Dodaj do ulubionych

Robot kuchenny

IP: *.elartnet.pl 29.12.12, 14:02
Witam

Szukam robota kuchennego do około 1200zł.
Najważniejsze dla mnie jest wyrabianie ciasta, ale chcę też mieć jak najwięcej pozostałych opcji typu maszynka do mięsa, sokowirówka czyli jak najwięcej rzeczy w 1.
Myślałam o Moulinex QA401, ale nie ma blendera.
Dzisiaj wpadł mi w oko Robot kuchenny Kenwood PROSPERO KM286
Czy ktoś mógłby podzielić się ze mną opinią na temat któregoś z tych 2 robotów?
A może coś innego polecacie w tej cenie?
Z góry dziękuję:)
Obserwuj wątek
    • Gość: cottonka Re: Robot kuchenny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.13, 12:55
      Podpinam się pod pytanie. Dokłądnie szukam tego samego. Robota, który bedzie miał funkcje mielenia mięsa ( i sobie z tym poradzi) dobrą sokowirówke oraz oczywiście pozostałe fukcje, mieszania, ubujania, wyrabiania ciasta. Przegladam oferty. poki co wpadł mi w oko Kenwood prosero 286. Sprawdze te, które polecacie jeszcze.
    • Gość: biricchina Re: Robot kuchenny IP: 5.174.74.* 04.01.13, 14:09
      Witam

Jestem na 99% zdecydowana na robota kenwood prospero km 286.
      Wszystko ma, opinie sa dobre.
      Co o nim sadzicie? Ktos ma?
      • Gość: Kamila Re: Robot kuchenny IP: *.inowroclaw.mm.pl 14.07.13, 14:39
        Też jestem zainteresowana kenwood 286, czy kupiła pani? sprawdził się?
    • mruwa9 Re: Robot kuchenny 06.01.13, 13:58
      wszyscy uzytkownicy takich kombajnow, ktorych znam (uzytkownikow, nie kombajnow ;-) nie uzywaja tych maszyn. Sa zbyt duze i zajmuja zbyt duzo miejsc na blacie, zeby miec je na wierzchu caly czas, a ich montaz jest tak skomplikowany , czaso- i pracochlonny, ze zniececa do ich uzytkowania. Za duzo elementow do skrecania, mycia, odszukania, gdy trzeba. Dlatego IMHO wygodniejsza opcja (i duzo tansza) sa osobne urzadzenia, tak czesto polecam moj zestaw, sprawdzony od nastu lat, ze za chwile ktos posadzi mnie o spamowanie ;-) Zwykly mikser z dzbankiem koktajlowym i koncowka blendera (akurat ja mam zelmer robi) , plus maszynka do miesa z szatkownica (zelmer diana) rozwiazuja calkowicie moje zapotrzebowanie na tego typu sprzet, a w sumie kosztuja 1/3 ceny kenwooda, ich montaz zajmuje mniej, niz minute.
      Ale nie ma sokowirowki (ktorej braku nijak nie odczuwam).
      • Gość: cottonka Re: Robot kuchenny IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 15.01.13, 22:44
        Od 10 lat mam na balcie MPM Kasia :) Nie przeszkadza mi, fakt zajmuje sporo miejsca, ale nie jest uciążliwe korzystanie z niego. Niestety popsul się, dlatego szukam czegoś podobnego. I nie miał tylko funkcji mielenia mięsa, oczywiscie spisywał się na tyle na ile mógł. Korzystam prawie ze wszystkich funkcji, moze oprócz robienia frytek :) Dlatego wiem o co pytam i wiem, że naprawde to się sprawdza :) I nie wiem tez w jaki sposób miałoby to być bardziej skomplikowane od 5 odrębnych zestawów :) Aha....wciąż szukam mojego robota :)
      • ilse77 Re: Robot kuchenny 04.01.17, 21:23
        to nonsens, że roboty wieloczynnościowe są skomplikowane, że czasochłonne est ich czyszczenie, czy montaż. Byc może było tak 20 - 10 lat temu. Korzystam od 6 lat z boscha mum i wiem, co mówię. Dużo bardziej skomplikowane jest mieć osobno maszynkę do mielenia mięsa, blender, mikser, malakser etc. I wbrew pozorom takie akcesoria zajmują dużo więcej miejsca.
    • Gość: Kamila Re: Robot kuchenny IP: *.inowroclaw.mm.pl 25.07.13, 09:59
      Czy kupiła pani kenwood prospero 286? Jak się sprawdza?
      Pozdrawiam
    • Gość: biricchina Re: Robot kuchenny IP: *.elartnet.pl 04.10.16, 12:41
      Tak, kupiłam tego robota.
      Jestem zadowolona. Do mniejszych rzeczy mam blender Braun z rozdrabniaczem i trzepaczka i szczerze to jego używam najczęściej.
      Pozdrawiam

biricchina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka