Forum eDziecko Bliźniaki i więcej
ZMIEŃ
      foteliki

foteliki

(108 wyników)
    • Witam, czas na zmianę fotelików z 0-13kg na 9-18kg. Zastanawiam się nad dwoma firmami: Romer Duo lub Maxi Cosi Tobi. Oczywiscie obydwie firmy są mega drogie, ale może ktoś z Was ma jakieś inne i też bezpieczne, wygodne, łatwe w montażu itp. itd. Proszę o jakieś opinie o Waszych fotelikach. Z góry dziękuje
    • Na co zwracać szczególną uwagę przy zakupach? Rozbieżność cenowa jest wielka: od 100zł do 1500zł. Czym się kierować przy wyborze? Poradźcie proszę, bo trudno mi się zdecydować. Dodam że zamierzam zakupić przez internet. Nie chcę przepłacić i nie chcę też kupić taniego bubla. Pozdrawiam serdecznie!
    • Witam. Moje dzieci ważą około 10 i 11 kg. 12 - stego skończyli 9 miesięcy. Do straych nosidełek już się od kilku tygodni nie mieszczą, a teraz w okresie zimowym, jak się im ubierze grube kombinezony to siedzą jak sardynki w puszce... :) Zastanawialiśmy się z mężem nad kategorią wagową 9-36 kg ale w sklepie nam odradzili mówiąc że to są jednak foteliki od 1 roku życia. Czy ktoś może mi poradzić jakie kupić foteliki dla takich dzieci, w niezbyt wygórowanej cenie 600-800 zł za sztukę, bo w...
    • Mam pytanie czy używałyście fotelików do 18kg czy od razu te większe kupowałyście?? Jestem na kupnie i właśnie zastanawiam się jakie będą najlepsze??
    • Witam, jak długo należy stosować wkładkę dla niemowląt w foteliku samochodowym? pozdrawiam
    • witam, podzielcie się opiniami na temat używanych przez Was fotelików samochodowych dla niemowląt ( 0 - 13 kg), jakich firm? przedział cenowy jest duży, przeglądałam wyniki testów fotelików, ale Wasze opinie byłby dla mnie pomocne:) pozdrawiam
    • Drogie mamy b.proszę o radę. Nasi chłopcy (7 m-cy) jeżdżą w aucie w fotelikach Peg Perego (mamy też wózek PP i foteliki się wpinają). Niestety przestają się mieścić... Właściwie w zimowych kurtkach to wchodzą "na styk" ;). Nie mam niestety pojęcia co dalej? Pochwalcie się co macie i od kiedy Wasze szkraby przestały się mieścić w te pierwsze foteliki. Chłopaki nie są jakieś szczególnie wielkie (dobijają do 8 kg) i już się nie mieszczą... Myślałam, że PP nam dłużej posłuży. Żal mi tej wy...
    • czyli nie więcej niz 42 cm, kto ma ? jakie ? nasze auto ma z tyłu szerokość 126 cm, córka ma fotelik o szerokości 41 cm, chłopcy o szerokości 42 cm, ale chłopcy z nich wyrastają i przymierzamy sie powoli do kupienia kolejnych fotelików i tu pojawił sie problem ... :-( wygląda na to, ze wszystkie foteliki 9-18 kg są szersze niz 42 cm. pomocy, bo jak nie znajdziemy odpowiednich, to bedziemy musieli zmienic auto !
    • podobno są lepsze od maxi cossi - kto ma taki fotelik - jak się je użytkuje ?
    • Czy jest samochód, w którym bezpiecznie można przewieźć siebie ze współmałżonkiem + 6 latka, 3 latka i półroczne bliźnięta (w wypadku ostatnich jako bezpieczne rozumiem foteliki montowane tyłem). Czy da się to zrobić w Oplu Zafira? Oczywiście z założenia trzeba przewieźć jeszcze wózek bliźniaczy.
    • jak w temacie, bo moje maluchy maja juz ponad 9kg i nogi im sie juz nie mieszcza w tych pierwszych fotelikach...
    • no wlasnie jak wyzej i do 300zl za sztuke bo wiadomo ze przy 2 szkrabach to ma znaczenie. dzieki za rady.
    • Muszę wymienić dziewczynkom foteliki. Kryteria : wygodne, ładne, tapicerka, w której się dzieci nie pocą. Nie mogą być bardzo rozłożyste, bo pomiędzy bliźniaczkami siedzi starszy brat. Mierzyliśmy kiedyć Coneco Zenith, który miałam wstępnie upatrzony, ale jest właśnie bardzo duży i welurowa tapicerka. Teraz zastanawiam się na Chicco key 1 i Ramatti venus comfort. Co doradzacie ? Czy warto dołożyć 60 zł i wybrać Chicco ( można kupić na allegro z 389 zł ) . A może jakieś inne pomy...
    • dziewczyny.. moje chlopy rosna i rosna.. chyba bede zmuszona juz na bieg zmieniac foteliki samochodowe.. doradzcie mi jakie macie, czy jestescie zadowolone z nich, czego im brak itp. Potrzebuje bezpieczny i WYGODNY fotelik. najlepiej rozkladany do pozycji polleżacej ze zdejmowanym pokrowcem. Chcialabym sie zmiescic do 1000pln za dwa ;-) czekam na wasze opinie
    • Jak dlugo, w sensie wiekowym, mniej wiecej sluzy/l Wam fotelik 9-18kg? Zaczynam sie pomalu za takim rozgladac i chcialabym wiedziec na jak dlugo starczy ten wydatek i jakie w zwiazku z tym kwoty brac pod uwage... A pytam o wiek, bo moje tyja tak pomalu, ze zapowiada sie jezdzenie w takim do 5 roku zycia, hi hi...
    • Zastanawiam sie czy kupić 2 karuzele nad łóżeczka czy wystarczy jedna po środku, bo przecież nie będę 2 równoczesnie puszczać? Myślę też o foteliku, chciałam kupić fotelik-huśtawkę Fisher Price ale czytałam gdzieś, że lepsze są takie zwykłe bez żadnych dodatkowych atrakcji, rozkładane na płasko. Jak to jest u Was?
    • Ma któraś??? jak byście oceniły??? Czeka mnie zakup,najchętniej używanej.... Nie chce ktoś sie pozbyć swojej???
    • Napiszcie proszę do jakiego wieku/wagi/wzrostu woziłyście dzieci w samochodzie w fotelikach typu 0-13. Moje skarby mają juz 10 m-cy, ale są drobinkami i nie maja jeszcze 8 kg, natomiast powoli zaczynają im wystawać nóżki. Martwi mnie to, że chyba przyjdzie sie rozstać z tymi fotelikami (choć mam juz większe), bo nasze (inglesina Huggy) daje się wpinać do stelaża wózka, a to w wielu sytuacjach bardzo ułatwia życie. Jak było u Was?
    • Witam wszystkich Ostatnio zaczelam sie zastanawiac jak zamontowac foteliki. Mamy starsza corke- 7lat, zaraz blizniaki. Sila rzeczy dzieci beda jezdzily na tylnym siedzeniu, ale czy foteliki dla maluchow montowac przodem czy tylem do kierunku jazdy? Obok siebie czy w srodku starsze dziecko? Poradzcie prosze bo w tej materii jestem zupelnie zielona.
    • Mam pytanie bardzo dla nas ważne. Mamy synka 17 m-cy , jeździ w foteliku 9-18kg (Ramatti) i on zajmuje sporo miejsca (mamy skodę fabię kombi) czy zmieszczą nam się jeszcze dwa foteliki Maxi Cosi 0-13 kg dla bliźniaczek/bliźniąt, których sie spodziewamy??? Bo jakoś mało miejsca nam już z tyłu zostało i się o to obawiamy, a co będzie gdy wszystkie dzieci będę jeździły w tych większych fotelikach???!!! Chyba trzeba będzie kupić jakiegoś mini vana...;) tylko za co;) A jakie są wasze dośw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się