Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
      ciasna

ciasna

(17 wyników)
    • Kupiłam buty, takie zwykłe w promocji w Deichmanie i są za ciasne. Naciągane, bez suwaka, czy zapieć. Coś ala muszkieterki. Założyłam raz i nie mogę w nich chodzić. To jest rozmiar 40, ale jakiś mały. A mierzyłam i były ok. Czy da się coś z tym zrobić? Jak nie to chętnie oddam za grosze.
    • Czy jeżeli spodniczka jest za ciasna w biodrach to ma tendencje do podnoszenia sie do gory?? MAm taki problem z jedna spodniczka, ktora w trakcie chodzenia podnosi mi sie do gory, tzz marszczy sie na wysokosci bioder i idzie do gory. Czy powinnam ja poszerzyc czy problem lezy gdzei indziej?
    • czy zdarza Wam się założyć i czy wtedy się męczycie, czy też lekko rozpinacie ukradkiem zamek..... a może w ogóle wyrzucacie lub leżą na dnie szafy czekając że a nóż kiedyś będą w sam raz....
    • normalnie nosze 36; akurat tak się złożyło że 36 są trochę ciasne na wysokości palców/z szerokości/ jednak ogólnie leżą idealnie z długości także; 37 są ok jednak zastanawiam się czy aby nie rozejdą się na tyle ,że będą za szerokie; mam bardzo wąską stopę; co byście zrobiły w tej sytuacji???
    • Kupiłam wczoraj buty, czarne baleriny, oczywiście z przeceny:) za 70 złotych, w heavy duty/marisha. W sklepie wydawało mi się że są dobre, gdy wróciłam do domu, wdziałam je, podreptałam i... dochodzę do wniosku że są o pół numeru za ciasne, numer większe które zmierzylam w sklepie były zdecydowanie za duże. Czy któraś z Was zna jakieś sposoby na "rozciągnięcie" butów? Moje są z cienkiej skórki, strasznie mi sie podobają no ale gryzą.. Liczę na jakąś radę :)
    • Dziewczyny, pomóżcie, jak rozepchnąć jeansy? Ostatnio przytyłam i za ciasno mi w spodniach. Zapinam się, ale jest niewygodnie, a ja się czuję jak tłusta bania (chociaż nie mam nadwagi). Nie schudnę z dnia na dzień, a nie mam kasy na nowe spodnie, bo dobrze na mnie leżą tylko te drogie. Słyszałm, że pomaga założenie mokrych jeansów, ale trochę się boję o nerki. I ta nieprzyjemna metoda działa pewnie tylko do kolejnego prania? Próbowała może któraś tego sposobu? Myślicie, że rozpras...
    • Dostałam przecudne kozaczki ale są o jakoś rozmiar za małe, to znaczy noga wchodzi ale czuję palce. Znacie może sposoby na powiększenie butów?
    • No i stalo sie. Kupilam wczoraj piekne buty, w sklepie myslalam, ze jakos to bedzie. Ale po imprezie wysiadlam, najchetniej wracalabym na boso :-) Slyszalam, ze na rozciagniencie skory pomaga goraca woda. Zna ktoras z Was jakies inne sposoby?
    • - ściśniętych i napchanych ubrań na wieszakach. - jeszcze raz okropnych przymierzalni, gdzie często nie ma jak się zakryć, bo i tak wszystko widać - okropne zasłony:/
    • Kupiłam dziś śliczne baleriny z lakierka. Raczej nie jest to skóra. Kupowałam w pośpiechu a po nałożeniu ich w domu okazało się że okropnie cisną. Nie są za małe ale cisną w obwodzie i naciskaja na palce od góry. Nie jestem w stanie w nich chodzić ale nie chcę się ich pozbyć bo to najładniejsze buty jakie miałam. W dodatku pojedyńczy egzemplarz kupiony okazyjnie od handlarek sprowadzanymi ciuchami. Czy jest jakas metoda aby rozluźnic buty? Kiedyś kupowałam taki sprey ale on był ...
    • Mam potwornie obcierające mnie w jednym miejscu nowiutkie, śliczne czółenka. Czy ktoś ma zielone pojęcie coż mozna z tym fantem zrobić. Siedzę w nich od rana w pracy i umieram z bólu i cierpienia. Czekam na wszelkie nawet mało realistyczne porady.
    • prosze o odpowiedz!!!jak mozna to zrobic??????
    • wczoraj kupiłam szpilki na około 7 cm obcasie. Z lakierowanej skóry z buta s. Jednak sprzedawczyni kazała mi wziąć numer mniejsze bo mój rozmiar trochę mi odstawał z tyłu. Wydawało mi się jednak że są odrobinę za ciasne. Mają się podobno rozchodzić i powiększyć o około 0,5 numeru. A może ja się mylę i szpilki są niewygodne, trochę cisną. JAk je rozchodzić najszybciej????
    • cholera, kupiłam sobie fajną jeansową spódnicę. Bardzo mały rozmiar, bo większe strasznie w talii odstawały. No i się zsuwa w górę - wkurzające okropnie. Czy to przez to, że jest za mała - w biodrach? Czy pasek pomoże, czy to cholerstwo będzie nadal wędrować up razem z paskiem?
    • Drogie Kobiety, czy macie jakies przezycia zwiazane z przymierzalniami - np. tymi mniej komfortowymi? W jakich sklepach, zwlaszcza w Krakowie, lubicie przymierzac ciuchy, a w jakich za zadne skarby byscie tego nie zrobily? Dla mnie przymierzalniowym hitem jest H&M - sa komfortowe, wiecej niz jedno lustro; poza tym Zara - niezly klimat. Z rodzaju "ciekawe" - przymierzalnia w jednym z indyjskich sklepow przy Grodzkiej - taka jakby jama obita tkaninami, z ciezka kotara. Cos ni...
    • ...mierzymy się na gołe ciało czy w staniku? Słyszałam różne opinie, ale to mierzenie w bieliźnie byłoby bez sensu... Przecież mając źle dobrany stanik, nie zmierzymy się "wiarygodnie"... Poza tym pod biustem mierzymy ciasno, w biuście luźno tak??? Bardzo proszę o odpowiedzi... Trzeba dobrze dobrać kostium kąpielowy...
    • dziewczyny, czy macie może jakieś wykroje dla ciężarnych? przeszukałam już pół internetu i nic ;) muszę wymienić garderobę i obawiam się, że mój portfel tego nie wytrzyma, a brzuch rosnie i rośnie i już ciasno w ostatnich spodniach ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się