ciasna

(4 wyniki)
  • witam odkad wrocilysmy ze szpitala po infekcji kataralnej gdzie mala miala problemy z ssaniem piersi,dostawala butle bo latwiej jej sie pilo,teraz chyba jej to juz tak spasowalo ze szarpie sie przy piersi krztusi sie,poczym karmienie i tak kaczy sie ze dopajam ja butla, dlatego ze karmienie piersia stalo sie dla nas obu nerwowka chce przestac karmic i niewiem jak zgubic pokarm doradzcie!
  • Kochane, pomóżcie, bo nie wiem, jak sobie poradzić.Kiedy już po bólach i mękach, jestem na dobrej drodze, by karmienie nie było dla mnie torturą, pojawił się kolejny problem. Otóż ze względu na poranioną brodawkę lewej piersi przystawiałam dziecko częściej do prawej. I tu momentalnie zaczął mi się w tej piersi nawał pokarmu. Lewa jest"sflaczała", a prawa produkuje tyle mleka, że już nie nadążam. Wiem, że to przez to, że mały częściej z tej piersi jadł i zacząła się w niej nadpro...
  • Karmie mojego kochanego maluszka wyłącznie piersią i zastanawiam się jak to jest. Mała ma prawie 8 tyg i po każdym karmieniu płacze,wręcz czasem zanosi się.Wisi po 30-40 min a po południu nawet 1,5 godz na piersiach.Karmię ją co godzinę czasem półtorej godziny co pozostawia mi pół godz wolnego czasu między karmieniami w czasie których mała płacze dopóki znów jej nie dostawię.No ale przecież jakaś przerwa musi być.Dodam że w nocy budzi się raz i wogóle nie płacze.Jest to dla mnie bardzo dziwne...
  • Kochane, odstawiłam mojego szkraba od piersi tydzień temu. Laktacja znacznie się zmniejszyła ale nadal produkcja mleczka trwa ponieważ od czasu do czasu muszę sobie troszkę pokarmu ściągnąć.Macie jakieś sprawdzone sposoby na to by zastopować laktacje ? Wkórzają mnie jeszcze zatory które robią mi się w piersiach, mam wrażenie jak by ktoś wypchał mi piersi kilkoma kamykami :) Wiem, że to nie następuje błyskawicznie ale może można to jakoś przyspieszyć...? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się