Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      auto

auto

(997 wyników)
    • Dawno mnie nie było, ale urwanie głowy z budową i dzieciakami. Prawie wymiękam. Help! A teraz otwieram szafę i mówię do rzeczy. W związku z planowaną za kilka miesięcy przeprowadzką będziemy potrzebowali drugiego samochodu. Auto ma służyć żonie (która ma prawo jazdy, ale do tej pory nie jeździła, właśnie rozpoczyna jazdy) do pokonywania trasy typu dom-żłobek-szkoła, około 10 km dziennie i ewentualnie szaleństwa w galeriach w weekendy. Ma być tanie w zakupie i późniejszym utrzymaniu, w dobrym...
    • Z okazji, że powinienem pisac pracę magisterską oglądam sobie różne relacje z wypraw. I na jednej widziałem taki pojazd expedycyjny Unicata który z tyłu na windzie wiózł smarta. A na innej znalazłem takie zdjęcie: [img]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541695_10150259223619956_584545786_n.jpg[/img] I tak mi przyszło do głowy: ten autodomek wiózł smarta bo tylko on był dość krótki żeby się zmieścić w poprzek. A gdyby auto wieźć w pozycji pionowej - np podwiesić je ...
    • A nasz minister, jak zwykle, pieprzy głupoty: "- Wśród krajów, które nie dopuszczają możliwości rejestrowania takich aut, są Czechy, Słowacja, Litwa, Ukraina i my. To się pokrywa z mapą emigracji zarobkowej. Ludzie, którzy wyjechali kilka lat temu, teraz chcą przywieźć te samochody ze sobą i je zarejestrować. Również firmy motoryzacyjne są zainteresowane tym, by te samochody wypchnąć z rynku i ulokować je u nas. Stąd duży lobbing, by zmienić przepisy - mówił rok temu wiceminister infrastru...
    • Tak się zastanawiam co kieruje ludźmi kupującymi auta, ale nowe. Nie w sensie czemu nie używane, ale np. "czemu Toyotę a nie Opla", "czemu Mercedesa zamiast BMW" itd itp. Argumentów będzie dużo: ładniejszy, praktyczniejszy, szybszy, bezpieczniejszy, komfortowy itd. I dochodzę przypadkiem do dwóch aut, które mają swoje odpowiedniki lepsze pod właściwie każdym względem, a jednak przebojem zdobywają rynek: Porsche Panamera i BMW X6. Najpierw Porsche: jeśli chce się auto sportowe, są znacznie le...
    • Jakiś tydzień temu, przy piwie padł pomysł sylwestra nad morzem. Nieopatrznie jedna z dziewczyn siedzących przy stoliku pracuje w biurze podróży, więc już rano na mailu miałem świetną ofertę. Doszedł problem auta, potrzebne było nam coś, co przewiezie wygodnie 5 osób nad morze i z powrotem. Z miejsca skreśliłem swojego Passata, czy też służbową i30 kolegi. Padło na wypożyczenie czegoś w stylu Berlingo czy Roomstera. Niestety, oferta wypożyczalni zaczyna się od 160 pln za dobę. Plus vat...
    • www.youtube.com/watch?v=zaYFLb8WMGM&feature=youtu.be
    • Ludziki, pomóżta :) Szukamy z żoną, dla niej, auta, które jest białym krukiem w Polsce :) Kompakt, silnik benzynowy bez gazu, z automatyczną skrzynią biegów i klimatyzacją, roczniki 2006-2008, najchętniej pochodzenia krajowego. Automat ma być klasyczny, a nie sterowany elektronicznie (odpadają więc i-Shift Hondy czy MM Toyoty). Oczywiście auto znanego pochodzenia, bo to co jest w sieci to sami wiecie. Z rozpoznania wynika, że może to być Mazda 3, Focus, Citroen C4, Civic sedan (...
    • Sprawa bardzo na czasie - właśnie stargało mi okolicę. Plandeką, tekturą czy chociażby .
    • kontakt24.tvn.pl/temat,ferrari-w-ogniu-w-centrum-warszawy,55129,html?categoryId=496 To już któryś z rzędu przypadek płonącego Ferrari. Ciekawe czy to są wady konstrukcyjne??:))
    • Jak wspominacie swoje pierwsze auto? Wlasnie chyba mojego grata Golfa the 3rd czas wymienic na cos mniej psujacego sie, czyli Corolle, ktora mam mozliwosc wziac. Tylko jakos tak żal. Toyota taka niezawodna, wypasiona, ale tak jakoś bez duszy :) W niej nie bede sam rozbierał kokpitu ani wyjmował liczników, żeby zrobić podświetlenie lepsze niż oryginalne. Tylu fajnych ludzi nie poznam już w warsztatach :) Już mnie rozpoznają w paru dzielnicach. No i Toyota nie ma szyberdachu, eh...
    • Dlaczego nie w lewo?
    • Kurz z rozbitego firmowego transportera opadł, z szefem się dogadaliśmy i oto, co następuje. Szef pochwalił się, że czeka na dostawę nowego Cayenne, a stary Passat będzie na sprzedaż. Może ktoś z forumowiczów i foremek nosi się z myślą o zakupie czteroletniego czarnego Passata w klekocie, klimie i z elektromapą (mniej więcej )? Auto zadbane, wszystko robione w ASO, na koncie obcierki typowo parkingowe, więc nic blacharsko nie było w aucie robione, a i przebieg symboliczny (wczoraj odbiera...
    • Nie tak dawno pisałem o tym jak to miło i sprawnie zarejestrowaliśmy auto żony. Dzisiaj odbyłem drugie i trzecie podjejście do rejestracji mojej Mazdy. Ale od początku... Chciałem być cwany i załątwić za jednym zamachem rejestrację (przerejestrowanie, wszak auto z polskiego salonu, więc faktura zakupu starczy za wszystko. Do tego auto z usunieta kratką, więc miałem fakturę za demontaż kraty+montaż pasów i badanie techniczne. No i jeszcze chciałem od razu wbić gaz - świeżo zamontowany u Lexus...
    • Mam nadzieje, że będą dostępne kolory czarny i grafit dla szczebla zarządzającego ;)
    • Jako ze sam juz nie jestem pewny jak dlugo pociagnie niezniszczalne Volvo 850 GL Kombi z '94 po przejechaniu 160k mil jestesmy w trakcie zakupu wozidla dla mojej drugiej polowy. Zalozenia byly nastepujace: - kombi lub male SUV. Chodzilo o wielofunkcyjnosc. Zakupy, dzieci (na razie nie nasze), weekendowe wypady na rowery. - ladny, auto dla kobiety. Dla wyjasnienia mojej slubnej podobaja sie auta bardziej "meskie". Mini, ani Prius nie wchodzi w gre... - inny niz nasze stare Volvo... Po...
    • Puściłem na ogólnym to puszczę i tutaj ten wątek: "No bo do tej pory mówiło się że nie da rady bo trzeba i karoserię i zawieszenie i silnik to za duże koszty. Ale obecnie mamy zmianię technologii w kierunku pojazdów elektrycznych. Ludzi mamy zdolnych to może opracujemy model napędu elektrycznego który potem opanuje świat. W końcu każdy naród ( że się tak wyrażę) ma równe szanse. Bezpieczne nadwozie to mniejszy problem bo można zastosować metodę jaką wcześniej wykorzystywano: rozebrać na cz...
    • Od końca grudnia pracuje sobie jako kierowca dowożący ludzi z parkingu na lotnisko. Kierowców jest kilku. Mamy czteroletniego transportera więc auto względnie świeże, z tym że ma już prawie ćwierćmiliona kilometrów na sumieniu. Mamy też zeszyt, w którym wpisujemy przebieg + ewentualne uwagi dotyczące stanu auta. Pierwszego dnia jak przyszedłem do pracy dostałem auto od poprzedniego kierowcy z informacją, że jest założony zapas i żeby skoczyć załatać przebitą oponę. Skoczyłem, przywioz...
    • Ma ktoś jakieś doświadczenia? Lepiej pchać przez komisy, czy może jednak samemu się bawić w wystawianie gdzieś na aukcjach? Bardziej jednak będzie mi zależało na szybkiej sprzedaży niż na czekaniu na kogoś kto da 500zł więcej. Problem, że autko ma 160kkm przebiegu i w porównaniu ze wskazaniami liczników innych Thalii to sporo (2001r.) - ale przebieg uczciwy. Na aukcjach widzę te modele 13-14k (silnik mam 1,4 16V 98KM), więc liczę się z cenami 10-12k. Plus taki, że auto regularnie serwis...
    • tylko jestem ciekawy których??? www.tinyurl.pl?9Fde7QHG Nie znam nawet jednego właściciela leona (ale może ja nie znam wielu ludzi...), ale też nie znam nikogo, kto rozważałby kupno tego auta. Chyba najbardziej ordynarny przekręt auto świata. Jarosław K. ma rację, niemieckie media manipulują!
    • Znaczy recenzję w stylu Marka, bo auto, bedąc Peugotem 107 mało wspólnego ma z tym, czym porusza się Marek (chyba że czasem wpada na gokarty :P)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się