depresji

(5 wyników)
  • Witam Jeśli ktoś mógłby mi pomóc będę wdzięczna, gdyż już się gubię ... Rok temu zdiagnozowano mi guzki na tarczycy. TSH było w normie, hormony też , tylko A-TPO podwyższone 63,29 (norma 0-34). Dostałam eutyrox 50 mg . Obecnie wszystkie wyniki w normie , również A-TPO , TSH 0,45 ( norma 0,27-4,2). Natomiast ja czuję się okropnie- depresja i uczucie bliżej nieokreślonej paniki, które czasami mnie ogarnia. Robi mi się słabo , poza tym nie mam na nic siły, dwa razy się schylę i mam zadyszkę, se...
  • Witam wszystkich :). Podczytuję Was od pewnego czasu, a dzisiaj nadszedł ten dzień, kiedy postanowiłam sie Was poradzić. Streszczę króciutko swoją historię. Jestem po usunięciu tarczycy, kilka lat brania Euthyroxu nie dało pozytywnych rezultatów, miałam słabą przemianę T3 w T4. W ubiegłym roku trafiłam na lekarza, który od razu przepisał mi Novothyral. Po kilku miesiącach brania Novo 100 czułam sie super, schudłam ponad 20kg i zycie było piękne. A potem weszłam w nadczynność ( chyba dawka 1...
  • Nie znalazłam wątku poświęconemu głównie tej sprawie, więc zakładam, bo to mnie szczególnie nurtuje. Piszcie, proszę, choć kilka słów, jak to jest u was albo jeszcze lepiej czy zauważacie zmiany. Czy leczenie w niedoczynności zmieniło coś w waszej sytuacji? Ja jestem nerwowa od lat, mam za sobą okresy depresji, bezsilności, myśli samobójczych itp. Dopiero teraz, wczytując się w forum domyślam się, że rzekomo wcześnie wykryte u mnie Hashimoto dręczy mnie od przynajmniej 12 lat. Wygl...
  • Opierając się na własnych, przykrych doświadczeniach, mogę z całą pewnością stwierdzić, że niski poziom hormonów fT3, fT4 powoduje u mnie fatalne samopoczucie, depresyjne dołki. Zaczęło się to kilka lat temu, trafiłam do psychiatry, brałam kilka leków, żaden na mnie na dobrą sprawę nie działał. W końcu odstawiłam wszystkie w diabły, bo odechciało mi się być królikiem doświadczalnym. TSH miałam w normie, resztą badań tarczycowych nie zawracał sobie głowy żaden psychiatra ani nawet internista...
  • odebrałam przedwczoraj wyniki badań i TSH wyszło mi 14,00 a mieścić się powinnam między 0,27 a 4,20 czy to oznacza że mam niedoczynność tarczycy? czy przy tej chorobie się chudnie jeśli ma się dużą nadwagę? będę wdzięczna za interpretację bo do lekarza idę dopiero po świętach. pozdrawiam i życzę wesołych Świąt!! Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się