auto

(270 wyników)
  • Dziś byłam świadkiem dziwnej akcji wspomnianych służb - skręcam w ul. Noakowskiego w Wawie, a tam stoi samochód Straży, zaś strażnik fotografuje od tyłu jadące samochody. Dodam, że wszyscy jechali prawidłowo (zresztą tam nie ma warunków do rozpędzania się). Co miała na celu ta szumna akcja (poza tym, że panowie mogli rozwijać swoje talenty fotograficzne w zimowych okolicznościach przyrody;))?
  • Jak powinno wyglądać prawidłowo oznakowane auto dla inwalidy?Czy wystarczy tylko taka niebieską kartka?Czy ta kartka przypisana jest ściśle do jednego auta?I można ją przekladąć do innego pojazdu?Proszę o konkretne odpowiedzi.
  • filmy filmami- na nich płonące auto zawsze wybucha. ponoć zbiornik z paliwem + ogień to zawsze bum. rzeczywistość jednak to weryfikuje. nie raz widziałem jak kilku odważnych leciało na ogarnięte płomieniami auto z gaśnicami. auto paliło się całkowicie nie tylko pod maską. i teraz pytanie: czy kiedy auto pali się całkowicie jest sens je gasić? abstrahuję od zasadności takiego działania, kiedy do dyspozycji ma się małą gaśnicę. chodzi mi o to, jak to jest z tym zagrożeniem eksplozją?...
  • zauważyłem dziwną prawidłowośc - gdy spadł pierwszy śnieg większość kierowców znacznie zwolniła, mniej szarżuje - jeżdżą bardziej zachowawczo. Ja również a nawet jeszcze bardziej ze względu na tylny napęd :) natomiast w ciągu jednego dnia w miejscach w których odpuszczałem byłem wyprzedzany w zaskakująco dużej licznie przypadków przez samochody jednej marki - marki typowo zimowej bo Volvo :) to przypadek czy rzeczywiście mając Volvo ze Szwecji jesteśmy lepiej przystosowani do zimy?
  • Auto sprowadzone zza granicy, opłaty porobione, dostałem już nowe tablice z wydziału komunikacji. Zostało je tylko ubezpieczyć. I tutaj pytanie. Ile mam czasu na dokonanie ubezpieczenia auta, czy w ogóle jest określony jakiś czas?
  • Moj znajomy dostal strzala na wyniku ejakulacji intelektualnej pana Galasa - Rondzie Radoslawa. Zjezdzal, jak pasy namalowano, i dostal strzala w prawy przod od goscia, ktory uwazal, ze jak na tym okraglym przed wjazdem namalowali strzyaki w kolko, to dlatego, ze jezdzi sie w kolko. Nie chodzi jednak o to. Chodzi o likwidacje szkody. Przyjechal pan rzeczoznawca, wyciagnal kajet i zapisal, ze do wymiany sa: prawy przedni blotnik, zderzak, atrapa i takie cos z plastiku pod zderzakiem. Automobil...
  • Witam mam takie pytanie czy za brak ręcznego hamulca policja może odholować auto, czy tylko ma możliwość zatrzymania dowodu i wystawienie kwitu do tymczasowej jazdy. Czy jest dokładnie gdzieś napisane za jakie niesprawności pojazd może zostać odholowany. Bo, że za sprawianie niebezpieczeństwa w ruchu drogowym może odholować to wiem, ale czy konkretnie za hamulec ręczny? Dziwnie by to wyglądało, ponieważ co dalej... Trzeba by było wymieniać linkę ręcznego na parkingu policyjnym?:...
  • Co myślicie o takim rozwiazaniu? Pożyczasz samochód znajomemu, fotoradar łapie go na przekroczeniu prędkości, a punkty karne dostaje twój samochód. Jeśli przekroczysz limit, auto zostanie przymusowo wyrejestrowane. To nie żadna fantasmagoria - takie mogą być skutki pomysłu, który do Ministerstwa Infrastruktury zgłosił Zbigniew Skowroński, dyrektor Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Łodzi, czytamy w dzienniku "Polska". Według Skowrońskiego obciążanie punktami karnymi nie ty...
  • Hej Jak sprawdzić czy auto nie jest kradzione? Czy mogę np:zgłosić chęć kupna konkretnego auta na Policji i sprawdzić dowód rejestracyjny i numery samochodu? Przepraszam jeśli pytanie jest trywialne ale po prostu nie wiem. Kupno w komisie czy w salonie jest bezpieczne - wiem. Ale ja akurat upatrzyłam auto które sprzedaje "pierwszy właściciel". Jeśli macie jakieś wskazówki dotyczące tego tematu , no i chwilkę czasu to proszę napiszcie coś. pozdrawiam
  • Wlaśnie, kupuję auto, sprzedający powiedzial, że w jego ubezpieczalni poinformowali go, że obecnie sprzedaje się auto niejako z OC. Czyli po prostu kupujący zwraca sprzedającemu pieniądze za OC i ono (OC) "przechodzi" na nowego wlasciciela. Bardzo mnie to dziwi, przecież kiedyś tak nie bylo. Co w sytuacji, gdy sprzedający ma dużo zniżek, a kupujący wcale? Albo odwrotnie? Napiszcie, proszę, czy to prawda z tym OC? Pozdrawiam
  • Kupiłem auto i po przerejestrowaniu jeździłem na OC poprzedniego właściciela. Umowę OC wypowiedziałem dopiero na 2 tygodnie przed końcem okresu ubezpieczeniowego. Przedtem jednak awaria auta całkowicie je unieruchomiła i przestałem nim jeździć. Wypowiadając umowę OC poprosiłem o przesłanie mi zaświadczenia o bezszkodowej jeździe i zniżkach. Do dzisiaj nie otrzymałem odpowiedzi. W tym samym czasie wyjechałem poza z kraju. Dopiero teraz wróciłem i gdy chciałem ubezpieczyć auto winnej fir...
  • Przypomniała mi się niedawno jak oglądałem film w telewizji. www.youtube.com/watch?v=CVaNBrYLvFg&feature=related od 3:55...
  • Zastanawiam się gdzie kupić dzisiaj samochód tak, aby nie trafić na handlarza, a co za tym idzie cofnięty licznik i kupę innych wypicowanych niewiadomych. W necie 99% to komisy i handlarze, gazety podobnie, więc gdzie ? Pytanie mi się nasunęło w ostatnim czasie kiedy to kolega od rana do nocy przez kilka tygodni szukał wozidła dla siebie przeglądając wszystko co możliwe i w końcu kupił Golfa, który niby miał 90 tys, a jak sie później okazało 210 tys. to to auto miało już w sierp...
  • Zamierzam kupić auto (125p), lecz w tym roku nie zamierzam go użytkować (zamierzam auto odrestaurować - będzie stało przez długi czas w garażu). Czy mimo wszystko mam obowiązek wykupić OC? Czy jest możliwość zarejestrowania auta bez konieczności wykupu OC? Jeśli nie to czy można auto wyrejestrować od razu po zakupie i tym samym zaoszczędzić na OC? I czy w takim przypadku nie będzie trudności z póżniejszym ponownym zarejestrowaniem auta? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
  • Od roku mam Skodę Fabię z 2001r... zaraz kończy mi się ubezpieczenie. Dzwoniłem do Link4 i ich oferta wydaje mi się dość atrakcyjna. Czy poza ofertą ma ktoś doświadczenie z późniejszą obsługą (likwidacja szkody, wypłacenie odszkodowania, holowanie, itd.). Słyszałem różne historie o działaniach firm ubezpieczeniowych po wypadku i chciałbym uniknąć niespodzianek. Za wszelkie info będę wdzięczny.
  • Mój Fiat 125P służył mi wiernie 15 lat.Niestety ostatnio siadła mu skrzynia biegów.Przyznaję-jestem niedzielnym kierowcą(cały przebieg to-79000 km.).Co mam z nim teraz zrobić? Ktoś kto sam potrafi naprawić taką awarię miałby jeszcze długo z tego auta pożytek.Mi pozostaje tylko likwidacja, ale nie bardzo wiem jak i gdzie to sie załatwia.
  • Witam wszystkich. Mam taki problem - odkąd 3 tygodnie temu odebrałem prawo jazdy, to w korku na tej samej drodze 4 razy walneli mnie w tył auta. Nie było żadnych uszkodzeń, bo samochody raz na 3 minuty przesuwają się o 2 metry i prędkości są małe - ale zaczyna mnie to wk... Czy w takiej sytuacji jest sens wzywać policję ? Niby (na pierwszy rzut oka) uszkodzeń nie ma, ale fakt, że mi w d... wjeżdżają bezkarnie wkurza mnie niesamowicie. Jak nie ma konsekwencji, to się koleś który 'się...
  • Nie wyzłomowałem auta przed końcem ubezpieczenia -od m-ca rozbieram je na części.. stoi na cegłach.. Dowiedziałem się, że muszę je ubezpieczyć??!! to chyba nie może być prawda ???!!!! Są na to przepisy? jakieś durne chyba ??
  • Witam wszystkich i proszę o pomoc, ponieważ mam pewien problem. Jężdżę od niedawna i dzisiaj miałam dziwny przypadek. Otóż jadąc dzisiaj po wrzuceniu dwójki auto zaczęło przyspieszać mimo, że nie naciskałam na pedał gazu. Na prostej nawet mi to nie przeszkadzało, ale przed zakrętem, po zwolnieniu i redukcji do dwójki, to się już przeraziłam. Bo w momencie skrętu auto mi przyspieszyło i trochę mnie wyniosło. Dobrze, że nic nie jechało. Poźniej już było wszystko w porządku i już się nie p...
  • no właśnie moja narzeczona zdała egazmin i głowie sioe jakie auto mamy kupic mysle ze takie 2-4 tys co by nie było szkoda ale jakike wybrac ja sie na tym nie znam a tyle jest teraz tego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się