depresji

(8 wyników)
  • No wlaśnie. Przyplatało mi się wirusowe zapalenie watroby. Jeszcze nie miałam biopsji. Wiremia pol roku temu byla niska... Do tego wszystkego jestem typem "depresyjnym" - i taka mnie teraz dorwała nicosc - że nie wiem, jak sobie poradzić. Mam zamiar przejść kurację jakims antydepresantem, bo nie dam rady inaczej. Interferon teraz mnie załatwi. Co o tym sadzicie? Napiszcie, bardzo prosze. Czy to rozsadne wg Was, zebym najpierw "zaleczyla" te swoja depresje i lęki, w dajmy na to ...
  • mam problem chyba; kuracja na karku (nie powiedzieli dokładnie kiedy - "na początku roku"); firma mi pada; wspólnik krótko mówiąc niewspółpracujący jest; kasy na ratowanie firmy brak; na życie zresztą też (wszystko poszło w firmę); zatrudnić się gdzieś obawiam z czystym sumieniem, bo nie wiem jak kurację będę przechodzić (i co, tak nowemu pracodawcy z mety zafundować notoryczne zwolnienia?); zresztą zawód mam taki, że pensji raczej nie dostanę. Pół roku mniej więcej po info o HCV deprec...
  • Witam! Mam juz 40 zastrzykow za soba zostalo mi nie wiele do konca leczenia. Ale mam problem bo ostatnio nie potrafie sie cieszyc niczym, jestem jakis dziwny i nie potrafie sie radowac z niczego. Ostatnio mialem duzo problemow rodzinnych i moze to tym jest wywolane. Moja dziewczyna juz nie wie co robic, abym byl choc troche wesoly ... Nie wiem, co jest grane, ale mam nadzieje, ze nie wpadam w depresje... A wy jak przechodziliscie ostatnie tygodnie leczenia? Mieliscie podobne pro...
  • mam plusa(10)

i było już pewnie takich wątków wiele ale we wszytkich podawane są wartości których nie rozumiem bo ja mam tak napisane w książeczce rum RNA -413 030/1 ml to ile to jest? teraz czeka mnie biopsja wątroby za 3 miesiące (!) potem kolejka na interferon .myślę,że zarażona jestem ponad 15 lat.fak fak jakby nie wystarczyło,że zmagam się z depresją i innymi badziewiami doszedł jeszcze hcv.
  • Czy ktoś z Was zetknął się kiedyś z tym terminem? Zauważyłam,że można tu często przeczytać ważniejsze uwagi niż usłyszeć z ust lekarzy. Dletego postanowiłam zapytać. Szukamy związku między epizodami depresji (niemożność ustalenia jej rodzaju ani przyczyny przez lekarza psychiatrę) krótko przed (to ważne) diagnozą HCV. Nasz lekarz hepatolog nie pytając o szczegóły stwierdził po prostu, że nie ma żadnego związku miedzy chorobami wątroby a działaniem układu nerwowego.A depresja może być ...
  • Pytam z ciekawości; nie wiem czy przypadkiem mnie nie dopada czsami... pozdrawiam
  • Jakie bierzecie leki przeciwdepresyjne podczas terapii INF i rybaviryna? Jeżeli w ogóle z takich korzystacie...
  • pytanie(7)

Otóż wpadłam ni mniej ni więcej w depresję i lekarz zapisał mi zoloft. Nie jest to histeria tylko rzeczywiscie stan, w którym, czuję, muszę sobie czymś pomóc, już sama swoim pozytywnym myśleniem - nie dam rady. Mówiłam lekarzowi ze mam hepatitis c. Czytam w ulotce, ze zoloft metabolizowany jest głównie w watrobie. Pytanie jest krótkie, jak sadzicie, co mam wybrac, spróbować zawalczyc z lękami i depresją rozpoczynając - uwaga - branie sst - przypominam, że przeszło rok temu miała...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się