auto

(561 wyników)
  • Niedługo zaczynam egzamin na prawo jazdy kategorii B i poszukuje taniego auta z silnikiem na codzienne dojazdy do szkoły, szukam auta który spala jak najmniej gazu, z tego co czytałem to niektóre auta mogą zejść do 6 litrów na 100 kilometrów. Znalazłem kilka raportów spalania w serwisie Autocentrum.pl, ale nie jestem ich pewien, dlatego też przedstawiam liste samochodów i prosze byście powiedzieli ile jest w nich prawdu jeżeli ktoś ma jeden z tych samochodów z instalacją gazową. Lista: KI...
  • Może ktoś mnie oświeci, co jest nie tak z moją toyotą yaris (2004). Kupiłam ją miesiąc temu i prawie nie używam, bo nie mam pewności, czy odpali. Po raz pierwszy miałam problem z odpaleniem, bo zostawiłam samochód z włączonymi światłami i stał tak około 1,5 godziny. Akumulator się rozładował. Czy to normalne, że tak niedługi postój z włączonymi światłami daje całkowitą niemożność zapalenia? Ale ok, to była sytuacja typowa, opanowana przez pożyczenie prądu. Po raz drugi - i tu już kompl...
  • Czy ktoś używa i mógłby polecić dobry sprzęt tego typu? Mieszkam w bloku na piątym piętrze, nie mam możliwości podpięcia domowego odkurzacza na parkingu w celu wyczyszczenia auta. Potrzebuję odkurzacza mocno ssącego (dzieci w aucie -> okruszki, papierki, piach, liście etc), z końcówką do szczelin, raczej nie akumulatorowego, bo one działają 15 minut max, a takim czasie auta nie wyczyszczę. Zatem w grę wchodzą ładowane z zapalniczki. Pomóżcie :-)
  • witam wszystkich!chcialem zapytac co sadzicie o uslugach firm auto- kosmetycznych ? np.przygotowanie auta do sprzedazy,mycie reczne itd. jezeli jest ktos na forum z Opola lub okolic to bedzie jeszcze lepiej ale szukam tez opini ogolnie tzn.z innych regionow ...pozdr...Pawel
  • Gdzieś widziałem sklep z warsztatem oferujący wzbogacenie mieszanki powietrza poprzez (chyba) wytrącenie wodoru i tlenu z wody i doprowadzenie tego gazu do silnika. Podobno daje dużo mocy, oszczędza paliwo, obniża koszty. Czy ktoś wie coś bliżej, może zastosował?
  • sprawowalo?? watkow tu takich wiele zapewne, ale nie mam czasu szukac:). o co zadbac zeby auto dobrze odpalalo(narazie nie ma z tym problemow), o lakier idt?pozdrawiam.
  • Otarłam auto. Tak, tak, jestem mistrzem kierownicy... :/ Otarłam bokiem drzwi- pięknie zarysowane przez ich połowę długości i gdyby to była jedna ryska... Dostało się listwie i dołowi drzwi na szerokość dłoni lub więcej. Wygląda to koszmarnie. Rysy są głębokie. nie ma wgnieceń. Mąż pieni się z wściekłości (kto by mu się dziwił?). Ja załamana. Żadne inne auto nie ucierpiało, a kamienica o którą zahaczyłam ma się świetnie. Moje pytanie brzmi- ile taka naprawa może kosztować? Nigdzie nie znala...
  • Witam, jaka może być przyczyna tego, że przy rozpędzeniu auta do prędkości 100 kmh i wrzuceniu piątki zaczyna mi znosić auto raz na prawo raz na lewo, muszę kontrować kierownicą, zygzak na autostradzie waha się ok pół metra w jedną, pół metra w drugą stronę od środka jezdzni, którego staram się pilnować. Co najciekawsze, owo znoszenie słabnie z czasem, podczas jazdy przez kolejną godzinę z taką prędkością autostradową raz na jakiś czas się jeszcze pojawi ale sporadycznie, najgorzej jest zaraz...
  • Witam, mam jedno pytanie: jakie dokumenty potrzebne są przy rejestracji auta sprowadzonego z Niemiec? Pani z wydziału komunikacji nie chce zarejestrować samochodu, ponieważ, jak twierdzi, brakuje zielonego i czerwonego zaświadczenia o wyrejestrowaniu auta w Niemczech. Tymczasem Niemiec od którego auto zostało zakupione twierdzi, że tego typu dokument nie jest wydawany w Niemczech już od roku, a poświadczeniem wyrejestrowania pojazdu jest pieczątka i odpowiednia adnotacja na Briefie...
  • mam do dyspozycji taką kwotę, potrzebuje niedużego auta ale 5 drzwiowego (fotelik dla dziecka), chce zeby mało palił i był w miarę sprawny, może mi ktoś cos PORADZI? jak z ceną cześci, eksploatacją, itp, może inne sugestie? drobne naprawy zrobiłby maż, wykluczone CC, Seicento, Tico, matiz Dzieki za wszelkie uwagi
  • Witam serdecznie mam na imię Mateusz, jestem nowym nabywcą Volvo S40 2004 2.0D pierwszy rok w nowej budzie... Auto kupiłem uszkodzone z firmy ubezpieczeniowej w UK, usterka polega na tym że gdy auto odpalam (pęknie pracuje motor), wrzucam jaki kolwiek bieg to auto nie reaguje. Biegi mogę wrzucać nawet bez sprzęgła i nic. Przyczyna jest może oczywista a mianowicie padnięte sprzęgło ale chciałem doradzić się zanim kupie nowe ponieważ wyczytałem że bardziej prawdopodobna jest...
  • Witam, dopiero co kupiłam auto sprowadzone z Niemiec. Jest to 10-letni Fiat Brava. Co standardowo powinnam w nim wymienić od razu, tzn. oprócz płynów, filtrów, świec i rozrządu???
  • Witam.Mam pytanie. Czy ktoś z forumowiczów wie co może być przyczyną że gdy jadę sobie prosto i puszczę kierownicę to samochód ściąga na prawą stronę.Nigdy tak nie miałem.To auto to Matiz. Dodam jeszcze że gdy jadę to kierownice muszę trzymać lekko w lewo.I jej położenie nie jest tak na wprost jak powinna być.Nie wiem czy się jasno wyrażam. Nie pod blokiem zjeżdzałem w chodnika i jak z krawężnika zjeżdzałem z takiego wysokiego to usłyszałem taki stuk głośny jakby metal o metal ...
  • Ide dzis do auta. Stalo na mrozie kilka dni. Samochod nie byl odpalany przez 4 dni. Pierwsza rzecz, ktora mnie zaskoczyla, jak wlozylem probowalem otworzyc swojego opla corsa, to ze zamek elektryczny nie dziala. Otworzylem tylko drzwi od strony kierowcy. Wkladam klucz do stacyjki przkrecam... i nic. kompletna cisza, kontrolki sie nie pala. Nic sie nie dzieje. Pierwszy raz tak mam, zadnych wczesniejszych symptomow. Poza tym akumulator kupiony rok temu, sprawowal sie dobrze i jestem pewien, ze ...
  • Kupilem niedawno auto, civica 1.5 vtec 97 rok. Chcialbym zmienic olej i tu pytanie. Czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia jaki olej byl lany poprzednio? Chcialbym zalac syntetyk ale slyszalem ze jak wczesniej mogl byc lany polsyntetyk lub mineralny to moze byc zle. Przebieg auta to 15000.
  • Dzisiaj wracam sobie z pracy i szok, na 1,2,3 biegu bez najmniejszych problemów, na 4 zaczal troche zamulać ale do 85 poszedł w sumie ładnie, przy 90 wrzucam sobie 5 bieg i pedał gazu w podłodze a auto nie idzie więcej jak 90-93 km/h i nie przyspiesza. Co się mogło stac?
  • PEUGEOT 306 czy ford fiesta chodzi mi o auta z lat 1997-1999 bo mysle o kupnie takiego alego cacka prosze o smiale i szczere odpowiedzi
  • Witam! Jak wyglada teraz sprawa ubezpieczenia OC po sprzedazy auta. Czy mozna tak jak kiedys dostac zwrot za niewykorzystany okres czy nalezy cale OC oddac nabywcy? Pozdrawiam
  • witam wszystkich wczoraj rozbiłem auto nie z mojej winy sprawca ma ubezpieczenie w warcie w salonie powiedzieli,że są problemy z wartą wstępne straty części ok 12tyś czy wiecie coś na ten temat lub jak go rozwiązać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się