Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      depresji

depresji

(23 wyniki)
    • Chciałabym zrobić taką mini-ankietę -- wyłącznie na własne potrzeby, bo mi smutno i szukam bratnich dusz... Ile/ilu z Was cierpi na depresje? Nie chodzi mi tylko o zdiagnozowane, ale ogólnie o samopoczucie. Czy jesteście, migreniczki i migrenicy, raczej smutnymi ludźmi? Czy migreny odbierają Wam radość życia? Leczę się z powodu tych depresji już X lat i nic się nie zmienia... Teraz mam przerwę w przyjmowaniu leków i smęcę, że aż strach... ;)
    • czy możliwe, że mam przy okazji migreny depresję? Wiem, że bóle głowy dołują, ale czasem mam złe myśli bez bólów głowy, czy to depresja?
    • Witam Na początku roku miałem jazdy ze zdrowiem, które trwają do tej pory M.in. nasiliły się u mnie migreny oczne (głównie aury bez bólu - kto chce - może poczytać moje wcześniejsze wątki, w których o tym pisałem) Skończyło się u mnie depresją - obecnie od około 2 miesięcy biorę leki przeciwdepresyjne i od tego czasu aury jak ręką odjął Mam natomiast jakieś nowe objawy -tj. gdy się budzę, to dokładnie zawsze w tym samym wycinku pola widzenia przez około minutę widzę latające ś...
    • Witam Jestem dosyć osobliwym przypadkiem, tak mi się wydaje. Mam drugi nawrót depresji (pierwszy epizod miał miejsce parę lat temu). Jednak tym razem samej depresji towarzyszą bóle głowy, niezbyt silne, ale długotrwałe i męczące. Zastanawiam się, czy bóle głowy są spowodowane stosowaniem leków antydepresyjnych, czy też może ból głowy ma inne podłoże (byłem u neurologa, który stwierdził, że nie dolega mi nic "neurologicznego"). pozdrawiam sick_man
    • Cześć migrenowcy, to ja - rupertgiles - tylko wreszcie z bardziej kobiecym nickiem Mam pytanie do osób biorących Flunarizynę i cierpiących na depresje. Czy zauważyliście pogorszenie nastroju po Flu.? Biorę od niecałych dwóch tygodni, a nastrój poleciał koszmarnie w dół. Dzisiaj już w ogóle płakać mi się chce. A już było lepiej... :( Na bóle głowy flunarizyna jak dotąd nic nie pomogła, ale w sumie to krótko ją biorę...
    • Po pracy na działce, umiarkowanie wyczerpującej dostałem nagłego podwyższenia pulsu do 160 na minutę oraz osłabienia . Zażyłem propranolol 20 mg ale nie zauwazyłem skutku ,toteż w obawie przed zemdleniem pojechałem do izby przyjęć w szpitalu gdzie zrobiono mi EKG i zmierzono ciśnienie . Ciśnienie 120 /80 , EKG w normie . Morfologia krwi wykonana w listopadzie ub. roku po napadzie arytmii serca trwającej przez tydzień - też po pracy na działce , była w normie . Napad trwał ok...
    • Wielokrotnie w wątkach na tym forum pojawia się kwestia nastrojów depresyjnych, rozdrażnienia, agresji i innych takich rozchwiań psychiczno- emocjonalnych. Jak rozumiem, jest to jeden z "elementów towarzyszących" migrenie. I co? Czy po prostu zostawiacie to jak jest, czy ktoś może jakoś (jak?) leczył takie migrenowe (ale w gruncie rzeczy kto to może wiedziec na pewno) depresje? Bo ja bym coś chciała z tym zrobić, bo czuję, że dom i praca zaczynają na tym poważnie cierpieć. Ile mo...
    • Czy ktoś z Was słyszał o takiej zależności. Chodzi mi o związek między słabym krążeniem (zimne stopy, ręce) i niskim ciśnieniem krwi a tendencją do chorowania na migrenę i/lub depresję? sick_man
    • Chciałam Was zapytać jaki jest Wasz ogólny stan zdrowia ? Czy poza migreną leczycie się również na jakieś choroby przewlekłe powstałe w jej wyniku lub zupełnie inne ? Ja męczę się dodatkowo z depresją ,nerwicą ,alergią ,mam problemy z żołądkiem i jelitami to akurat zawdzięczam nadużywaniu leków ,ponadto od dłuższego czasu walczę z bakteriami w moczu i pochwie z marnym skutkiem .Do tego wszystkiego nie mogę zajść w ciążę o czym marzę...a co powyższe rzeczy komplikują... Czy to ni...
    • Choruję na migrenę z aurą ok 18 lat. Od pół raku biorę Amitriptylinum o dawce 2x25 mg. Cud nie lekarstwo :) odkąd zaczełam brać ten lek nie mam bóli.Polecam.
    • Czy ktoś z Was ma podobne objawy (ew. sporadycznie ból, ale raczej niewielki)? Jaka może być tego przyczyna?
    • Czy ktokolwiek może podzielić się swoimi doświadczeniami w tym temacie. Wiem, że migrena może być powikłaniem znieczulenia (o czym czytałem tutaj na forum). Czy ktoś jednak spotkał się z migreną jako powikłaniem np. choroby. Jaka to była choroba i jak była leczona sama migrena w takim przypadku. Z góry dziękuję za odpowiedzi wxdeveloper
    • 5HTP(28)

Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczow zmagajacych sie z migrena Kochani czy spotkaliscie sie z lekiem o nazwie 5HTP?Jest to naturalna sustancja pomagajaca walczyc z migrena ,bezsennoscia i depresja.Chcialabym ja kupic -gdyz sama borykam sie z migrena i bezsennoscia wiele lat ,ale nie wiem gdzie.Czy ktos wie gdzie mozna to kupic?
    • Dzień dobry! Jestem tu nowa i szkoda, że tak późno znalazłam te forum. Na razie głowa nie boli. Po wielu latach bezskutecznego szukania pomocy trafiłam na cudownego lekarza w Poradni Leczenia Bólu i zaproponował mi Effectin ER - kapsułki o przedłużonym działaniu. Brałam pół roku dawkę 75 mg i przez miesiąc chodziłam na akupunkturę. U mnie wystarcza to na 2 lata (w tym czasie głowa bolała mnie zaledwie 3-4 razy)i potem niestety powtarzam kurację od nowa, bo bóle wracają. Podaję nazw...
    • witam moje kochane migrenki :-) Nie bylo mnie tu chyba ponad miesiac- mam teraz ogromne zaleglosci. Bede miala co czytac :-) Zapytacie co sie ze mna dzialo - otoz niestety znowu dopadla mnie depresja a wlasciwie to byly jej poczatki (na szczescie szybko zaczelam ja tepic) i migrena byla prawie codziennie. Kolejny okres wyciety z zyciorysu z powodu tej paskudnej choroby :-( Jestem zmeczona ale z drugiej strony mam nadzieje, ze przez jakis czas bede miala swiety spokoj :-) ...
    • Cześć, nie mam sie komu wygadać więc postanowiłam napisać. Znowu po 9 miesięcznej przerwie atakuje mnie depresja, czego skutkiem jest oczywiście B.G. Od marca miałam spokój, teraz sie zaczyna na nowo, osłabienie zaintereowania światem innym poza sobą, mysli że M.G. to nie M.G. a coś innego, oczywiście złego. Kłucie w klatce piersiowej i zadyszka, uczucie wbijania pala w plecy. Kurcze nie macie problemów z depresją? Nie atakuje Was? Leczyłam deprechę przez 9 miesiecy i było ok. Ter...
    • Denial, Anger, Bargaining, Depression, Acceptance -- ~Zaprzeczenie/odrzucenie, ~Wscieklosc ~Ukladanie sie/targi ~Depresja ~Akceptacja Jest to piec etapow zwiazanych ze smiercia. Jedna z uczestniczek calkiem trafnie napisala, ze my migrenicy przechodzimy przez to samo. Niektorzy uwazaja ze my przez te stadia przechodzimy niejednokrotnie. Ja w sumie jestem na etapie akceptacji - ale zlosc, depresja, jeszcze mnie nachodza.. Venus
    • witam wszystkich, mam pytanko czy ktoś używal tej lampy jako terapii antydepresyjnej. Nie ukrywan że już odczuwam braki slońca, chociaż dopiero kilka dni bez niego ale juz boję się myśleć o skutkach jakie są bez niego. 2 lata temu przeszłam kuracje antydepresantami i jak tylko nadchodzi jesień deszczowa i bez słońca to zaczynam się niepokoić że może mnie znowu dopaść depresja. Myślałam o zakupie właśnie tej lampy bo jest polecana przez lekarzy ale nie wiem czy faktycznie to jest...
    • Dosyc czesto mi sie zdarza wpadac w gwaltowna zlosc przy migrenie. czasem jest to przed, czasem w, czasem po. Przewaznie przed lub w trakcie mam wybuchy doslownie wscieklosci, o byle co. Rodzina obchodzi mnie wtedy z daleka. Po atakach jestem z reguly tylko zmeczona i rozdrazniona, najgorzej jest przed. Sa to irracjonalne wybuchy zlosci, trudne jesli wprost niemozliwe do opanowania. Wydaje mi sie ze sa to jakies zachwiania w "glowie" dlatego irracjonalne.. Z pewnoscia zwiaza...
    • Dzisiaj byłam u neurologa. Przepisał mi tabletki Fluranizinum do codziennego stosowania, dostałam też Tranxine doraźnie na uspokojenie. Jednak trochę mnie martwi adnotacja na ulotce,że nie powinny brać go osoby ze stwierdzoną depresją..Ja wprawdzie stwierdzonej nie mam , ale mam skłonności depresyjne i lękowe. Czy ktoś brał Fluranizinum? I jeszcze pytanie o EEG- dostałam skierowanie ,ale chciałabym wiedzieć na czym polega to badanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się