkingu WORDu, egzaminator kazał mi wyłączyć światła i silnik. Wrzuciłem luz, zaciągnąłem ręczny, wyłączyłem światła, wyłączyłem silnik, wcisnąłem sprzęgło i wrzuciłem pierwszy bieg. Podczas tych czynności egzaminator powiedział mi, że wynik egzaminu jest pozytywny. Poszedłem zapłacić za prawo jazdy. Jednak teraz nurtuje mnie jedna kwestia - czy auto miałem zostawić na luzie czy jedna...
    • Witam. Postanowiłam że wybiore się na kurs prawa jazdy. W związku z tym że nigdy nie prowadziłam autka i moja wiedza na ten temat jest kiepska to szukam dobrej auto szkoły. Dlatego też założyłam ten temat. Oczywiście przegrzebałam internet i w sumie to nic ciekawego nie jest napisane hmm wręcz przeważnie to autoreklamy. Ludzie pomóżcie mi z wyborem jakiejś fajnej auto szkoły w Warszawie gdzie są cierpliwi instruktorzy i warto będzie zapłacić te nie małe pieniądze. Z gór...
    • Gdy parkuje auto/zatrzymuje by je opuścić, wrzucam na luz i zaciągam ręczny - prawidłowo? Bo ostatnio auto mi ucieka mimo, że ręczny zaciągnięty. Może powinienem na biegu zostawić +ręczny?
    • HEJ !!! najlepsza auto szkoła jaka można byłoby wybrać jest firma auto szkoła CROSS. jest to jedna z najlepszych (jak nie najlepsza auto szkoła w Łodzi) ja w niej nauczyłem się bardzo dobrze jeździć dzięki czemu zdałem już mój egzamin za pierwszym razem !! teoria jaka była przedstawiana na wykładach była w bardzo prosty i przyjemny sposób pokazana dzięki czemu łatwo się zapamiętywało ważne rzeczy. Natomiast jazdy po mieście...to była czysta przyjemność...osoby z którymi się jeździ są p...
    • Witam! Prawo jazdy zdalem dwa lata temu (za drugim razem na powstancow). Od tamtej pory nie jezdzilem. Teraz kupilem samochod z automatyczna skrzynia biegow i chcialbym sie na nowo "wdrozyc do ruchu". Poszukuje w Warszawie auto szkoly z samochodami posiadajacymi automatyczna skrzynie biegow. Czy ktos cos wie o takowej? Z gory dzieki :-) Pozdrawiam!
    • jak wyzej , czy nie bedzie to duzym problemem dla dziewczyny ? slyszalam, ze to dosyc male i zwinne auto i nie jest zle ?
    • Witam, Proszę o polecenie dobrej auto szkoły w Łodzi. Dziękuje Pozdrawiam :)
    • Prawko robiłam na Punto, pojeździlam sobie też troszkę Clio podczas kursu - natomiast pod domem stoi Nissan Primera. Nie jest to niewiadomo jak wielkie auto, no ale zdecydowanie większe od poprzednich. W przyszłym tyg. odbieram prawko i trochę sie obawiam, przede wszystkim parkowania. Czy są osoby, ktore zaraz po kursie przesiadly się na większe autka. Jak sobie radzicie? pozdrawiam asia
    • Był kursant, 30 godzin wyjeździł i ni w ząb nie wiedział o co chodzi. Jestem instruktorem z zaledwie 3 letnim stażem, pierwszy raz spotkałem się z takim kursantem. Co można zrobić w podobnym przypadku? Zrezygnować, przekonać człowieka, że chyba sie nie nadaje na kierowcę?
    • Cześc :) Kupiłem sobie auto z 98'r. Co muszę mieć idąc do urzędu ; dowód rejestracyjny... umowę kupna sprzedaży... przegląd techniczny... zapłacony podatek (urząd skarbowy)... i teraz wątpliwośc,czy OC jest konieczne przy rejestracji ?Czy mogę sobie z tym poukładać później ? Teraz jeźdzę na OC poprzednika ważnym na kilka miesięcy... Proszę o podppowiedz,dzięki i pozdrawiam.
    • Niestety piszę aby ostrzec przed firmą Auto-Avanti, która kursy prowadzi na Smolnej w Warszawie. W lecie zrobiłam u nich kurs teoretyczny + badania a od października chciałam rozpocząć jazdy. Zaczęło się ok, miły kompetentny instruktor ale po 2 spotkaniach zadzwoniło, ze mu nie płacą wiec musi ze mną zawiesić jazdy.... Dzwonię do Auto-Avanti, nagrywam prośby o kontakt - nic. Kiedy, po tygodniu, zaczęłam nagrywać groźby typu "napisze na Was skarge" pani sie odezwała, że wszystko ok, że ...
    • witam was. wiem ze to moze głupio zabrzmi, i wogule, ale u mnie w rodzinie nigdy nie było auta. nigdy nei miałam okazji prowadzić ani za bardzo nei wiem jak to sie robi :( zapisąłam sie na prawko, i miałam dopiero jedną godizne teori. czy instruktor będzie na wykąłdach wyjaśniał jak się auto prowadzi? czy już przy jazdach bedzie to tłumaczyć? czy kja samma mam widzieć jak się to robi. pomóżcie, prosze :( napiszcie mi w skrócie jak sie zmienia biegi, hamuje, rusza. takie podstawy : ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się