bolu

(7 wyników)
  • Karmie piersia, dzis po raz pierwszy od kilkunastu miesiecy boli mnie glowa. Czy moge zazyc jakies leki? Jakie? A moze lepije unikac? Dzieki
  • ech w piatek pisalam o problemach z zastojem (goraczka 39, dreszcze itp). jakims cudem obylo sie bez antybiotyku... dzis w nocy zaczela mnie bolec ta sama piers ale z drugiej strony... polozna sciagnela mi pokarm, boli dalej , wzialam apap i goraczka spada (narazie 38.1) a ja jestem kompletnym wrakiem - czlowiek czuje sie jakby mial grype... dobrze ze mama mi pomaga.... cala noc przeryczalam z bolu, z tego ze nic mi nie wychodzi, ze jestem zla matka bo ciagle mam problemy z cyckami. ...
  • witam Was wszystkie i prosze o rade. moj synek jutro konczy 7 tygodni i od poczatku karmie go piersia. poczatki byly trudne i bolesne, ale potem szlo lepiej, choc wieczorami zazwyczaj synek "awanturowal sie" przy piersi: ciagal, szarpal i kopal. myslalam ze moze mam malo pokarmu i trzeba bedzie go dokarmiac, ale przyrosty wagowe w porzadku i nic nie wskazuje na niedozywienie. problem obecny pojawil sie jakis tydzien/dwa temu - w czasie karmienia bardzo piecze mnie piers. p...
  • tak sobie mysle o tym wszytskim co sie u nas dzieje i dlaczego.. synek ma teraz 2,5 miesiąca..mial zółtaczke i lezal dobe pod lampami, wtedy wiadomo, ze musial dostawac pokarm, zeby bilirubine zbic no i zeby sie pod lampami nie odwodnic..to byla 2 doba po porodzie, mialam jeszcze wtedy malo pokarmu i nie mialam zielonego pojecia o karmieniu piersią, wiedzialam tyle, ze chce karmic..podawalam piers synkowi jak tylko moglam, ale ze lezal pod lampami to mialam go wyjmowac mniej wiec...
  • Dziewczymy pomozcie Mam tak popekane brodawki ze jak maly ssie to z bolu nie moze wytrzymac. Moze macie jakies sposoby na szybkie gojenie Nawet juz kapturki silikonowe nie pomagaja dzieki
  • z bolu... Przy pierwszym dziecku bylo to samo. Maly tak rozwalil mi brodawki, ze pil mleko z krwia. Ja przystawialam go do piersi i wylam....doslownie wylam z bolu. Myslalam, ze z drugim pojdzie latwiej. Nie wiem co robic juz. Mam blokade jesli chodzi o karmienie dziecka. Przeciagam moment przystawienia jej do piersi w obawie przed bolem. Kupilam takie nakladki na piersi...nie pomagaja. Brodawki mam cale w strupach choc wiem, ze nie popelniam bledu w sposobie podawania brodawki ...
  • Witam wszystkie mamy karmiace piersia ,jak sobie radzicie z karmieniem ja musze przyznac ze pierwszy miesiac byl tragiczny" bolace sutki cieknace mleko zaciskanie piesci etc. Teraz doszlo juz do normy mam nadzieje bo nareszcie karmienie piersia nie sprawia mi bolu tylko radosc nareszcie potrafie sie skupic na tym ,ze synek jest blisko mnie rozmawiac z nim bez zaciskania zebow , a jak bylo u Was czy jest , seredecznie pozdrawiam i zycze wytrwalosci jeszcze dodam ze mialam chwile z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się