brzozie

(60 wyników)
  • duzo wczesniej formułowałem podobna opinię [b]Prof. Cieszewsk[/b]i wspomniał, że drzewo z dużą ilością odgałęzień i sęków jest znacznie słabsze, co zaprezentował na zdjęciach smoleńskiej brzozy – dużo masywnych gałęzi znaczy dużo sęków i okółków w okolicy przełomu. Współpracający w tych analizach z prof. Cieszewskim prof. Michael Stroup (o ile dobrze rozszyfrowałem jego nazwisko) z 30-letnim stażem w technologii obróbki drzewa powiedział prof. Cieszewskiemu, po analizie zdjęć smoleń...
  • Binienda przyjechal do Kraju Lecha Kaczynskiego, tlumy przyszly po Prawde. I ja dostaly: [i]"(...)Duże zainteresowanie zgromadzonych wzbudziły szczegóły pracy prof. Biniendy i ciekawostki związane z jego badaniami. Binienda zdradził m.in., że potrzebną mu do analizy brzozę kupił samodzielnie.(...)"[/i] niezalezna.pl/28711-tlumy-na-spotkaniu-z-prof-binienda
  • Pogubiłem się. Przecież Antoni ustalił, że Tupolew rozpadł się w wyniku dwóch eksplozji wysoko nad brzozą. Teraz się okazało, że młoda Tuskówna robiąc sobie fotkę na tle pociętych brzóz wywołała skandal. www.fakt.pl/Prowokacja-Kasi-Tusk--,artykuly,191458,1.html
  • Tu jest analiza teoretyczna możliwości złamania brzozy: pluszak.nowyekran.pl/post/26144,katastrofa-tu-154m-prezentacja-ekspertow-przed-zespolem-parlamentarnym Ruskie pieski już wyją na forum - a że to, a że tamto....ojojoj i ....że Polak - to jest nie do wybaczenia. Absi już leży w ekstazie, bo nie zamroziło go 17 tylko 6 m nad ziemią. Abstrahując od brzozy złamanej, fajny ten rysunek : pluszaczek.com/grafika/prof.%20Kazimierz%20Nowaczyk%2008.jpg Dziwne, ale wartości RW są w %. I...
  • na pewno nie Tu-154 jeżeli przyjmiemy ,ze koncówka skrzydła odpadła przy zderzeniu z brzoza to oznacza ze brzoza po zderzeniu pozostała prawie nietknięta Kto ma pojecie o fizyce i wytrzymałosci materiałow rozumie dlaczego. Ale i blondynka zrozumie na podstawie przykładów I tak: internauci polecili wykonanie takiego doświadczenia: wex pudełko zapałek i wyjmuj po kolei zapałki weź dwie w dwa palce obu rąk i nacikająćna siebie łam je - zawsze złąmie się jed...
  • YKW,F_x i Absi proszę o zachowanie zimnej krwi ! Prędkość z jaką samolot zbliża się do brzozy równa się prędkości z jaką brzoza zbliża się do samolotu. Waga brzozy w pzrybliżeniu to 1000 kg . Energia z jaką brzoza zbliżająca się do samolotu uderza w skrzydło = 1/2 x 1000 x 80 x 80 = 3 200 000 J Dla porównania Binieda obliczył że Samochód ważący średnio 1000 kg i jadący z prędkością 60 km/h (około 17 m/sec) uderza w drzewo z energią tylko 144 500 J. Tyle stwierdził Binieda . Samochó...
  • "Lasek odniósł się też do twierdzeń naukowców, którzy mówią o dowodach na zamach w Smoleńsku. - Pan profesor Witkowski, w przeciwieństwie do członków naszej komisji, nie był na miejscu. Był ograniczony do materiałów zdjęciowych. Spotkaliśmy się w grupie naukowców z profesorem i przedstawialiśmy mu dowody zebrane w Smoleńsku, m.in. zdjęcie brzozy z wbitymi w te drzewo elementami konstrukcji. Przykro mi słyszeć, że profesor Witkowski odrzuca pewne fakty - mówił Lasek." wiadomosci.gazeta.p...
  • Poziom absurdu przekroczył wszelkie granicy. Kruk Elżbieta znów chlała ?
  • znalezione na forum kraj: pluszaczek.com/grafika/Katastrofa%20TU-154M%20-%20skrzydlo%202.jpg jedzie samochód i zakręca się wkoło brzozy... To jest skala.
  • fundir.org/gallery,zderzenia_ptakow_z_samolotami,164,0,0.html Uprzedzam że nie zgadzam się z Niegraczem że ptak jest twardszy od brzozy . Że śmigłowiec bojowy jest szybszy od lądującego Tupotewa Że każdy nny samolot ze zdjęć leciałz prędkością 2Ma na wysokości lotu ptaków Polecam zdjęcia 2i 3. Acha i jeszcze jedno - to nie było zderzenie z Pterodontozaurem !
  • www.fakt.pl/17-ekspertow-bada-czy-tupolew-scial-brzoze,artykuly,145730,1.html Jeśli tymi ekspertami będą tacy naukowcy jak np. Hypki to na bank poznamy prawdę. Rozpiętość skrzydeł TU-154 to 37,55 m, brzoza ścięta na wysokości ok 7 metrów, czy to możliwe że samolot jeszcze zdążył się odwrócić do góry kołami ?!A jeśli się obrócił na "plecy" to skąd błoto na kołach?
  • Takie brzozy to Tutka z pancernym skrzydłem moze kosić jak trawę. A ciekawe co jest twardsze metalowy dziób samolotu, czy ptaszek z pancernym dzióbkiem ? www.alert24.pl/alert24/5,85048,8826148,Rok_2010_oczami__i_obiektywami__Alertowiczow__NAJLEPSZE.html?i=25
  • Wyjaśniła się wreszcie zagadka brzozy i zamachu. Tak gdzieś pomiędzy 5:02 a 5:10 widać, że zamachowcy sobie pod brzozą zrobili. Chwilę wcześniej widać zamachowców zebranych pod brzozą. Wydaje mi się, ża samego Putina między nimi widziałam... P.S. Wydało się, że Igor próbował mataczyć - brzoza rzeczywiście jest tołstaja w porównaniu z sąsiednimi drzewami.
  • Wkraczamy w fazę burleski w temacie śledztwa i jego ustaleń. Okazuje się, że Tupolew mógł uderzyć w brzozę tylko kadłubem, a długość złomowanego skrzydła "wydłużyła" się cudownie o ok. 1,5 m. [i] Wielkie osiągnięcie ekspertów rządowych polega na wykazaniu, wbrew własnej wersji wydarzeń, że samolot nie mógł w ogóle stracić skrzydła na brzozie, bo rosła ona w takim miejscu, że było to fizycznie niemożliwe. Polscy eksperci w pomiarach na miejscu katastrofy ustalili bowiem, że[b] pancerna br...
  • Nie powiem że ten temat mnie zafascynował. Na początek kilka obliczeń i mina mi zrzedła [b]bo musiałabym sie samochodem o masie 1000 kg zderzyć z brzozą o średnicy około........................... 1 cm[/b] ale to już jest raczej temat raczej dla kabaretów
  • Podobno bezpośrednia przyczyną katastrofy naszego Tupolewa w Smoleńsku była brzoza, o którą zahaczył skrzydłem. Skrzydlo odpadło. Kilka miesięcy póżniej identyczny konstrukcyjnie Tupolew lądował przymusowo, skosił przy lądowaniu kilkadziesiąt drzewek w lesie. Skrzydła mu nie odpadły. Nie został tez "rozpylony na cząsteczki". Czy ktoś zna opinie ekspertów odnośnie problemu "zahaczenia skrzydłem/skrzydłami drzewka/drzewk przez obiekt typu Tupolew"?
  • [i]Na podstawie zapisu skrzynki parametrów lotu (ATM) można jednoznacznie wykazać, że ok. 50 m przed miejscem, gdzie rośnie brzoza, zaczął rozpadać się lewy silnik samolotu, a po nim silnik prawy i środkowy.[/i] Gdzie indziej Macierewicz mówi, że zgodnie z rosyjskim dokumentem, odłamki z samolotu leżały już w słynnym jarze. A świstak siedzi i zawija...i niczego się nie boi. Propaganda lasek musi ulec wzmocnieniu, bo jak widać nie ma kto zająć się tymi doniesieniami. Prokuratura ? Zarob...
  • Smoleńsku na podstawie sladów materialnych można stwierdzić iż jest nieprawdopodobne by tam Tu-154 uderzył w brzozę gdyby tak było MAK by pokazał bardzo prosty dowód: zdjęcie owej feralnej brzozy z równo przystrzyżoną koroną - na pewno idealnie ucietą koroną z jednej strony - od strony kadluba - cięćia winny wyglądać podobnie jak te na kolejnych drzewach pokazanych w raporcie od strony złamanego skrzydłą korona wyglądałaby tak naprawdę podobnie - ponieważ jak twierdzi d...
  • Najlepszy ekspert na świecie od wyjaśniania przyczyn katastrof lotniczych , pan Antoś Macierewicz zmienia zdanie. Pancerne skrzydło bombowca Tu 154 nie urwało się z powodu ścięcia brzozy o 40 cm średnicy, tylko odpadło z niewiadomych przyczyn! I co wy na to wyznawcy poprzedniej teorii tego pana eksperta, którzy to nawet załączali takie fantastyczne rysunki: pluszaczek.com/grafika/Katastrofa%20TU-154M%20-%20skrzydlo%202.jpg mające udowodnić małość owej brzozy wobec olbrzymiego Tupolewa z pa...
  • niezalezna.pl/14997-dowod-ws-smolenska-zostal-spreparowany Co jest technicznie możliwe - np wyposażyć w zdalne sterowanie, wykonać lot, w trakcie którego dojdzie do uderzenia lewym skrzydłem w brzozę i zobaczymy co sie stanie z samolotem. Eksperyment kosztowny ale zakończyłby wszelkie spekulacje na temat pancernej brzozy, lub pancernego skrzydła. Wszystkim którzy mieliby wątpliwości - pokazywanoby film z eksperymentu. Ponadto dziwię się, że nie ma eksperymentu z modelem tego samo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się