auto

(384 wyniki)
  • Alfa 145 z silnikiem 1,7 boxer o mocy 107 KM. PIERWSZE SLYSZE, zeby 1,7 bx mial 107 km. czy sie myle? Rok prod. 1997.
  • Witam, od kilku dni spędza mi sen z powiek moje niedziałające autko :( ...zaczęło się od świecącej kontrolki ABS po tygodniu jak próbowałem sprawdzić co jest i poruszałem kilkoma przekaźnikami i bezpiecznikami zaświeciła się kontrolka wtrysku - auto nie chciało potem odpalić. Zawiozłem je do mechanika,podłączyli pod komputer wyskoczyl błąd układu blokady zapłonu czy jakoś tak (chodziło generalnie o immobilaizer). Kolo skasował błąd samochód odpalił, ale jak postał z 20 min. pojawil...
  • Już miałem kupić półsyntetyk, ale w pewnym piśmie motoryzacyjnym napisali coś takiego, że jak auto ma do 60tys km przebiegu to stosować należy syntetyczny, od 60 do 100km półsyntetyczny, a powyżej mineralny. Moja Alfa ma 136tys przebiegu. Na forum większość osób polecała mi półsyntetyk ale może dlatego, że nie wspomniałem o przebiegu ? Jaki mam wlać olej ? Mineralny jak zalecają w piśmie czy może jednak półsyntetyk ? Dodam, że nie mam pojęcia co teraz jest w silniku, bo auto zos...
  • Ponieważ mój kolega szuka samochodu, a sam nie potrafię za bardzo doradzić która marka jest dobra, a co dopiero model. Wszyscy trąbią, że toyota super, a tu się dowiaduję, że nie do końca bo w serwisach zmieniają części nie wpisując w książkę aby mieć niską awaryjność, więc jak to jest, które auta warto kupić głową nie sercem?
  • Witam wszystkich mam alfe 155 1.8 TS (97r.) i mam "troche" poważny problem bo tu ZIMA. Niestety mało co nagrzewa mi się auto w środku na wskaźniku temperatury podczas jazdy jest 50-60 stopni podczas postoju bardzo bardzo powoli wzrasta ale do wnętrza autka prawie nic nie dociera. Przysloniłem troche chłodnice kartonem ale dało mizerny efkt. Nie wiem co mam robić pomóżcie. Myślałem o termostacie ale nie wiem czy ma jakiś zasadniczy wpływ a możne nagrzewnica. Nie wiem dlatego pytam...
  • Mam czarną metalik AR146TS i ostatnio użyłem preparatu T-Cut Color Fast Regenerator. Efekt był całkiem spoko, ale krótkotrwały. Moja ALfa jest z 96 r i na lakierze widać, szczególnie "pod słońce" rysy i zadrapania. Najgorzej jest na masce i na plastikowym elemencie pod maską we wlocie powietrza. Jak auto jest świeżo umyte, to widać białe kropki, co daje taki efekt jakby dopiero co ptak nasrał na maskę. Może mi ktoś powiedzieć jak i czym najlepiej czyścić i woskować auto ? Jakie śr...
  • pozdrawiam i ponieważ dla mnie sprawa jest dosyć pilna to pozwolę sobie również na tym forum ponowić pytanie dotyczące bezpieczników w alfie. Instrukcja została w domu a na komputerach z ktorych korzystam niczego nie moge ściągać chyba. Z auta korzystam codziennie, za godzine jade do pracy, i boję się że niechcący zostawię je otwarte. oto i mój problem: Dzisiaj w trakcie wymiany żarówki w moim aucie przestały mi nagle świecicwszystkie zarówki w aucie. Tzn te które są na suf...
  • Witam! Auto gaśnie mi w trakcie jazdy.W prawdzie dopiero drugi raz mnie się tak zdażyło ,ale jest to niebezpieczne,ponieważ raz na zakręcie mi zgasł w skutek czego utraciłem sterowność nad pojazdem...Co może być przyczyną takiego zachowania?Bardzo proszę o jakieś konkretne rady!!!Dodam jeszcze,że mam Alfę 145 z silnikiem Boxera 1.3 96'- z gazem.
  • Witam, Postanowiłem zmienić dotychczasowe auto AR 145 1,4 bx na AR 156 2,4 jtd rok 2000 przebieg ponad 200tys - mam już upatrzone,przeglądałem archwiwum i widzę ze zdania są podzielone jezeli chodzi o ten silnik w AR, mam pytanie czy na trasie spalanie rzędu 5,5 litra przy takiej pojemności jest możliwe czy raczej mam sie nastawić na spalanie rzedu 7 litrów,i jeszce jedno może pytanie bedzie śmieszne ale czy ten silnik ma pasek rozrzadu czy jest na łańcuszku, z góry dzięki za odp...
  • Wyjątkowo dziwna sprawa... Za każdym razem kiedy prowadzę moją Alfę fotel (jego siedzisko) ustawiam w najniższej pozycji. Kiedy wracam do auta np po godzinnej "nieobecności" sidzisko ustawione jest w pozycji max podniesionej. Duchy to, czy co? Nadmienić muszę że jestem jedynym użytkownikiem mojej kochanej Alfy!
  • Witam was drodzy alfowicze. Widze ze mój poprzedni wątek nie cieszy się powodzeniem i nikt nie wie dlaczego jednocześnie spala mi gaz i bene. ale to na marginesie. W nowym wątku chcę zebyście mu doradzili bo mam zamiar sprzedać moją AR 146bx która przez ostatnie 3 lata bardzo dobrze mi służyła (przypomnę 110 tyś km) niestety silnik jest wyaksploatowany nie wiem czy to od gazu jak niektórzy sądzą czy poprostu lata. Mam dwie opcje 1. Chcę kupić AR 156 tylko nie wiem jaki sielnik n...
  • chciałbym dowiedzieć się jakie macie sprawdzone sposoby aby wylitrażować samochód ? słyszałem o tankowaniu pod korek, albo wyjeżdzeniu całego paliwa, zrobieniu okreslonej ilości km i ponownym zalaniu auta (tym sposobem można podobno zapowietrzyc układ paliwowy ?) ... co o tym myslicie ? jak wy to robicie ?
  • mam na oku ta Alfe ale nie wiem czy warto ? www.euromot.com.pl/szczegoly.php?site=YXV0b2V4cGVydA==&mod_ID=143 jak jest z tzw wariatorem w tym silniku ?? ile kosztuje jego ew wymiana ? i ogolnie jak sie to auto sprawuje teraz mam Hyundaia i nie narzekam ale Alfa naprawde mi sie podoba jak ten silnik ew znosi gaz ?
  • Witam, Przyszedl czas na rozstanie z Bella. Auto w stanie bardzo dobrym. Instalacja LPG do regulacji, przez ostatnie 3 lata jezdzone na benzynie. Garażowana. Ponizej link do ogloszenia: otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10706021 Auto do zobaczenia w Warszawie/Opolu. kontakt: 609 999 752 de_silva
  • jw. myslalem nad omega, passatem, vektra kombi i sam juz nie wiem, a wy czym jezdzicie i jakie macie zdanie na temat swoich samochodow.pozdr.
  • Mam pytanie nie jestem w stanie poradzić sobie z instalacją gazową w aucie którą podejrzewam o problemy z jeżdzeniem na benzynie. Chciałbym Wykonąc operację odłączenia instalacji gazowej jej wywalenia i wstawienia nowego silnika boxera. Czy możecie mi powiedzieć kto może rzetelnie taka operację wykonać, ile to kosztuje i jakie elementy podlegają swapowi w silniku. Czy w ogóle opłaca sie w moim przyapdku taką operację wykonać?
  • słuchajcie..stoi sobie boxer 146 w garażu, około pół roku. Moze ze dwa razy był "odpalony" i krótko "przejechany" w tym czasie.. Co sie mogło wydarzyć? co trzeba skontrolować? wymienić? Myśle tu głównie o płynach ale moze macie jeszcze jakies porady? dzieki!
  • Pora odmienic stereotypowe myslenie. Oto argument dla Was w ewentualnych dyskusjach (kolega mi podesłał): Oficjalne raporty awaryjnosci Dekra za rok 2008: Alfa 159: bez usterek 96,6 procent pojazdow. BMW serii 5: bez usterek 89,3 procent pojazdow. VW Passat; bez usterek (uwaga!) 67,2 procent pojazdow. VW Golf V: bez usterek 92,6 procent pojazdow. Audi A4: bez usterek 85,2 procent pojazdow.
  • Witam, ostatnio szperałem trochę w necie i trafiłem na taki tekst - www.anonse.pl/motoryzacja/artykuly/56.jsp Jestem jeszcze trochę laikiem w kwestii AR stąd pytanie - czy autor pisze prawdę? :) Podobają mi się 156 ale trochę się boję awaryjności, i z tego co czytam to nawet całkiem słusznie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się