ciasna

(4 wyniki)
  • mini ogródek warzywny. Jeszcze w zimie pytałam Was co zasiać w pierwszym malutkim ogódku warzywnym. Zasiałam i jestem tak szczęśliwa z efektu ( chyba głównie z koncepcji, że tak samo rośnie :)), że postanowiłam podzielić się w Wami wiadomością, że z własnej grządki jedliśmy: z osiem odmian sałat (różne kolory, różne smaki), dwie odmiany szpinaku, groszek, zielone i żółte cukinie, marchewkę, pietruszkę, selera, różne cebulki, fasolę szparagową żółtą i zieloną, fasolę tyczną, ...
  • Witam, Mam na myśli takie kwiatki: - zielistki w ciasnych doniczkach (nigdy nie ma czasu, aby je przesadzić wreszcie...), - filodendron (monstera) w umiarkowanej doniczce, - dracena, - paprocie w raczej niedużych doniczkach. Nie mam czasu na przesadzanie; ale podobno - gdzieś tak czytałem - dobre nawożenie sztucznymi suplementami moze swobodnie zastąpić nową ziemię. jak jest naprawdę? Pozdrawiam! :)
  • Witam, dziczeją (chyba) mi róże pnące posadzone w zeszłym roku. Jeden z gatunków pięknie kwitnie cały sezon, a pozostałe nie zakwitły wcale, rosną przy tym samym trejażu, traktowane są tak samo. Jaka może być przyczyna? Jak uratować i ewent. zapobiec dziczeniu następnych krzewów? Pozdrawiam.
  • Czy wiecie jak duze powinny byc? Chce posadzic clemantisa, aktinidie i glicynie w 2 drewnianych skrzyniach, nie wiem jak duzy system korzyniowy maja a nie chcę zeby im bylo zbyt ciasno...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się