fasolka

(34 wyniki)
  • No właśnie, czy tak jest zawsze, że od hcg beta 1000 widać maleństwo. Jak nie zobaczę, to nie uwierzę.Cały czas się denerwuję. Czy usg nie zaszkodzi fasolce?Przecież jest jakieś promieniowanie. Boże, jak ciężko żyć w takiej niepewnośći!!!!!Kiedy iść do lekarza? Czy w 4 tygodniu już coś będzie wiadomo?
  • dzisiaj 24 dc, sredni cykl 28 - 30 dni. Jestem 1 raz po clo i pregnylu. Od kilku dni pobolewa mnie dół brzucha, piersi mam obrzmiałe i tkliwe, z widocznymi żyłkami, co chwila biegam do wc, bo mam wrażenie że chce mi się siku, nie mam siły i sporo śpię. czyżby to była FASOLKA. Aż boję się pomysleć. Dziewuszki ki8edy zrobić test skoro pregnyl wzięłam 12.05 w środę?
  • Wszystkiego dobrego Wam życzę w Nowym Roku. Nadziei i siły. Duuużo siły. I bliskich osób, które pomogą, potrzymają za rękę, przytulą... Moja stymulacja to była dla mnie wyjątkowo trudny okres. Nie dałam sobie rady. Psychicznie. I to, że ICSI się udało za pierwszym razem uznałam za cud! 12 dpt beta 204, 15 dpt 595. Progesteron bardzo dobry. Lekarz powiedział, że na 90 procent będzie dobrze. Że doczekamy szczęśliwego końca! Pierwsze USG mamy w przyszły poniedziałek. Może już wtedy ...
  • Witam Was! Tyle czasu spędziłam na tym forum... I tyle róznych uczuć towarzyszyło tym wizytom. Od nadziei do rozpaczy. Możecie mi wierzyć, jestem ostatnią osobą, która zawdzięcza to, co się stało - nadziei... Dziś było pierwsze USG. Są dwie fasolki!!! A lekarze dawali niewielkie szanse! Po ICSI podano mi dwa zarodki i obydwa się przyjęły! I choć długa droga przede mną (sori - przed nami) - chcę Wam wszystkim przesłać dużo dobrej energii, która we mnie wstąpiła. Może jestem przykła...
  • Już kiedyś pisałyśmy o tym na forum . Dziewczyny jak możecie pisać że zafasolkowałyście co to za okropne określenie! Fasolka ? Jest tyle pięknych określeń tego cudu. Ja zaszłam w ciąże , będę miała dzidzie czy to nie lepiej brzmi?
  • nie mogłam się już doczekać. chyba od samego początku wiedziałam, że grudzień i koniec roku będą najszczęśliwsze w moim życiu. rok starań i obumarła ciąża, zabieg w 7 tygodniu. kazali czekać i dalej się leczyć. jeżdziliśmy jak wariaci od jednego lekarza do drugiego. niedość, że u mnie pco to u mojego kochanego słabiuteńkie (40/60 - prawidłowe do patologicznych) i nieliczne (9900000) plemniczki, a także ogromniaste żylaki powruzka, jąder i czegotam jeszcze kto nie wymyślił. Ale wie...
  • Dziś mogę napisać że jestem w ciąży.Boże jaka jestem szczęśliwa.To cud,bez pomocy,bez leków i jak się okazalo z jajnika lewego ,czyli z jajowodu operowanego po pozamacicznej.Na usg zobaczylam swoją upragnioną czarną KROPECZKĘ.Jest ladnie zagniożdżona,wysoko. Niestety muszę leżeć bo jeszcze od czasu do czasu podplamiam,po usg też podplamilam.Więc kochane moje kończę bo muszę się polożyć.Z calego serca przesylam wam moje ciążowe fluidki,zlapcie ich jak najwięcej********************...
  • Szybko do was wrocilam, cale 27 dni cieszylam sie wiadomością, że będe mamusią, jednak natura nie pozwoliła na dłuzszą radosc. Teraz pustka, strach i czekanie. Jednak jeżeli jesteście z Opola to powiem wam gdzie nie isc. pozdrawiam wszystkie czekajace, dbajcie o siebie.
  • hej, wczoraj zrobiłam test i są dwie kreseczki!!!! Wyjechaliśmy na wakacje,przestaliśmy odliczać i sama nie mogę uwierzyć...Udało się. Jadę dzisiaj do gina, nie ulegam euforii ale mam przynajmniej pewność,że obawy o brak owulacji w więkrzości cykli nie potwierdziły się. ściskam was- trzymajcie kciuki za naszą fasoleczkę.
  • wczoraj gin potwierdził moją ciążę.Jest dobrze zagnieżdżona i ma już 1,5 mm!!! Mam nawet zdjęcie, na którym widać serduszko.Wpadne tu czasem ale siłą rzeczy przeniosę sie na 'Ciążę'.Życzę wam szybkiego zaciążenia i zostawiam jeszcze fluidki........
  • chciałam się podzielić z Wami tą piękną nowiną że zostaniecie ciotkami! dziś zrobiłam bete drugi raz (środa-36,1)i 70,4! gin powiedział że mimo że to początek to wszystko jest ok. o i chciałam Wam podziękować i uścisnąć mocno za wszystkie cenne porady i pokierowanie mnie na dobrą drogę. `````````````````````````````````````````````````````````````````````````````` `````````````````````````````````````````````````````````````````````````````` `````````````````````````````````````````...
  • nie odzywasz się już; wszystko dobrze? odezwij się czasem Kochana, bo wiernie Ci/Wam kibicuję
  • Dziś postanowiłam nie nażekać i pozdrowić przyszłe mamusie Trochę się stęskniłam za Wami, w końcu cały weekend byłam bez dostępu do internetu Bardzo lubie czytać o kolejnych powodzeniach tym bardziej że u mnie chyba znów nic Coś mi odbiło i zmierzyłam wczoraj temp Jest podwyższona 37,2 To mi nic nie mówi ponieważ nie mierzyłam przez cały cykl @ spodziewam sie za 4 dni Piersi juz nie bolą, nic mnie nie boli ani nie kłóje Cienko to widzę Jeszcze raz pozdrowienia i trzymam za maleńst...
  • Widziałam dzisiaj moją małą fasolkę, a właściwie pęcherzyk ciążowy. Lekarz powiedział, że jeszcze nie widać za wiele w srodku i że to normalne. Jednak się udało!!!!!!!!! Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie. Za 2 tygodnie mam przyjść na kolejne usg i powinno by ć już widać bijące serduszko. Martwi mnie to że lekarz nie dał mi nic wspomagającego, np dufastonu albo luteinę. Nie chciał też dać zwolnienia lekarskiego, bo mówił, ze teraz są ostre kontrole z zusu, jak ktoś bierze zwo...
  • Poronilam... ledwo sie zaczelam nia cieszyc, a ja stracilam... We wtorek obudzilam sie z niejasnym przeczuciem, ze dzieje sie cos zlego - piersi mnie prawie wcale nie bolaly, czulam sie jak nie w ciazy. Pobieglam na bHCG. Spadlo. Plamienie. Silne bole z jednej strony. Szpital. Diagnoza "missed abortion" z podejrzeniem ciazy pozamacicznej. Cala noc czekania na poranne badanie USG. I koniec ciazy - w macicy nie ma juz nic, pozamaciczna wykluczona, zostalam na obserwacje, czy trzeba b...
  • Miałam sie nie ujawniac bo żeby nikogo nie urazic i żeby nie zapeszyc ale trudno sie powstrzymac... Dzisiaj rano patrze temp. 37,00 3 dzień z rzędu mysle...no tak w sob. alkohol w niedziele 2 lampki winka a w pn. to pewnie jestem chora...ale sprawdze pomimo ze objawów nie ma...bo w końcu musze wiedziec kiedy @@@ :)))test odrazu negatyw...a więc mysle ...a nie mówiłam ...wracam za 40 min. dwie kreski...szok ...póxniej mysle pewnie za długo trzymałam i nie miarodajny ..:)) drugi te...
  • Dwie piękne kreseczki na teście, a tyle radości... Przez parę dni. Po uprzednich 200 dniach nadziei i prób- w końcu się udało. Dzisiaj krwawienie. I test, na którym została już tylko kreska kontrolna. Trudno opisac to uczucie. Czuje sie pusta. I smutno mi. Aktualnie nie wiem czy zdołam tak szybko wskrzesić w sobie jeszcze siły do następnych prób. A już uwierzyłam, że to Boże Narodzenie bedzie dla mnie takie magiczne i wyjątkowe...
  • Odebrałam wynik! Beta 204! To chyba nie jest dużo, ale ja dopiero 12 dpt! W piątek mam zrobić badanie jeszcze raz. Dr Lewandowski powiedział, że chyba ma w związku z tym dla nas dobrą wiadomość!!! Nienajlepiej się co prawda czuję, boli i ściska, ale mam nadzieję, że będzie dobrze!!!
  • juz nie mam sily na czytanie tych wszystkich technicznych szczegolow i analizowanie wynikow bez konca. chce sie po prostu wyzalic... w ciagu 3 ostatnich miesiecy 4 kolezanki zaciazyly, wszystkie bardziej z przypadku, a ja tak bym chciala i nic.... czy u was jest podobnie? to ja im pierwsza mowilam ze sie staram, i ze tak bym chciala.... a to one do mnie dzwonia z radosnym: "bedziesz ciocia!". oczywiscie ze sie ciesze, tak samo jak z kazdego nowego postu w stylu "sa 2 krechy!!!!". ...
  • Dziewczynki które nosicie w sobie najmniejsze fasolki dopiszcie się i powiedzcie o swoich staraniach 2 zdania Jest to, bynajmniej, dla mnie bardzo budujące Uwielbiam o tym czytać Takie informacje wzmacniają moją nadzieję Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się