Dodaj do ulubionych

Forli - dojazd autobusem do centrum

IP: *.zicom.pl 25.03.11, 13:58
Witam, chcialbym dostac sie z lotniska Forli do stacji kolejowej. Z uwagi na fakt ze bedzie to piatek i wtedy aerobus wczesniej konczy kurs pozostaje mi albo taxi albo miejski transport. Zauwazylem na stronie internetowej ze autobus nr 2 przejezdza w okolicy lotniska (ma nawet przystanek o nazwie aeroport) wiec pomyslelm o nim, dojade do plazza vittoria a potem pare minut piechotka do stacji kolejowej. Moje pytanie czy ktos sie orientuje w ktorym miejscu kolo lotniska jest ten przystanek po wyjsciu juz z parkingu na glowna ulice? Chodzi mi o to w ktora strone sie skierowac oraz czy bilety da sie kupic na lotnisku czy moze u kierowcy albo w automatach w autobusie? Prosze o info osoby ktore cos wiedza na ten temat, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawski_swiata Re: Forli - dojazd autobusem do centrum IP: *.zicom.pl 27.03.11, 22:01
      Ponawiam zapytanie, pozdrawiam
      • Gość: MAMcia Re: Forli - dojazd autobusem do centrum IP: 217.98.58.* 25.09.11, 13:11
        jak dojechać jakim autobusem z lotniska forli do piazza saffi lub piazza victoria
        • levack.levack Re: Forli - dojazd autobusem do centrum 25.09.11, 16:23
          Gość portalu: MAMcia napisał(a):

> jak dojechać jakim autobusem z lotniska forli do piazza saffi lub piazza victor
          > ia

Autobusem nr 2. Autobus ma przystanek poza terenem lotniska, ale nie sposób go nie zauważyć.
    • levack.levack Re: Forli - dojazd autobusem do centrum 28.03.11, 00:27
      Gość portalu: ciekawski_swiata napisał(a):

> Witam, chcialbym dostac sie z lotniska Forli do stacji kolejowej. Z uwagi na fa
      > kt ze bedzie to piatek i wtedy aerobus wczesniej konczy kurs pozostaje mi albo
      > taxi albo miejski transport. Zauwazylem na stronie internetowej ze autobus nr 2
      > przejezdza w okolicy lotniska (ma nawet przystanek o nazwie aeroport) wiec pom
      > yslelm o nim, dojade do plazza vittoria a potem pare minut piechotka do stacji
      > kolejowej. Moje pytanie czy ktos sie orientuje w ktorym miejscu kolo lotniska j
      > est ten przystanek po wyjsciu juz z parkingu na glowna ulice? Chodzi mi o to w
      > ktora strone sie skierowac oraz czy bilety da sie kupic na lotnisku czy moze u
      > kierowcy albo w automatach w autobusie? Prosze o info osoby ktore cos wiedza na
      > ten temat, pozdrawiam

Parę dni temu było o tym, wystarczy czytać, a nie podbijać.
      forum.gazeta.pl/forum/w,206,122673582,123330854,Re_z_lotniska_Forl_236_do_Bolonii_autobus.html
      • Gość: ciekawski_swiata Re: Forli - dojazd autobusem do centrum IP: *.zicom.pl 28.03.11, 22:55
        Szanowny kolego o czywiscie ze czytalem wypowiedz @chiara, ale zwroc uwage ze nic nie pisze o tym o co ja pytam. Pisze o dojezdzie autobusem nr 2 ale spod dworca kolejowego (konkretnie Plazza Vittoria) na lotnisko, a nie w odwrotnej kolejnosci, a mnie intereusje tylko w ktorym miejscu przy lotnisku jest przystanek autobusu nr 2 wlasnie w odwrotnym kierunku (w kierunku Plazza Vittoria) gdyz chcialbym nim dojechac do ww Plazza. Pozdrawiam
        • levack.levack Re: Forli - dojazd autobusem do centrum 29.03.11, 13:40
          Gość portalu: ciekawski_swiata napisał(a):

> Szanowny kolego o czywiscie ze czytalem wypowiedz @chiara, ale zwroc uwage ze n
          > ic nie pisze o tym o co ja pytam. Pisze o dojezdzie autobusem nr 2 ale spod dwo
          > rca kolejowego (konkretnie Plazza Vittoria) na lotnisko, a nie w odwrotnej kole
          > jnosci, a mnie intereusje tylko w ktorym miejscu przy lotnisku jest przystanek
          > autobusu nr 2 wlasnie w odwrotnym kierunku (w kierunku Plazza Vittoria) gdyz ch
          > cialbym nim dojechac do ww Plazza. Pozdrawiam

:-)
          Lotnisko w Forli jest wielkości dworca PKS w średniej miejscowości, więc jak wyjdziesz, to wszystko jest na rzut beretem.
          Może pomoże Ci ta mapka:
          www.atr.fc.it/main/index.php?id_pag=115
          i ten obrazek:
          virtualglobetrotting.com/map/forli-airport/view/?service=1
          Podejrzewam, że autobus 2 zatrzymuje się koło ronda, gdyż gdzieś przeczytałem: Runs approximately every 20 mins Mon-Sat; only hourly or half-hourly on Sundays & holidays. Note that the bus does not stop inside the airport but just outside, which is a one-minute walk.
          • Gość: ciekawski_swiata Re: Forli - dojazd autobusem do centrum IP: *.zicom.pl 29.03.11, 19:22
            Strone komunikacji miejskiej Forli juz wczesniej przegladnalem i na tej podstawie wywnioskowalem ze jezdzi tamtedy linia nr2. Ale ta strona z bird eye rewelacja, wypatrzylem tam kilka przystankow poruszajac sie w lewo badz w prawo od ronda (w przypadku jezeli by go tam nie bylo) i dlatego juz wiem gdzie sie ewentualnei udac. Wielkie dzieki, pozdrawiam
            • Gość: karolekiki Re: Forli - dojazd autobusem do centrum IP: 150.254.83.* 14.10.11, 10:10
              no, super pomocna ta strona, naprawdę, pamiętam pierwszy raz jechałem na lotnisko w Forli to była masakra, ten przystanek jakośs dziwnie jest umiejscowiony
              ------
              Porównywarka cen hoteli
              • dwam Re: Forli - dojazd autobusem do centrum 04.06.12, 19:52
                ja jechałem autobusem który jest podstawiany po przylocie samolotu i jedzie do stacji kolejowej w Forli - koszty chyba 3,50 EUR u kierowcy - moze drogo ale w miare szybko byłem przy stacji
                po prawej stronie stacji kolejowej w Forli jest dworzec autobusowy a za nim kasa biletowa PUNTO BUS - tam tzreba kupic bilet do skasowania i czekac na stanowisku chyba nr 3 na autobus do Ravenny ( nr 156) bilet był tańszy chyba 2,80 EUR, - wysiadać najlepiej przy dworcu kolejowym w Ravennie, kasy biletowe autobuosowe są na dworcu kolejowym po wejsciu na końcu po lewej stronie - tam mozna kupic bilet np. nad morze linia 70 jedzie przez punta marina do marina di ravenna i tam zawraca bilet chyba 2,00 EUR odjazdy autobusów - trzeba po wyjsciu z dworca isć lekko po skosie w lewo i po drugiej stronie ulicy są przystanki
                tam tez odjeżdza np autobus NR 4 do Classe - Bazylika bilet 1,20 EUR
                poniżej link do rozkładu komunikacji autobusowej w Ravennie
                www.atm.ra.it/ATM/index.cfm
                • dwam tani sklep typu "biedronka" blisko centrum Ravenny 04.06.12, 20:03
                  polecam sklep EURO SPIN trochę podobny do naszej biedronki jest w miarę blisko centrum
                  na ulicy Via Circonvallazione alla Rotonda 1 - jest trochę schowany nie jest od ulciy bo tzerba zejśc na dół na parking i tam jest wejscie ale zawsze widac jakiś ludzi wiec łatwo go znal
                  link do mapy
                  www.eurospin.it/regione.cfm?idpv=190&pr=RA&n=emilia
                  najlepiej isc z centrum w stronę dworca i skęcić w lewo w ulce VIA di Roma - następnie tzreba isć aż do końca za widoczna z daleka brame miejską ( przed dosjciem do bramy mijamy najpierw po prawej potem po lewej przyzwoite piekarnie z włoskim pieczywem itp warto spróbowac coś z ich wyrobów bo tanie niż w centrum ) za bramąą dochodzimy do skrzyżowania które przechodzimu po prawej stronie i skrecamy w prawo i pierwszy zjazd przed bankiem w dół to droga do sklepu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka